Sztárok

Az emberarcú pápa – Ferenc éve képekben

Március 13-án, este hét óra után a bíborosok döntésre jutottak: kétharmados aránnyal megválasztották a katolikus egyház fejét, a hetvenhat éves, argentin Jorge Mario Bergoglio-t.
Március 13-án, este hét óra után a bíborosok döntésre jutottak: kétharmados aránnyal megválasztották a katolikus egyház fejét, a 76 éves, argentin Jorge Mario Bergogliót.

„Úgy tűnik, a bíborosok »világ végéről« választottak pápát… köszönöm a fogadtatást” – mondta a Szent Péter-bazilika erkélyén

Hamar a nép kedvence lett
Hamar a nép kedvence lett

Márciusban készítettek Twitter fiókot a pápának, aminek októberre már 10 milliónál is több követője lett
Márciusban készítettek Twitter-fiókot a pápának, aminek októberre már 3 milliónál is több követője lett

Többször meggyűlt a baja a széllel. Például júniusban...
Többször meggyűlt a baja a széllel. Például júniusban…

... és ősszel is. Ferenc pápa egyébként elítéli azt a gazdasági rendet, amelynek középpontjában a pénznek nevezett bálvány áll.
…és ősszel is. Ferenc pápa egyébként elítéli azt a gazdasági rendet, amelynek középpontjában a pénznek nevezett bálvány áll.

Angela Merkel és Ferenc pápa májusban találkoztak. Később úgy fogalmaztak: Egyetértettek abban, hogy a gazdaságnak az embert kellene szolgálnia.
Angela Merkel és Ferenc pápa májusban találkoztak. Később úgy fogalmaztak: egyetértettek abban, hogy a gazdaságnak az embert kellene szolgálnia. A Forbes magazin szerint 2013-ban Ferenc pápa a negyedik legbefolyásosabb ember, míg Merkel az ötödik.

Áder János szeptemberben találkozott a pápával. Ferenc pápa elfogadta Áder János meghívását. 2016-ban jön Magyarországra.
Áder János szeptemberben találkozott a pápával. Az egyházfő elfogadta Áder János meghívását. 2016-ban jön Magyarországra.

A kisfiú, aki
A kisfiú, aki „ellopta a pápától a show-t”

Csodálkozva nézte, beszéde közben megölelte a pápát, aki többször kedvesen rámosolygott, megsimogatta. A fiúcskát hiába akarták letessékelni a színpadról, ő nem volt hajlandó menni
Csodálkozva nézte, beszéde közben megölelte a pápát, aki többször kedvesen rámosolygott, megsimogatta. A fiúcskát hiába akarták letessékelni a színpadról, ő nem volt hajlandó menni.

Egy friss házas párral is
Egy frissen esküdött házaspárral is „bohóckodott” novemberben. A férj és a feleség karitatív tevékenységük keretében beteg gyerekek arcára igyekeznek mosolyt csalni azáltal, hogy bohócnak öltöznek.

Ferenc pápa éve szavakban

  –Az olasz katolikus papok fele szerint az új egyházfő megválasztása óta megnőtt a misét látogatók száma.
– Megválasztása után úgy fogalmazott a pápa: olyan egyházat szeretne, amely kiáll a szegényekért, az elesettekért. Úgy tűnik, esetében nem csak üres szavakról van szó.
Nem költözött be a pápai lakosztályba, hanem a vatikáni Szent Márta-házban maradt.
– Kezdeményezte, hogy az elhagyott kolostorokból alakítsanak ki szállásokat a menekülteknek.
– „Nem ragaszkodhatunk csak az abortusszal, a melegek házasságával és a fogamzásgátlással kapcsolatos ügyekhez. Egyszerűen lehetetlen. A papok nem sulykolhatják megszállottan ugyanazokat a témákat. Új egyensúlyt kell találnunk. És különben is: ha egy ember meleg és jó akaratú, valamint keresi Istent, akkor ki vagyok én, hogy elítéljem? Habár az evangéliumban bűnnek számít, a társadalomnak el kell fogadnia” – mondta
– Szigorította a vatikáni pénzügyek ellenőrzését.
– „Egy kis borítékkal kezdődik, de utána olyan mint a kábítószer… függőséget teremt” – mondta a korrupcióról Ferenc pápa, aki kijelentésével kivívta a maffia haragját.
– „A család a történelem motorja… a házasság nem lehet ideiglenes, egy életre és az életért szól” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top