Sztárok

Lovaggá ütik David Beckhamet

Victoria a Lady Beckham címet viselheti majd.

Lovaggá ütik David BeckhametDavid Beckham, akinek éppen tíz éve a Brit Birodalom Rendjének tiszti rangját adományozta az uralkodó, ezúttal a Sir előnév viselésére jogosító lovagi címben részesül. Felesége, a Spice Girls lánybanda egykori énekesnője, Victoria Beckham a Lady Beckham megszólításra tarthat majd igényt férje kitüntetése után.

A The Sun forrásai szerint már csak az ilyenkor szokásos utolsó, rutinszerű háttérvizsgálatok folynak. A brit adó- és vámhivatal ellenőrzi például, hogy Beckham pénzügyeivel minden rendben van-e, ahogy azt az uralkodói elismerésre felterjesztett tehetős jelöltek esetében formálisan mindig megteszik az adóhatóságok. Brit kormányzati bennfentesek a The Sun beszámolója szerint mindazonáltal közölték, hogy semmiféle akadályra nem számítanak Beckham magas kitüntetésével kapcsolatban.

A lap beszámolója szerint Beckham lovagi rangra emelésének lehetősége májusban merült fel, amikor a 115-szörös egykori angol válogatott húszévi látványos karrier után visszavonult a profi futballtól. Ő az egyetlen angol labdarúgó, aki négy ország klubszíneiben is bajnokságokat nyert: a Manchester Unitedben eltöltött évek után a Real Madridnál és az amerikai LA Galaxynál folytatta, majd a Paris Saint-Germain játékosaként fejezte be pályafutását.

Nincs kizárva, hogy Beckhamet Vilmos herceg, II. Erzsébet királynő unokája, a brit trón majdani várományosa üti lovaggá. Beckham közismerten szoros baráti viszonyt ápol az angol labdarúgó-szövetség elnöki tisztségét is betöltő Vilmossal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top