15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Ma 15 éve hunyt el Lady Diana. Vajon milyen lenne most a walesi hercegnő és a királyi család élete, ha ma is élne Vilmos és Harry édesanyja?
2012. 08. 31. Sztárok rovat 
15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne


Mintha csak tegnap lett volna 1997. augusztus 31-e, amikor a világ döbbenten hallgatta a híreket: autóbalesetben meghalt a 36 éves walesi hercegné, Diana. Halála alapjaiban változtatta meg a brit királyi családot, amely azóta sokkal közelebb került az alattvalókhoz. Annyira elégedettek az uralkodócsaláddal, hogy ötből négy brit ma ragaszkodik a monarchiához, és azt mondják, tökéletesen látják el a feladataikat. De ha Diana hercegné élne, vajon hogyan alakult volna az ő és a Windsorok élete?

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élneKároly nem nősült volna újra

A trónörökös azért vehette feleségül Camillát, mert az anglikán egyház szemében, melynek a mindenkori uralkodó a feje, Diana halála után özvegy lett. Így Károly polgári szertartás során vette nőül régi szerelmét, de megkapta az anglikán egyház áldását is egy templomi ceremónia keretében. Ha Diana ma élne, erre nem kerülhetett volna a sor, a polgári esküvő pedig a törvény szerint nem elegendő a királyi család tagjainak házasságkötésekor, kell hozzá az egyházi áldás is. Az már más kérdés, hogy Camilla első férje ma is él, de efelett az egyház szemet hunyt.

Károly és Diana házassága képekben!

Harry kiegyensúlyozottabb lenne

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

A kisebbik herceg 13 éves volt, amikor édesanyja elhunyt. A család, főleg az apja nagy szeretettel nevelte őt, de hiányzott neki az édesanyja, az ő gyengéd útmutatása. Sokan úgy vélik az udvarban, Harry biztosan nem füvezett volna, nem jelent volna meg náci egyenruhában egy farsangi bálon, és nem bulizott volna meztelenül Las Vegasban, ha az édesanyja élne. Diana állandóan azt szajkózta fiainak, hogy rangjukhoz méltóan viselkedjenek, másrészt mellette lett volna a lázadó tinédzser éveiben. Harry sokkal kiegyensúlyozottabb lenne, mint ma.

Harry is házas lenne


A walesi hercegnő legfőbb óhaja az volt, hogy gyermekei boldogok legyenek. Sokszor hangsúlyozta, szeretné, ha fiai szerelemből házasodnának, s nem azt vennék el, akit a királyi ház kijelöl a számukra. Biztosan örömmel figyelte volna Vilmos herceg és Katalin románcát, de Harry szerelmi vergődése elkeserítené. Talált volna kisebbik fiának olyan lányt, aki méltó a hercegnői posztra, de sohasem erőltette volna rá a házasságot Harryre. Egyszerűen csak bemutatta volna a megfelelő jelölteket a fiának, és hagyta volna, hadd válasszon.

Diana Vilmos és Harry herceggel! Galéria!

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élneVisszavonult volna


Diana hercegné a válásával kikerült a királyi családból, elveszítette az őkirályi fensége megszólítást, habár a walesi hercegnéi titulusát megtarthatta. Csak a legnagyobb királyi eseményeken jelenhetett volna meg a Windsorokkal, például tíz éve az anyakirályné temetésén, a királynő akkori arany-, majd az idei gyémántjubileumán, és természetesen Vilmos herceg esküvőjén is ott lett volna. Diana, aki már a válása és halála közötti egy évben is nagyon kevés közszereplést vállalt, nem jelent volna meg sokszor a nyilvánosság előtt. Inkább a háttérből támogatta volna a szívének kedves jótékonysági szervezeteket.

