Sztárok

Schobert Norbi reagált a vádakra

A kiadók szerint Norbi és neje 400 millió forintnyi jogdíjjal tartozik különböző jogdíjak miatt. Norbi eddig nem akart beszélni, most a Facebook-oldalán tudatta véleményét az emberekkel.

Az életmentő szívműtéten átesett Norbi a legrosszabb esetben akár szabadságvesztést is kaphat, ha valóban bebizonyosodik a kiadók állítása, hogy nem fizetett jogdíjat a Rubint Réka- és Schobert Norbi-DVD-ken hallható zenékért – írja a Blikk. A kiadók bíznak abban, hogy rendezni tudják egymás között a vitát, ám amennyiben nem sikerül, akkor vagy polgári peres úton követelik vissza a szerintük nekik járó, ki nem fizetett jogdíjakat, vagy feljelentést is tesznek az illetékes hatóságnál. Norbi úgy reagált, hogy a legnevesebb szerzőkkel íratott háttérzenéket a filmjeihez és kezében vannak a joglemondó nyilatkozatok. „Tehát maximum nekem kéne a jogdíjakért várakoznom, mivel megvásároltam az aláfestést. Kiktől? A legjobbaktól. Sterbinszky Karcsi, Náksi Attila, Hauber Zsolti és sorolhatnám.”

Íme Schobert Norbi Facebook-oldalán található teljes bejegyzés:
„Tegnap és ma is – szokásomtól eltérően – kénytelen voltam beleolvasni az igen színvonalas Blikkbe, mert arról ír, hogy az elmúlt 16 éves munkásságom során engedély nélkül szóltak a zenék a filmjeimen és 400 milliót kell fizetnem, sőt börtönbe is mehetek. Érdeklődve olvasom a sorokat, de tényleg nem nyilatkozom ott, mert nem akarok ebben a lapban szerepelni. Érdekes, hogy se bírósági döntés, se egy legalább elsőfokú és nem jogerős ítélet nincs, csak valaki mond valamit név és arc nélkül és lehet keverni a mocskot. Érdekes az is, hogy a legnevesebb szerzőkkel írattam a háttérzenéket a filmjeimhez és kezemben a joglemondó nyilatkozatok, tehát maximum nekem kéne a jogdíjakért várakoznom, mivel megvásároltam az aláfestést. Kiktől? A legjobbaktól. Sterbinszky Karcsi, Náksi Attila, Hauber Zsolti és sorolhatnám. Írja a lap, hogy bezzeg Béres Alexandra, ő előre megíratja, tehát csak ez a gaz Norbi. Tudom, hiszen az első filmje a Változz Velem az én ötletemből, az én pénzemből, az én forgatási helyszínemen, az én stábommal és természetesen az általam megrendelt és megszerkesztett, kifizetett zenével készült. Mellesleg nem zenét árulunk, hanem tornát és egészséget. Az élő Dj mix már más kérdés, de erre is állásfoglalást várunk. 400 millió? Ennyi árbevételt életemben nem szereztem a filmekből, ha így lett volna, most dolgoznom sem kéne. Börtön? Azokat sem jelentettem fel, akik a kalózpiaci árusítással teljesen tönkretették a DVD piacot és ma már csupán a mozgalom fenntartása miatt érdemes ilyet forgatni. A lényeg az egészben az, hogy minek vannak hivatalok, hatóságok, bíróságok, ha ma már a hírhez elég, ha valaki mondja a saját álláspontját. Népítélőszék kell, kiállni és aki hangosabban ordít, több bulvárcikket szervez, ott az igazság! Érdekes, hogy a szakmai díjaink, a két Guinness világrekordunk, a klinikai eredményeink soha nem kaptak címlapot. Amikor a fertőzéses gyulladás miatt a kórházban haldokoltam, a legkedvesebb lap a Blikk volt, hiszen nincsen szebb, mint minden nap egy utolsónak vélt interjúhoz jutni. Mivel a jó hír nem hír, él és virul ez a szemét Norbi, most közellenség. Nem könnyű így újságot vezetni, csak tükör ne legyen a közelben. Mindegy. Na megyek edzeni, dolgozni és segíteni azokon, akiknek szüksége van ránk. Norbi”

Fotó:  TV2 / press.tv2.hu
Fotó: TV2/press.tv2.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top