Sztárok

30 éves a Szellemirtók – így néznek ki most a szereplők

Harminc éve mutatták be a mozik a nyolcvanas évek legnagyobb vígjátéksikerét, a Szellemirtókat. Ez történt azóta a film sztárjaival.

Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd)

Az ember, aki már sok-sok éve próbálja összehozni a Szellemirtók 3.-at, de Bill Murray mindig szabotálja az akcióit. A dr. Raymond Stantzet alakító kanadai komikusra nehéz ráismerni, ugyanis pár évente változtatja súlyát: hol vékony, hol pedig kifejezetten testes. A legújabb fotók tanulságai szerint a bluesőrült (még egy saját klubja is van) Aykroyd most éppen az utóbbi szakasznál tart. A magyar mozikban utoljára nyáron, a Túl a csillogáson egyik apró mellékszerepében láthattuk, ami amúgy is jellemző a karrierjére: a nyolcvanas évek főszerepei után szép lassan megbízható karakterszínésszé avanzsált. 1983 óta él boldog házasságban Donna Dixon visszavonult színésznővel, akivel három közös gyermekük született.

Így néznek ki most a Szellemirtók sztárjai

Dr. Peter Venkman (Bill Murray)

A csapat legkülöncebb figurája a hatgyerekes, kétszer elvált 63 éves komikus, Bill Murray. Egykori alkotótársai hiába bombázzák a folytatás lehetőségével, ő nem lát fantáziát egy harmadik Szellemirtókban, és állítólag még tárgyalni is nehéz vele erről. Murray-nek ugyanis a legtöbb hollywoodi sztárral ellentétben nincs ügynöke vagy menedzsere, és csak egy-két bizalmas baráton keresztül szerezhető meg a közvetlen száma, a telefonját pedig nem szokása felvenni (Robert Downey Jr. is kereste őt egy vasemberes szereppel, mindhiába…). Máig aktív mozisztár, a következő két hónapban két filmben (Műkincsvadászok, The Grand Budapest Hotel) is láthatjuk, és a legendájához az olyan sztorik is hozzátartoznak, mint hogy rendszeresen karaokézik vadidegenekkel, a forgatókönyveket faxon kell küldeni neki egy lakhelyéhez közel lévő üzletbe, a Garfieldot pedig csak azért vállalta el, mert a forgatókönyv írójának elnézte a nevét: a filmet nem Joel Coen, hanem Joel Cohen írta.

Így néznek ki most a Szellemirtók sztárjai

Dr. Egon Spengler (Harold Ramis)

A csapat legvisszafogottabb tagja magát nem is annyira színésznek, inkább írónak és rendezőnek tartja, és biztos vagyok benne, hogy néhány rendezését (Csak egy kis pánik, Idétlen időkig) te is végigröhögted. Színészi beugrásokat szinte csak haverságból vállal, így egy-egy jelenet erejéig olyan mozikban láthattad, mint a Lesz ez még így se vagy a Felkoppintva. Hatvanévesen a visszavonult nyugdíjasok életét éli, bár nem zárja ki az esélyt a visszatérésre. A Szellemirtók 3. létrejöttét az is fenyegeti, hogy a háromgyerekes, 1989 óta a második házasságában élő Ramis az Idétlen időkig forgatásán csúnyán összebalhézott Bill Murray-jel, és azóta sem sikerült kibékülniük.

Így néznek ki most a Szellemirtók sztárjai

Louis Tully (Rick Moranis)

A Szellemirtók mozik vicces lúzerét, a nyolcvanas évek népszerű komédiását, Rick Moranist nem Hollywood vetette ki magából, hanem ő fordított hátat a filmiparnak. Miután 1991-ben megözvegyült, egyedül kellett nevelnie két gyerekét, és egy idő után azt vette észre, hogy a forgatások mellett ez egyszerűen nem fér bele az idejébe. Először csak néhány évre tervezte a visszavonulást, amíg a gyerekei felnőnek, de később rájött, hogy nem hiányzik neki Hollywood, és néhány rajzfilmes szinkronmunkát leszámítva hátat fordított a színészszakmának. A magyar mozikban utoljára az 1994-es Flinstone családban láthattuk.

Így néznek ki most a Szellemirtók sztárjai

Dana Barrett (Sigourney Weaver)

Furcsa módon ő a Szellemirtók színészgárdájának legidősebb tagja, de mivel udvarias vagyok (jó, nem annyira), az életkorát most nem írom ide. Weaver máig Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb színésznője, akinek a naptárában már 2016-os (!) filmtervek is szerepelnek. Bármily hihetetlen, máig nem kapott Oscart. Sajnos az utóbbi egy-két évben látványosan lassított a munkatempóján, és idén csak egyetlen filmben, Ridley Scott (az Alien rendezője) Exodusában láthatjuk, amiben Christian Bale Mózesként vezeti át a népét a tengeren. 1984 óta él boldog házasságban nála hét évvel fiatalabb férjével, akitől 1990-ben egy gyermeke született.

Így néznek ki most a Szellemirtók sztárjai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top