Kibékült volna a királynővel

 

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

A királynő soha nem gyűlölte Dianát, sőt, bár eltérő volt a természetük és az érdeklődési körük, kedvelte őt. A házasságkötésük után az uralkodó és férje bátorítóan bántak vele, Fülöp még a walesi hercegi pár válásakor is kedves, biztató leveleket küldött a hercegnének – derült ki Diana hagyatékából. Erzsébet megértette, hogy Diana nem tud Károllyal élni, azt azonban nem bocsátotta meg neki, hogy 1995-ben az egész magánéletét kipakolta egy tévéinterjúban, és megkérdőjelezte Károly herceg uralkodói alkalmasságát. Azonban sem Dianára, sem Erzsébetre nem jellemző a haragtartás, és ezért, na meg Vilmos és Harry kedvéért biztosan közelebb kerültek volna egymáshoz, habár barátok sohasem lettek volna.

Ő lenne Katalin jó barátnője

 

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

Katalin az eljegyzésekor adott interjújában elismeréssel beszélt Dianáról, sajnálatát fejezte ki, hogy nem ismerhette személyesen. Ha ismerte volna, jó barátok lettek volna, és akkor nem a wessexi grófné, hanem a walesi hercegné vezette volna be a királyi életbe, ő adott volna tanácsokat, hogyan kezelje a sajtót, mikor mit szabad tennie és mit nem egy hercegnőnek. Mindketten imádják a teniszt, biztosan nagy csatákat vívnának a pályákon, és együtt szurkolnának Wimbledonban. Gyakran jártak volna együtt vásárolni, hiszen Diana divatikon volt. Valószínűleg nem töltöttek volna együtt túl sok időt, hiszen Diana ízig-vérig városi nő volt, míg Katalin, mint a királyi család valamennyi tagja, a vidéki, csendes életet, lovaglást, vadászatot, tengerparti sétákat részesíti előnyben.

Nem ment volna férjhez


15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élneDiana legközelebbi barátnői mondták, hogy a hercegné soha nem akart férjhez menni, sem Dodi Al Fayedhez, sem máshoz. Kiterjedt baráti köre volt, politikusok, művészek, üzletemberek tartoztak a barátai közé, akikkel kellemesen múlatta az idejét. Az apjától örökölt és a válásakor a trónörököstől kapott vagyon, na és mint a következő brit uralkodó édesanyjának járó állami apanázs kényelmes életet biztosított volna neki. Nem volt szüksége tehát egy gazdag férjre, ráadásul Diana tudta, a sajtó hatalmas érdeklődése miatt egy férfi sem bírná ki mellette.

Országa nagykövete lenne


Nem sokkal a halála előtt az akkori brit miniszterelnök, Tony Blair azt javasolta Dianának, legyen országa jószolgálati nagykövete. Testhezálló feladat lett volna ez a hercegnének, aki korábban is szívesen képviselte országát más államokban. Ő a kedves mosolyával, diplomáciai érzékével, személyes varázsával közelebb tudta hozni egymáshoz az embereket, még akkor is, ha ellenfelek voltak. Ezt a képességét Nagy-Britannia tökéletesen kiaknázhatta volna.

Diana utazási képekben

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

 

Diana a divatikon

Egy biztos, ha Diana még élne biztos, hogy nem Kate Middletonról szettjeiről szólnának a divatösszeállítások. A hercegené stílusa ugyanis mindig kivételesen elegáns volt, soha egyetlen egyszer sem hibázott és az is biztos, hogy Middletonról levetetné az agyonig hordott púder színű cipőt. Mi összeszedtük, hogy mit viselne. Napi sztárok hírlevél

Minden nap, kora reggel a postaládádban a legfrissebb sztárhírek itthonról és külföldről. Iratkozz fel!

Ajánlott oldalak: Lady Diana, Diana Krall, Hercegnők, Család
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_567762 2012-08-31 17:18

Ha már javítgatunk: ezek nem helyesírási hibák, maximum stilisztikailag vannak helytelenségek. 

A " hercegné " titulus abszolut helyes, hiszen a walesi herceg felesége lett Diana.

