Sztárok

Superman lett Ferenc pápa

Szuperhősként repül az egyházfő egy falfestményen.

Supermanként ábrázolja a pápát egy római falra festett graffiti – osztotta meg a Vatikán közösségi médiáért felelős hivatala a Twitter mikroblogportálon. A kitűnő technikával kivitelezett rajzon a fehér ruhás Ferenc pápa a Marvel-képregények Supermanjeként repül a levegőben, arcán mosoly, jobb karját előrenyújtja, bal kezében szorítja híres fekete táskáját, amelyen spanyol nyelvű felirat olvasható: „valores”, vagyis értékek.

Az erősen kopott falon látható grafika jó ízlésről árulkodik, és annyira nincs benne semmi sértő, hogy a VaticanCommunications maga osztotta meg a mikroblogon ezzel a képaláírással: „Megmutatunk egy graffitit, amelyet egy Vatikánhoz közeli római falon találtunk”.

A pápát tavaly decemberben a Time politikai hetilap az év emberének választotta, és a Rolling Stone amerikai zenei magazin legfrissebb, pénteken megjelenő, ám honlapján már kedden beharangozott számának borítóján is az ő arca látható.

Forrás: /twitter.com/Pontifex
Forrás: twitter.com/Pontifex

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top