Sztárok

Ez az öröme Damunak a börtönben – fotó

Damu Roland rendezésében mutatták be a rabok a Szentivánéji álmot. Az egykori színészre láthatóan jó hatást tett, hogy újra közel került hivatásához.

Idén első alkalommal rendezték meg a magyar börtönszínházi találkozót. Igazi színházban, profi körülmények között léptek színpadra börtönbüntetésüket töltő férfiak és nők. Köztük Damu Roland is, aki rendezőként mutatkozott be. Ha nem rabruhában instruálta volna rabtársait, mintha nem is egy büntetését töltő férfit láttunk volna a személyében a tegnap esti a Kékfény című műsorban. A Jóban Rosszban egykori színésze a körülményekhez képest jól festett, amiben nyilván nagy szerepe van, hogy a rendezés kizökkentette a monoton hétköznapokból.

A rendezés zökkentette ki a börtönlétből Damut - videó

„Rendezői jobbra gyere, neked bal” – adta az instrukciót az egyik rab színésznek Damu, aki korábban úgy nyilatkozott, mintarabnak tartja magát. „22 éves színészi pályafutásom után jobban illik a kezembe a könyv meg a videokazetta, mint a hagyma meg a krumpli. Most azért egy kicsit jobban érzem magam” – mondta áprilisban a színész, aki a tervek szerint a tiszalöki börtön kápolnájában feleségül veszi a kedvesét.

Kövess minket a Twitteren is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top