Sztárok

Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai

Borzasztó szabású farmerek, grunge, fiúbandák... Ez (is) volt a 90-es évek eleje, de akkoriban mégis mindenkit csak egy dolog érdekelt: ki ölte meg Laura Palmert? Mi történt azóta a Twin Peaks sztárjaival?
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai

Dale Cooper ügynök (Kyle MacLachlan)

„A fiú a szomszédból, már ha a szomszéd fiút bezárva tartják a pincében.” Így jellemezte a Rolling Stone magazin a Twin Peaks pedáns Cooper ügynökét, azaz Kyle MacLachlant, akinek a sorozat jókora ismertséget hozott. És persze kisebb fajta skatulyát. Az igazi ütést azonban a Showgirls című film főszerepével vitte be magának, ami után senki nem akart rábízni normális szerepeket. A filmet csak az ezredforduló után bocsátotta meg neki Hollywood, amikor fontos szerepet kapott a Szex és New York sorozatban, később pedig ő játszhatta Bree pasiját, Orsont a Született feleségekben. MacLachlan ötvenegy éves korában lett apuka, és úgy tűnik, nála most tényleg minden a legnagyobb rendben.

 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai
 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai

 

Leland Palmer (Ray Wise)
„A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél te éppen szomorú?” Ezt a furcsa versikét énekelgette a meggyilkolt Laura Palmer elmeháborodott apjaként a sorozatban Ray Wise, aki minden bizonnyal hollywoodi rekorder. Gyakorlatilag nem találni olyan ismert tévésorozatot a kilencvenes évektől kezdve, amiben ne tűnt volna fel legalább egy epizód erejéig mellékszereplőként. Ő az a figura, akinek az arcát mindenki ismeri, csak nem tudja, pontosan honnan. Igazi munkaalkoholista, aki csak 2012-ben tizenhét (jobbára B kategóriás) filmben tűnik fel, és ehhez még jó néhány tévésorozatos beugrás is társul. Azt beszélik, hogy a sorozatbéli lebukásáig ő sem tudta, valójában Laura gyilkosát játssza, ugyanis az alkotók több különböző figurával eljátszatták a híres gyilkolásjelenetet, melynek során Leland lebukik. Ray Wise mellesleg 1978 óta házas, és két gyerek boldog apukája.

 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai
 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai

 

Donna Hayward (Lara Flynn Boyle)
A magyar szinkronban ultraszexi hanggal megáldott (Hegyi Barbara tolmácsolásában) Lara karrierje úgy kezdődött, hogy minden szereposztó annyit mondott neki: „Ha Winona Rydernek nem kell a szerep, te megkaphatod.” A Twin Peaks azonban mindent megváltoztatott. Ő lett a fiatal végzet asszonya, aki miatt a férfiak bármilyen őrültségre hajlandóak. Szerepelt közös Rolling Stone-címlapon Madchen Amickkel és Sherilyn Fenn-nel, és sorra kapta az erotikus töltetű szerepeket az Édes hármastól kezdve A boldogságtól ordítaniig. Jack Nicholsonnal folytatott kapcsolata hosszú időre bulvársztárrá tette (korkülönbség: 33 év), az Ügyvédek című sorozat pedig évekig munkát biztosított neki. Utoljára a Men in Black 2. főgonoszaként kapott valamirevaló szerepet. Negyvenkét éves, házas, gyermeke nincs, és mostanában túl sok szerepe sem.

Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai

 

 

Laura Palmer – Maddy Ferguson (Sheryl Lee)
Laura Palmer gyakorlatilag már a sorozat első percében halott volt, Sheryl Lee arcára mégis mindenki emlékszik. Az ő arcképével végződött minden epizód, az ő arca díszítette a DVD-borítót, kísértetként is gyakran visszatért, a széria alkotói pedig annyira szerették a játékát, hogy eljátszhatta Laura unokatestvérét, Maddyt is. „A sorozat után sok vérfertőzést átélt ember jött oda hozzám, és megköszönte, hogy az alakításommal bátorságot adtam nekik, hogy ne tűrjenek tovább. Már ezért megérte” – nyilatkozta az Angyalarcnak becézett Sheryl, amikor nemrég a Twin Peaksről kérdezték. Soha nem lett sztár, de mind a tévében (Dr. House, CSI: NY), mind a moziban (Winter’s Bone – A hallgatás törvénye, Texas gyilkos földjén…) máig megtalálják szerepek. 2000 óta házas és egy gyerek boldog anyukája.

 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai
 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai

 

Harry S. Truman sheriff (Michael Ontkean)
A Twin Peaks második legismertebb figurája volt Cooper ügynök mellett Truman, a szerelmes seriff, ám megformálójára, a kanadai származású, komoly hokijátékosi múlttal bíró Michael Ontkeanre később nem voltak túl kíváncsiak a szereposztók, pedig a sorozat lezárásakor is csak negyvennégy éves volt. Jobbára csak másodvonalbeli tévéfilmekben és sorozatokban kapott szerepeket, azokból sem túl sokat. Később második feleségével Hawaiira költözött, ahol a párnak két közös gyermeke született. Máig ott él, és néha még fel-feltűnik egy-egy filmben. Láthattuk őt például George Clooney egyik unokatestvéreként a Hawaiin forgatott Utódokban is, és alig ismertünk rá.

 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai
 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai

 

Annie Blackburn (Heather Graham)
Bár csak a sorozat utolsó hat részében tűnt fel, mégis ő futotta be az egyik legszebb karriert a gárdából. A forgatókönyv szerint Cooper ügynöknek amúgy Audrey Horne-nal kellett volna összejönnie, csakhogy Kyle MacLachlan nem volt hajlandó olyan figurát játszani, aki egy alig tizennyolc éves lánnyal szexel. Így jött a képbe a zárdából a városba érkező Annie Blackburn. Furcsa, hogy Graham épp egy ilyen visszafogott, ártatlan szereppel tűnt fel, lévén később általában prostituáltakat (A pokolból), pornószínésznőket (Boogie Nights), sztriptíztáncosnőket (Másnaposok), vagy egyszerűen csak könnyűvérű lányokat (Fergeteges forgatás) alakított. Filmográfiájánál már csak szeretői névsora impozánsabb. Az évek során együtt járt Leonardo DiCaprióval, Heath Ledgerrel, James Woodsszal, Matt Dillonnal, Edward Burnsszel, Matthew Perryvel, Josh Lucasszal, és persze Kyle MacLachlannel. Ez már rekordnak számít? Többször beválasztották a világ ötven legszebb embere közé, és nemrég beválasztották a Másnaposok 3. szereplői közé.

 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai
 
Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai

 

Így néznek ki most a Melrose Place sztárjai
Így néznek ki most a Vészhelyzet sztárjai
Így néznek ki most a Rém rendes család sztárjai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top