Sztárok

Bonyodalmak Kézdy György temetése körül

Szerdán reggel még kérdéses volt, hogy az öngyilkosságot elkövetett színművészt búcsúztathatja-e rabbi. Egy közleményből azonban sok minden kiderült...

Bonyodalmak Kézdy György temetése körülA Bors úgy értesült, egyelőre kérdéses, hogy a mélyen hívő színművészt rabbi búcsúztatja-e, ugyanis öngyilkos lett, ez pedig a zsidó vallás szerint bűn. Barátja, Székhelyi József szerint bölcs döntés lenne úgy megítélni, hogy a súlyos beteg Kézdy nem öngyilkos lett, hanem egy gyilkos kéz kiragadta az ablakon; ez pedig talán felmentheti, s így rabbi búcsúztathatja. Mint kollégája elmondta, az utóbbi időben azt látta a visszatérést tervező színművészen, hogy nyúzott, elgyötört, s szerinte nemcsak a diagnózisa miatt menekülhetett a halálba, hanem azért is, mert nem tudott együtt élni a számára elfogadhatatlan világgal. Mint a Blikk megtudta, a biztonsági őr találta meg az Uzsoki kórház belső udvarán a halott színművészt, és azonnal riasztotta a dolgozókat.

Friss hír: Kedden délelőtt az Élet Menete Alapítvány közleményében ezt írta:

Sokunk életének meghatározó barátját, Kézdy György színművészt elveszítettük.  2013. február 17-én, vasárnap 10.30 órakor temetjük el Budapesten, a Kozma utcai zsidó temetőben.

Cím: Budapest X. Kozma utca 6.

Búcsúztatja: Verő Tamás rabbi,

az általa is alapított „Az Élet Menete” alapítvány nevében Székhelyi József,

színész kollégái nevében:  Fodor Tamás, Nagy Anna

Tisztelettel kérjük, a zsidó hagyományoknak megfelelően, hozzanak magukkal egy kavicsot felejthetetlen barátunk sírjához.

Kézdy György temetése nyilvános. Kérünk mindenkit, a zsidó temetők rendjének megfelelően, viseljenek fejfedőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top