A "szerettjei" helytelen,  helyette a "szerettei" lenne a megfelelő. 

"levetetné az agyonig hordott"  szintén szokatlan, bár használatos.

 

eda-1952 2012-08-31 17:15

Az "agyonig hordott" kifejezés nem is helyesírási hiba, hanem a műveletlenség egyik jele.:(

orchideak 2012-08-31 17:03

Megint csak azt kell mondjam, hogy ha ez a cikk a NL "irojatol" szarmazik, /marpedig minden valoszinuseg szerint onnan/, nagy szegenysegi bizonyitvany. Mindenfele szempontbol.

flk 2012-08-31 16:57

Helyesírási hibák vannak a szövegben: "hercegené", "...Middletonról szettjeiről" helyett Middleton szettjeiről és... "levetetné az agyonig hordott" helyett agyonhordott.

Egyszervolt 2012-08-31 10:42

Ezt a sok sületlenséget ugye senki nem gondolja/gondolta komolyan?
Bánom, hogy elolvastam.
Muszáj, hogy minden napra jusson legalább egy (bármilyen) "hír" becsmérlés/egekbe magasztalás Middletonról", hogy a cikk íróját idézzem?

Nők Lapja Cafe 2012-08-31 10:42

Ma 15 éve hunyt el Lady Diana. Vajon milyen lenne most a walesi hercegnő és a királyi család élete, ha ma is élne Vilmos és Harry édesanyja?

Nők Lapja Café: 15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

Fogyj természetesen!

Fogyj természetesen!

A túlsúlyosság veszélyeiről és a fogyókúra szükségességéről és módszereiről sok millió szót írtak le.

Nyereményjáték C&A - Nők Lapja játék

C&A - Nők Lapja játék

Szavazz a C&A és Nők Lapja rendezvényén készült fotókra!

Játszom
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Cuki videó: így örülnek a kisbabák hazaérkező apjuknak

Cuki videó: így örülnek a kisbabák hazaérkező apjuknak

Egyik-másik csöppség szinte extázisba esik.
Facebook lájkok száma
Bizarr fotók: így nézne ki Velence jégbe fagyva

Bizarr fotók: így nézne ki Velence jégbe fagyva

Szürreális képek a befagyott lagúnákról.
Facebook lájkok száma
Szívderítő fotók: cukiságok a kertben

Szívderítő fotók: cukiságok a kertben

Mi lehet szebb egy virágzó, tavaszi kertnél? Ugyanez...
Facebook lájkok száma
Sírva fakadt Bodrogi Gyula

Sírva fakadt Bodrogi Gyula

Könnyekig hatódva fogadta a gratulációkat...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Feltételeket szabott a TV2-nek a Bódi házaspár

Feltételeket szabott a TV2-nek a Bódi házaspár

Alig jött ki a kórházból, máris forgat a TV2-n Bódi...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma6
Mesés medencés ház a Tasman-tengernél

Mesés medencés ház a Tasman-tengernél

A képzelet szárnyán ma Sydneybe repülünk egy építész,...
Facebook lájkok száma
VV6: plasztikáztatni szeretne Dorka

VV6: plasztikáztatni szeretne Dorka

Csak pár napja élvezheti Zsolt társaságát Dorka, de...
Facebook lájkok száma
Idén már ennyit költött Andy Vajna a feleségére

Idén már ennyit költött Andy Vajna a feleségére

Andy Vajna nem sajnálja a fényűző életmódot...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma10
Szerepet kapott Zimány Linda Jude Law filmjében

Szerepet kapott Zimány Linda Jude Law filmjében

Zimány Linda a filmvásznon is helyet kapott Jude Law...
Facebook lájkok száma
„Az életem tényleg az, amivé a gondolataim teszik”

„Az életem tényleg az, amivé a gondolataim teszik”

Érdemes egy próbát tenni és tulajdon gondolataink...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

„Néha aggódunk, nehogy összeessenek” – miért van annyi bukás a nyelvvizsgán?

