Sztárok

Ha a téli fűtésszámlára gondolsz, a nyárias időben is didereg a pénztárcád? Hőszigetelj és spórolj!

Hiába a hó és a síelés-szánkózás, te utálod a telet, mert már előre remegsz a fűtésszámláktól? Cikkünkből megtudhatod, hogyan spórolhatsz akár 30-40 ezer forintot is, ha előrelátó vagy, és hogy tízszer gazdaságosabb a hőszigetelés, mint húsz éve.

Tudtad, hogy évente átlagosan 12%-kal drágul a gáz? Vagyis idén nagyjából kétszer annyit fogsz fizetni a gázért, mint hat éve. 1990-ben valamivel 4 forint fölött volt, míg manapság megközelíti a 140 forintot. Az áremelkedés csaknem 3300 százalékos, míg a szigetelőanyagok áremelkedése ez idő alatt mintegy 60 % volt. Tehát ha eddig halogattad a felújítást, most tízszer jobban járhatsz egy jó kis hőszigeteléssel: hiába spórolsz egész évben egy kalandos síelésre vagy egy trópusi nyaralásra, ha hagyod, hogy a téli hideg ledermessze a bankszámládat is.

Vigyázz, a falakon át szökik el az energia 30%-a! Most a fűtési szezon előtt éppen jókor kapsz észbe, ha a gázszámládat a harmadára szeretnéd csökkenteni: vizsgáld meg, milyen az otthonod hőszigetelése!

Ha a téli fűtésszámlára gondolsz, a   nyárias   időben is didereg a pénztárcád? Hőszigetelj és spórolj!


Vékonyat vagy vastagot válasszak?

A nálunk jóval energiatudatosabb Ausztriában szinte nem is gondolkodnak már 10- 12 cm-nél vékonyabb homlokzati hőszigetelésben. De még egy vékonyabb, 5-6 cm-es hőszigetelő réteggel is évente mintegy 25 ezer forinttal slankíthatod a gázszámládat, míg egy vastagabb, 12 cm-es szigeteléssel akár 40 ezer forintot is megtakaríthatsz. Nézz utána, hogyan!

Könnyű az osztrákoknak! De nekem mennyi idő alatt térül meg?
Egy átlagos magyar családi ház esetében  3-4 év alatt megtérül a plusz homlokzati hőszigetelés, ezt követően pedig már pénzt termel neked. Ráadásul nyáron is kevesebbet kell majd járatnod a klímát, valamint egy jó minőségű szigetelés 20-25 évig is kitart.

Melyik legyen: szürke vagy fehér?

A szürke anyagok hőszigetelő képessége akár 25%-kal kedvezőbb, mint a régi fehéré, ezért tőlünk nyugatra a fehér már „ciki”. Ha villogni akarsz a párod előtt, akkor meséld el, hogy a  kereskedésben majd a lambda értékre kell rákérdezzetek: ez minél alacsonyabb, annál kevesebb hő veszik el a falakon keresztül.  Kíváncsi vagy, jelenleg a piacon kapható legjobb értékkel melyik termék rendelkezik?

Ha a téli fűtésszámlára gondolsz, a   nyárias   időben is didereg a pénztárcád? Hőszigetelj és spórolj!

Ha már így rátaláltál a piacvezető Austrotherm leginnovatívabb termékére, akkor érdemes a hideg beállta előtt lecsapnod az Európa-szerte népszerű Grafit® Reflex hőszigetelőre, melynek különlegessége, hogy fényvisszaverő réteggel látták el a még nagyobb hatékonyság érdekében.
Most ráadásul akciós áron is juthatsz hozzá. Így, ha október 20-ig megrendeled a terméket, jóval olcsóbban kapod meg, és bőven lesz idő a kivitelezésre is, amelyet egy videón is bemutatunk Neked.Ha a téli fűtésszámlára gondolsz, a   nyárias   időben is didereg a pénztárcád? Hőszigetelj és spórolj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top