Sztárok

Összetört! Másodszorra küldték haza az X-Faktorból

Barna Gergő egy évvel ezelőtt már próbálkozott az RTL Klub tehetségkutatójában. Akkor nem sikerült továbbjutnia. A 19 éves fiatalember idén is megpróbálkozott az X-Faktorral, ám szereplése óriási vitát váltott ki a mentorok között.

fotó: RTL klub
Fotó: RTL Klub

Úgy érezte, elég erős a folytatáshoz

A tavaly csak sokak által sírós srácnak hívott fiatalember azért esett ki az élő show előtt, mert Keresztes Ildikó, a 25 év alatti fiúk akkori mentora nem tartotta elég erősnek ahhoz, hogy egy ilyen feszített tempójú, nagy stresszel járó műsorban szerepeljen. Gergő azonban idén újra próbálkozott. „Akkor nagyon összetörtem a Mentorok Háza után, nehezen dolgoztam fel a történteket. Úgy éreztem, az elmúlt egy évben erősödtem annyit, hogy ismét megpróbáljam” – meséli Gergő.

Szülei megtiltották, hogy jelentkezzen

A szlovákiai srác annak ellenére jelentkezett újra az X-Faktorba, hogy a szülei megtiltották neki, mert szerették volna megkímélni az esetleges csalódástól. A válogatásra végül nagyszülei és az egyik legjobb barátnője kísérték el. „Édesanyám azt mondta, hogy várjak három-négy évet, amíg megerősödöm, fejlődök és kialakul a személyiségem. Mégis úgy ítéltem meg, hogy már idén meg kell próbáljam” – ecseteli az énekes, aki egy Amy Winehouse-dallal indult az idei válogatón. De bármennyire is szerette volna megmutatni, jót tett neki ez az egy év, egyedül Keresztes Ildikó szavazott neki bizalmat a folytatáshoz. Már az első válogatón kiesett.

Keresztes megvédte, a többiek kidobták

fotó: RTL klub
Fotó: RTL Klub

Geszti Péter azt mondta, elmúlt az a varázslat, amelyet egy énekes az első hangok eléneklése közben el tud érni. Ráadásul szerinte tíz esetből egyszer fordul elő, hogy a visszatérők valami újat tudnak mutatni. Keresztes Ildikó nem így látta, szerinte adni kellett volna még egy lehetőséget Gergőnek, majd otthagyta mentortársait, és a fiatal énekes után sietett, hogy beszéljen vele. „Ildikó azt mondta, talán nem ez az utam. Nem tudom, hogy arra gondolt, való-e nekem az énekesi pálya, vagy nem az X-Faktor az, amely majd meghozza a sikert. Én úgy érzem, az éneklés az, amelyben értéket tudok képviselni, amelyben maradandót tudok nyújtani. Egyelőre nem látom, hogy lenne olyan civil szakma, amelyben örömömet tudnám lelni. Elkezdtem tavaly ugyan az egyetemet, de nem tetszett a szak, és mivel a pótjelentkezésekről lemaradtam, egyelőre elmegyek egy asszisztensi munkakörbe dolgozni, mellette pedig egy étteremben fogok énekelni. Csalódott vagyok, mert minden vágyam, hogy énekes legyek, és ez az X-Faktorban egyelőre biztos nem teljesül!”

 

Keresztes Ildikó biztatja a folytatásra
„Szíven ütött, hogy Gergő kiesett, és azért mentem utána, hogy egy-két szóval biztassam őt, ne adja fel az álmait. Vannak énekesek, akiknek segít az X-Faktor, vannak, akiknek csak egy állomás a céljaik felé, de akadnak olyanok is, akiknek nem ez az a lehetőség, amely jóvoltából kiemelkednek a tömegből. Most magához képest gyengén teljesített, viszont úgy láttam, erősödött egy év alatt. Szerintem kell még neki idő, hogy beérjen ehhez a pályához” – fogalmazott Keresztes Ildikó.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top