Sztárok

Ennyit fizettek Diana titkáért

A várakozásokat lényegesen meghaladó összegért, 18 306 dollárért – több mint négymillió forintért – kelt el Lady Diana egy közelmúltig ismeretlen, ifjúkori fekete-fehér fényképe egy amerikai internetes árverésen.

Ennyit fizettek Diana titkáértA későbbi Diana hercegnőt ábrázoló fénykép az 1980-as évek elején készült, valószínűleg egy síházban. A fotón Diana egy nagyjából vele egykorú, sokáig ismeretlennek hitt fiatalember ölében ülve mosolyog a kamerába. A felvétel két nappal azután készült, hogy a Buckingham-palota hivatalosan bejelentette Károly herceg és Diana esküvőjét. Egy kézzel írt megjegyzés a fotón arra figyelmeztet, hogy a kép „nem publikálható”. Később a hercegnő életrajzírója, Andrew Morton egy brit lapban elárulta a titokzatos fiú kilétét: „A fiatalember Adam Russell, az egykori miniszterelnök, Stanley Baldwin dédunokája, aki jelenleg szarvasgazdálkodó Dorsetben” – nyilatkozta az író, aki azt is elárulta, hogy Diana és Adam egyaránt megsérültek a síúton, és a lábadozás napjaiban egymást támogatták, ekkor készülhetett a fotó is.

Az amhersti (New Hampshire állam) RR Auctions aukciósház csütörtöki bejelentése szerint a hajdan tabunak nyilvánított fotó egy San Diegó-i ingatlanfejlesztő tulajdonába került. A felvétel a Daily Mirror című brit bulvárlap archívumából származik. Az újság annak idején túlságosan kockázatosnak vélte a fotó leközlését. A menyegző hírének hallatán a lap illetékesei akkor úgy döntöttek, hogy nem publikálnak olyan képet, amelyen Diana egy másik férfi társaságában látható – közölte az aukciósház.

Az újság fotógyűjteménye hét éve magánkézbe került.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top