Sztárok

Larry Hagman utolsó kérése: “Ezt írjátok a síromra”

Íme 10 olyan tény a november 23-án elhunyt karizmatikus színész, Larry Hagman életéből, ami talán nem mindenki számára ismert. Azt is eláruljuk, mit válaszolt egy újságírónak, amikor az megkérdezte tőle, hogy milyen feliratot szeretne a sírjára.

Larry Hagman utolsó kérése:

10. Híres anya még híresebb gyermeke
Hagman édesanyja nem más volt, mint Mary Martin, Broadway-énekes és színésznő, aki olyan klasszikusokban is szerepet kapott, mint a South Pacific vagy a Peter Pan. A színészt édesanyja 17 évesen szülte, majd ügyvéd férjétől való 1936-os válása után fia nevelését a texasi nagymamára bízta.

9. A kollégiumban kapott rá az italra
Tinikorában anyja és nevelőapja bentlakásos iskolába küldte, ahol az ifjú Larry először kóstolt bele az italozásba. Ez a szokása később egy életen át elkísérte, és saját bevallása szerint is romba döntötte egészségét.

További képekért kattints a fotóra!
További képekért kattints a fotóra!

8. Színészet a légierőnél is
A szárnyait bontogató fiatal színészpalánta 1952-ben amerikai légierős szolgálatra volt kénytelen cserélni a színpadot, de ott sem mondott le szenvedélyéről. Katonatársainak rendezett színielőadásokat.

7. Nem olajmágnásként, hanem egy szellemmel flörtölve lett ismert
A Jeannie, a háziszellemben komikusi vénáját csillogtatta meg űrhajósként, mégpedig egy palackba zárt csinos kis szellemmel (Barbara Eden). Öt évadon át futott sikeresen a sorozat, ami csak felvezetés volt csupán a világsikert hozó következő jelentős szerepéhez, a Dallasban alakított Jockey Ewinghoz.

6. A modellkedés sem állt tőle távol
Dögös cowboyként (egyértelműen a Jockey-féle szerepre hajazva) a Schlitz-söröket reklámozta, de nem jelentett számára gondot a Bradley, Voorhees & Day (BVD) fehérneműreklámjában szerepelni sem.

5. Sorsdöntő májcirrózis és optimista életszemlélet
1992-ben májcirrózist diagnosztizáltak nála, majd három évvel később 16 órás műtétet végeztek rajta a máján kialakult rosszindulatú daganat miatt. A színész ennek ellenére hatalmas lelkierővel akart gyógyulni, és a színészetet ekkor sem hanyagolta el.

4. Elkötelezett egészség- és környezetvédő
Larry Hagman betegségét követően aktívan kampányolt a dohányzás ellen, a napenergia mellett, a szervadományozás szószólója és kórházi önkéntes lett. Hitt az egészséges táplálkozásban, és elutasította a génkezelt ételek fogyasztását.

Budapesti látogatása képekben, itt!
Budapesti látogatása képekben, itt!

3. 2002-ben Budapesten járt
Alig tíz éve a sztár hozzánk is ellátogatott feleségével, Majjal. Látogatásának célja az volt, hogy hazánkban is népszerűsítse az ő életét is megmentő szervadományozást. Ennek ellenére a budapesti útján sort kerített arra is, hogy humanitárius tevékenysége mellett karrierjéről és életéről is meséljen, többek között a számára érthetetlen módon világsikerű Dallasról.

2. Őszintén vallott neje, Maj Axelson betegségéről is
A svéd származású divattervező, akitől Larry Hagmannek két gyermeke született, Alzheimer-kórban szenved. A színész a speciális ápolásra szoruló asszonyt nemrégiben egy otthonba költöztette. Maj állapotáról, akivel 58 évig voltak házasok, szokásához híven a sajtónak is őszintén vallott.

1. Milyen feliratot szeretett volna Jockey sírjára?
Erre az újságírói kérdésre úgy felelt 1988-ban: „Itt nyugszik Jockey Ewing, aki tisztes polgár volt. Ez az egyetlen csata az életében, amelyet elvesztett.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top