Sztárok

Diana hercegnő: hétköznapi életet szánt fiainak

16 évvel Diana halála után egyértelmű, hogy a hercegnének sikerült fiaiba nevelni az érzékenységét, a mások, leginkább a betegek, elhagyatottak iránti elkötelezettséget, de az a vágya, hogy Vilmos és Harry máshogy éljenek, mint a Windsor-ház tagjai, nem valósult meg.

Jótékonykodnak, de nem élnek civil életet

Hogy melyik fia hasonlít Dianára, nehéz megmondani. Harry talán többet jótékonykodik, alapítványa afrikai beteg gyerekeket segít, iskolákat, óvodákat építtet a kontinensen, nemrégiben Angolában is járt, ahol, akárcsak egykor az anyja, ő is a taposóaknák ellen emelte fel a szavát. Odahaza, mint a hadsereg tisztje, lelkesen támogatja a sebesült katonákat segítő szervezeteket.
Vilmos herceg a hajléktalanokat megsegítő legnagyobb brit alapítványt támogatja, de érdeklődése, apjához és nagyapjához hasonlóan, inkább az állatvilág és a környezetvédelmére irányul. Minderre Diana nagyon is büszke lenne, arra azonban valószínűleg elhúzná a száját, hogy fiai a felső tízezer arisztokrata, kiváltságos életet élik, és igazi Windsorokká váltak.

A néhai walesi hercegné ugyanis azt szerette volna, ha fiai nemcsak azt az életet ismerik meg, amibe beleszülettek, hanem a mindennapi, egyszerű emberek hétköznapjait is. Ezért vitte el őket gyorsétterembe, bevásárolni, fitneszterembe és vidámparkba, ahol ugyanúgy élhettek, viselkedhettek, mint bárki más. Már akkor is sokan kritizálták Dianát, mondván, hogy Vilmos és Harry sohasem élhetnek átlagos életet, így felesleges megismertetni velük.

Megnézem
Összes kép (1)


Hogyan is élhetne másként egy trónörökös?

Vilmos és felesége, Katalin hercegné  élete tökéletesen illeszkedik a királyi családéba: a Kensington-palota egyik 25 szobás apartmanjába költöznek be, Vilmos nemrég otthagyta állását a királyi légierőnél, hogy ezentúl „főállású királyi családtag” legyen, egyre több feladatot vesz át a királynőtől… Ez nem éppen az a hétköznapi élet, amit Diana szánt a gyermekeinek. Az azonban már igen, amilyen Vilmos házassága. A néhai hercegnő sokszor hangsúlyozta: szeretné, ha fiai szerelemből házasodnának, s nem azt vennék el, akit a királyi ház kijelöl a számukra. Ha valamiben, akkor ebben megfogadta édesanyja tanácsát a jövendő trónörökös.

Harry herceg független férfiként még nem tart itt, de jó úton jár efelé. Bár sokat jótékonykodik, egyre több hivatalos rendezvényen tűnik fel, legutóbb egy hadihajót avatott fel. A Party Prince becenév lassan lekopik róla. Mindezek ellenére sokan úgy vélik, hogy a hercegek mégsem azt az életet élik, mely felé anyjuk terelgette őket, hanem éppen azt, amibe beleszülettek, és éppen úgy, ahogyan azt apjuktól és a nagyszüleiktől látták.

Diana – szeptember 19-től a magyar mozikban

A film a Diana utolsó szerelme című életrajzi írás alapján készült. Ez elsősorban egy romantikus film, mely arra a történetre épül, hogy Diana valódi szerelme egy pakisztáni származású brit szívsebész, Hasnat Khan volt. A hercegnő csak azután kezdett randevúzni a vele együtt autóbalesetben elhunyt Dodi al-Fayeddel, hogy az orvos szakított vele…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top