Sztárok

Angelina Jolie-t is megelőzte Katalin hercegné

David Beckhamet, az angol labdarúgás élő legendáját és Vilmos herceg feleségét találták az idén a legvonzóbb személyiségnek a britek.

A legvonzóbb hölgyek tízes mezőnyét komoly előnnyel vezeti a brit trón majdani várományosának hitvese. A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun megbízásából elvégzett közvélemény-kutatásban Katalinra a megkérdezettek 18 százaléka voksolt. Stabil első helyét illusztrálja, hogy olyan nevek, mint Angelina Jolie vagy a népszerű színésznő, Jennifer Lawrence, kénytelenek voltak 5-5 százalékkal (holtversenyben a hatodik hellyel) beérni.

 

David Beckham is meggyőző előnnyel vezeti a legvonzóbbnak talált férfiak tízes listáját: 12 százaléknyian szavaztak a Manchester United és az angol válogatott 38 éves, egykori világsztárjára. Beckham mögött a második helyen szerénykedik George Clooney, Hollywood szupersztárja 8 százalékkal, kollégája, az 50 éves Brad Pitt pedig a kilencedik helyre szorult alig 4 százalékkal. A legvonzóbbnak talált férfiak mezőnyének sereghajtója Andy Murray, a skótok teniszcsillaga, aki 2 százalékkal a tizedik. Ugyanakkor azzal vigasztalódhat, hogy ő lett a britek idei legnépszerűbb sportszemélyisége.   

A legnépszerűbb politikusok mezőnyét Boris Johnson, London konzervatív párti polgármestere vezeti kényelmes előnnyel. A második helyre Barack Obama amerikai elnök került, de ő is csak a szavazatok 11 százalékát gyűjtötte be. David Cameron, a konzervatív párti brit miniszterelnök számára aggasztó lehet ugyanakkor, hogy a kedvenc politikusok listáján még Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának vezetője is megelőzi őt.

A britek a legnagyobb érdeklődésre számot tartó idei sajtóhírek kategóriájában Nelson Mandela néhai dél-afrikai elnök halálhírét sorolták az első helyre, 17 százalékkal. György herceg, a majdani brit uralkodó júliusi világra jötte ugyanakkor csak a negyedik helyre került, míg az Edward Snowden-sztori csak a hatodik helyen végzett a tízes listán.

A legjobb tévésorozat a Downton Abbey lett, 15 százalékkal, a kedvenc televíziós vetélkedők kategóriáját pedig a BBC tévé celebeket felvonultató, rendkívül népszerű táncversenye, a Strictly Come Dancing nyerte 18 százalékkal. Ebben a kategóriában ugyanakkor mindössze 4 százalékot kapott – és ezzel a hetedik helyre került – a Britain’s Got Talent tehetségkutató vetélkedősorozat, amelynek idei döntőjét a magyar Attraction látványszínház nyerte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top