Sztárok

A magyar séf, aki a kismama Katalin hercegnére főzött

Hampuk Zsolt magyar séf főzött néhány napja Vilmos és Harry hercegre, valamint Katalin hercegnére egy svájci esküvőn. A magyar szakácstól azt is megtudtuk, hogy miből evett a legszívesebben a kismama.
A magyar séf, aki a kismama Katalin hercegnére főzött

Zsolt a Hertelendy Kastély séfjeként dolgozik, ám amíg a téli időszakban a magyar kastélyt felújították, a szakács három hónapot külföldön töltött, és Michelin-csillagos kollégáival főzött együtt. Ennek az „utazásnak” volt az utolsó állomása az a svájci szálloda és étterem, ahol múlt héten egy brit pólójátékos esküvőjét tartották. „Az esküvőre valóban hivatalos volt Katalin hercegné, Vilmos és Harry herceg is. De nemcsak a ceremóniára érkeztek, összesen négy napot töltöttek a szállodában” – meséli Hampuk Zsolt, aki szerint a hercegné és a hercegek egyetlen speciális kéréssel sem álltak elő.

A magyar séf, aki a kismama Katalin hercegnére főzött

„Az esküvőn és a fogadáson természetesen nagyon ügyeltek arra, hogy a protokoll szerint viselkedjenek, de a látogatásuk további részében teljesen felszabadultak voltak, mint bármelyik másik vendég. Semmilyen különleges, lehetetlen kéréssel nem álltak elő – meséli a magyar séf, aki többek között szarvasgombás borjút és homárt is készített az esküvőn. – Katalin sok hagymás ételt fogyasztott, vélhetőleg a magas vastartalma miatt, a hercegek pedig inkább vad- és marhahúst ettek” – folytatja Zsolt, aki szerint Katalin viszonylag hamar, a torta felvágása után visszavonult a lakosztályába, míg Harry és Vilmos végigtáncolták a lagzit.

A magyar séfnek arra is volt lehetősége, hogy beszélgessen picit a brit királyi család tagjaival. „Többnyire természetesen az ételekről beszélgettünk. Nagyon udvariasak és igazán természetesek voltak!”

A magyar séf, aki a kismama Katalin hercegnére főzött

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top