Sztárok

10 dal, ami 10 éves lesz 2014-ben

Kik uralták a slágerlistákat 10 évvel ezelőtt? Körkép 2004-ből.

1. Kelly Clarkson: Since U Been Gone
A modern tehetségkutatók „őskorában” futott be Kelly Clarkson. Még az amerikai X-Factor és Voice előtt, az American Idol első évadát nyerte meg. Clarkson második albumán jelent meg a Since U Been Gone, ami az Egyesült Államokban ugyan első lett a toplistákon, de Európában csak ötödik.

2. Ashlee Simpson: Pieces Of Me
A lány, akiről tíz év után is csak annyit tudunk, hogy Jessica Simpson testvére, valamint hogy kínosan elhasalt a zenei pályán, amikor 2004. október 23-án a Saturday Night Live című műsorban próbált énekelni. Csakhogy mielőtt még a szájához tartotta volna a mikrofont, az ének már elkezdődött… Később úgy nyilatkozott, hogy egy betegségtől teljesen elvesztette a hangját, orvosa azt tanácsolta, ne énekeljen. „Teljesen hülyét csináltam magamból.” Hát, igen.

3. Kelis: Milkshake
Kétségtelen, hogy 2004 volt Kelis legsikeresebb éve. Bár 2007-ben még jelölték Grammy-díjra, azért mostanában már csak amerikai valóságshowkban láthatjuk, ahogyan hanyagul öltözködő embereknek osztja az észt.

4. Usher: Yeah
2004. Usherhez is kegyes volt. Akkor még nem zűrös vagy éppen drámai a családjáról szóló hírekkel volt tele a sajtó.

5. Green Day: American Idiot
Kezdjük egy kis matekkal. 2004-ben már 10 évvel voltunk a Basket Case után, ami a nemzetközi sikert hozta a bandának. Most pedig 10 évvel vagyunk az Ameican Idiot után. Slágerek jönnek és mennek, a Green Day pedig mindig képes 2-3 olyan dalt írni, amivel megfogja az adott kor 16 éveseit. Rehabra is elmennek rendszeresen, és a külsejük sem változott. 

6. Linkin Park: Numb
Két Britney slágerre azért 10 évvel ezelőtt jutott legalább egy Linkin Park is. Mondjuk, ha csak a szöveget nézzük, mennyiben volt ez más, mint a nyálas popslágerek? 

Érzéketlenné váltam
Teljesen zsibbadt lettem, téged sem érezlek már
Teljesen fáradt lettem, sokkal jobban érzem
Ilyenné válok, csak egyet szeretnék
hogy jobban hasonlítsak magamra és kevésbé rád…

7. Britney Spears: Toxic
Már tíz éve, hogy a jelenleg Las Vegasban vonagló kétszeres anyuka előrukkolt a Toxic című számával. Ez volt az az év, amikor először járt Budapesten – 2011-ben már a gyermekeivel jött –, és koncertet adott kis kék uniformisában. „Jó, hát nem énekelt, de táncolt” – emlékezett vissza egyik kollégánk a fellépésre.

8. Evanescence: My Immortal
Soha nem fogom elfelejteni, amikor úgy 10 évvel ezelőtt az egyik ismert magyar zenész valami kábelcsatornán arról beszélt, hogy az Evanescence hörgése zenéje, az magától a sátántól származik, és megbolondítja a fiatalokat. Ennyit erről. 10 éves ez is.

9. Maroon 5: This Love
Szeretjük a Maroon 5 bandát, de akkor is le kell írnunk, hogy slágereik és Grammy-díjaik számánál lassan csak a lemondott bécsi koncertjeik száma lesz nagyobb. Mindenesetre 10 éve minden szerelmes csaj ezt énekelte. Adam Levine pedig csak sármosabb lett az elmúlt évek alatt. 

10. The Black Eyes Peas: Let’s Get Started
Csak annyi, hogy ez a banda járókerettel is tuti a buliról fog énekli.Szerintünk 10 éve minden slágerük ugyanolyan.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top