Nyelvvizsga – miért van annyi bukás?

A diákok 40 százaléka megbukik
Facebook lájkok száma165 Hozzászólások száma141
Lenyűgöző fotók: majdnem 70 éve ugyanaz a lakás berendezése

Lenyűgöző fotók: majdnem 70 éve ugyanaz a lakás berendezése

Íme egy darabka, kiváló állapotban megőrzött múlt.
Facebook lájkok száma126 Hozzászólások száma14
Így még tuti nem hallottad Elvis slágerét

Így még tuti nem hallottad Elvis slágerét

Világszerte elismert klasszikus zenészek mutatták meg...
Facebook lájkok száma104
VV Alexa feltöltette száját, mélyen vallásos anyja kiborult - fotó

Megváltoztatta külsejét VV Alexa - fotó

VV Alexa a minap feltöltette a száját, ez a tette...
Facebook lájkok száma87 Hozzászólások száma4

Elbúcsúztatták Szabó Gyula színművészt

Családja, pályatársai, barátai, tanítványai és...
Facebook lájkok száma87 Hozzászólások száma4
A mai gyerekek nem tudják, mire való a walkman – videó

A mai gyerekek nem tudják, mire való a walkman – videó

Magánál a készüléknél már csak a kazetta okozott...
Facebook lájkok száma54
Kamu álláshirdetésben toboroztak anyákat

Kamu álláshirdetésben toboroztak anyákat

Nincs szabadság, nincs ebédidő, és az év minden napján...
Facebook lájkok száma38 Hozzászólások száma5

Ilyen volt a bekokainozott párocska az étteremben

Hogyan lesz a bélszínből hátszín? Hogyan viselkedik a...
Facebook lájkok száma37

Videó

Sorozat

Majka nem hagyja, hogy alázzák Dundikát
Majka nem hagyja, hogy alázzák Dundikát

Majka nem hagyja, hogy alázzák Dundikát

Mindenkinek volt véleménye Zimány Linda és Jude Law múlt heti megismerkedéséről. A legtöbben jól összehangolt magánakcióként látnak a dolog mögött, míg mások méltatják Zimány tettét. Így tett egyik barátja is, aki azonban Dundikát és Majkát kezdte mocskol

Zimány Linda miatt alázzák Dundikát
Zimány Linda miatt alázzák Dundikát

Zimány Linda miatt alázzák Dundikát

Majka véleménye miatt Dundikát támadta Zimány Linda egyik barátja.

Dzsudzsák Balázst hidegen hagyja Zimány Linda
Dzsudzsák Balázst hidegen hagyja Zimány Linda

Dzsudzsák Balázst hidegen hagyja Zimány Linda

Dzsudzsák Balázst már nem érdekli egykori kedvese, Zimány Linda.

Így pörögnek a celebek Jude Law és Zimány csókján
Így pörögnek a celebek Jude Law és Zimány csókján

Így pörögnek a celebek Jude Law és Zimány csókján

Mindenki nyugodjon meg! Ma is folytatódik a Jude Law–Zimány Linda történet. Természetesen hírességeinknek is van véleményük az ügyben. Mutatjuk!

Már a brit sajtó is Zimány és Jude Law kavarásáról ír
Már a brit sajtó is Zimány és Jude Law kavarásáról ír

Már a brit sajtó is Zimány és Jude Law kavarásáról ír

Nem valószínű, hogy szívébe zárja a magyar fővárost Jude Law. De Zimány Linda előtt megnyíltak a külföldi bulvárlapok. Mutatjuk.

Jude Law kikezdett Zimány Lindával – videó
Jude Law kikezdett Zimány Lindával – videó

Jude Law kikezdett Zimány Lindával – videó

Zimány Lindával bulizott tegnap este Jude Law, csók is csattant.

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem