Sztárok

Baki Vilmos herceg fiának születési papírján – fotó

Hibásan töltötte ki gyermeke, György herceg születési anyakönyvi kivonatát Vilmos. Az ifjú apuka azzal nem volt tisztában, ki a gyermeke édesanyja.

Baki Vilmos herceg fiának születési papírján - fotóAz udvar múlt hét pénteken tette közzé György herceg aznap kitöltött születési igazolását, amit a büszke apa, Vilmos herceg írt alá. Az okmányt kézzel töltötték ki, a gyermek nevének rubrikájában az ő királyi fensége György Sándor Lajos, Cambridge hercege – His Royal Highness Prince George Alexander Louis of Cambridge – név szerepel. A szülők foglalkozásának fenntartott rubrikába az Egyesült Királyság hercege és hercegnője megjelölés került.

És itt követte el a bakit Vilmos, pedig ha valakinek, neki pontosan tudnia kell, hogy a felesége nem az Egyesült Királyság hercegnője, még csak nem is hercegnő. Az Egyesült Királyság királyi hercegei és hercegnői azok, akik beleszületnek a királyi családba, tehát a mindenkori uralkodó gyermekei, unokái, illetve a mindenkori trónörökös gyermekei és unokái. A többiek, egészen pontosan azok a nők, akik házasság révén lettek az uralkodócsalád tagjai, nem az ország hercegnői, nem királyi hercegnők, csak felveszik férjük rangját. Katalin esetében ez a következő: Her Royal Highness Princess William Arthur Philip Louis of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, Duchess of Cambridge, Countess of Strathearn and Lady Carrickfergus azaz ő királyi fensége, Vilmos Artúr Fülöp Lajos hercegné. A britek nem ismernek olyant, hogy Katalin hercegné, egyszerűen a keresztnevén vagy Cambridge hercegnéjeként említik, de semmiképpen sem mint az Egyesült Királyság hercegnője.

Ezeket már olvastad?
Kínos: Kellemetlen fotó Vilmosról
Galéria: így élt Katalin Vilmos előtt
Harry herceg így mesélt a kisbabáról

Új rangot kap Katalin?

Az is elképzelhető persze, hogy Vilmos már tud valamit, nevezetesen hogy nagyanyja, a királynő, az Egyesült Királyság hercegnőjévé emeli Katalint, ez esetben lenne belőle Katalin brit királyi hercegnő. Tett már ilyet, mégpedig 1957-ben, akkor a férje kapta meg ezt a rangot. Addig őt Edinburgh hercegeként említették a lapok és az emberek. (Bár Fülöp görög királyi család tagjaként hercegnek született, de az esküvője előtt lemondott minden rangjáról, így gyakorlatilag közemberként házasodott össze Erzsébettel.) Az 1957-ben megkapott titulus után lett Fülöp brit királyi herceg, egyszerűbben Fülöp herceg.

Mi lesz a hercegnők sorsa, ha férjhez mennek?

A hercegnők, akik a királyi családba születtek és az övékénél alacsonyabb rangú férfihoz mennek hozzá, megtarthatják nevüket, de mellé felveszik férjük nevét is. A királynő húga a házassága után a Margit brit királyi hercegnő, Snowdon grófnéja címet használta, mivel Lord Snowdonhoz ment hozzá. Ha a királynő unokája, Beatrice hercegnő egyszer férjhez megy a barátjához, Dave Clarkhoz, akivel nyolc éve jár együtt, a titulusa a következő lesz: ő királyi fensége Beatrice brit királyi hercegnő, Mrs. Dave Clark.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top