Sztárok

Szlengszótár – Hogy értsd, mit írnak a celebek

Hála az amerikai sztároknak és a legújabb divatőrületeknek, számtalan új szóval "gazdagodott" a szókincsünk. Íme néhány, ami talán hamarosan a magyar nyelvben is visszaköszön. Eközben pedig Kazinczy forog a sírjában.

TWERK (ige)

  • Jelentése: Kedvelt zenére provokatív stílusban táncolni, szexuális aktust imitáló csípőmozgásokat végezve. Magyar megfelelője egyelőre nincs, hisz már használatos a twörkölni szó. Magyarul legtalálóbban talán „sunariszának” fordítanánk.
  • Példa: Miley Cirus vasárnapi MTV-díjátadó gáláján nyújtott alakítása után már az egész világ megtudhatta, milyen is az, ha valaki twörköl. Sőt kifejezetten úgy tűnt, a nyelvnyújtogatós énekesnő igazi megszállottja a sunariszának.
    Szlengszótár- Hogy értsd, mit írnak, ha külföldi celebekről olvasol!

SELFIE (főnév)

FOMO (fear of missing out, főnév)

  • Jelentése: Az iránti aggodalom, hogy kimaradunk valamilyen érdekes, izgalmas eseményből. Akár a MILF mozaikszót, ezt is nyugodtan használhatjuk idehaza.
  • Példa: Egy időben FOMOfóbiában szenvedett Kiszel Tünde, amikor feltűnt minden eseményen, még az is előfordult, hogy szép ruhástul fordították vissza egy rendezvény bejáratánál, mert a neve nem szerepelt a meghívottak listáján. Amerikai megfelelője, Kris Jenner – Kim Kardashian anyukája –, szintén dekoratív médiaszemélyiség.
    Szlengszótár- Hogy értsd, mit írnak, ha külföldi celebekről olvasol!

JORTS (főnév)

  • Jelentése: A jeans és a short szavak összeolvadásából született, azokra az emberekre használják, akik nem tudnak mást felvenni, csak kedvenc farmersortjukat.
  • Példa: Sokáig a nők kiváltsága volt, ám a Twilight-őrülettel egy másik őrület is beköszöntött Amerikában. Taylor Lautner és pajkos kis farkas barátai előszeretettel hordták eme szexisnek kevésbé mondható ruhadarabot, amiről ez idáig csak reménykedtünk, hogy kiment a divatból.
    Szlengszótár- Hogy értsd, mit írnak, ha külföldi celebekről olvasol!

DERP (felkiáltás)

  • Jelentése: Egyfajta reakció, felkiáltás, amikor valaki olyan bődületes hülyeséget mond vagy tesz, hogy már szavakat sem lehet rá találni. Akár arckifejezést is takarhat.
  • Példa: Britney Spears gyakorta produkál ilyen arckifejezéseket a kamerák előtt. X-factoros mentorsága alatt számos derp-pillanatát örökítették meg a tévések.
    Szlengszótár- Hogy értsd, mit írnak, ha külföldi celebekről olvasol!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top