Sztárok

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg

Agrármenedzseri képesítést szeretne szerezni a brit trón várományosa.

Vilmos herceg a Cambridge-i Egyetemen végzi el a tízhetes kurzust, és a tanfolyam ideje alatt a patinás angol egyetemi városban lakik majd.

A mezőgazdasági végzettségre Vilmosnak elsősorban a Duchy of Cornwall néven ismert trónörökösi hitbizomány szakavatott irányításához lesz szüksége. A több mint 54 ezer hektáron elterülő trónörökösi birtokhálózat igen magas minőségű, szigorúan organikus eljárással készülő élelmiszer-ipari termékeket állít elő, amelyeket széles körben forgalmaz a brit kiskereskedelem, Duchy Original márkanéven. Vilmos várhatóan akkor veszi át a Duchy of Cornwall irányítását, amikor édesapja, a birtokportfolió jelenlegi vezetője trónra lép.

Vilmos hercegnek ez lesz a harmadik felsőfokú végzettsége. Első diplomáját a skóciai St. Andrews egyetemén szerezte földrajz szakon – ott ismerkedett meg polgári származású hitvesével, Kate Middletonnal –, majd a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémia, Sandhurst növendéke volt, és később a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgált három évig. Katonai szolgálatát idén fejezte be.

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top