Sztárok

Jessie J, a gigantikus brit szupersztár

Megnéztük, hogy ki ez a 180 centire nőtt milliomos énekesnő és dalszerző, akit Magyarországon még szinte senki, viszont a nemzetközi celebrégiókban majdnem mindenki ismer. Ennek köszönhetően pedig ötpercenként feltűnt az olimpiai záróünnepségen is.

Nagy-Britanniában megőrülnek érte, a tengerentúlon pedig egymás lábát tapossák a befutott zenészek, hogy megkaparintsanak tőle egy-egy jól sikerült számot. Jessie J, azaz Jessica Ellen Cornish Londonban született 1988-ban, és saját bevallása szerint még az általános iskolában sem lehetett sejteni, hogy bármihez is lenne különösebb tehetsége. Igaz, jól énekelt, de hangosan. Olyannyira, hogy az erőteljes tüdejű és torkú lányt hamar kitették a suli énekkórusából. Tizenegy éves korában szerepelt egy Andrew Lloyd Webber-darabban, tiniként zenekarban énekelt, érettségijét pedig ugyanott, a BRIT Schoolban tette le, mint Adele és Leona Lewis.

Remek portfólió és gigantikus vagyon

Ennek ellenére nem énekesnőként, hanem dalszövegíróként kezdett el először a magasba ívelni pályafutása, a közel 180 centire magasodó lány a Sony/ATV Music Publishing színeiben olyan világhírű celebeknek írt, mint Chris Brown vagy a Disney-palánta Miley Cyrus. Jessie J a másodhegedűs-szerepet nem sokáig viselte el, hamarosan leszerződött a Universal kiadóval, 2010-ben pedig kiadta első kislemezét, a Do It Like a Dude-ot, ami a brit zenei listák második helyére kapaszkodott fel.

A második nagy dobása a debütáló, Price Tag címet viselő albuma volt, óriási sikert aratott világszerte. A rendhagyó zenei és előadói stílust képviselő zenészlány mára 11 millió kislemezt és 2,5 millió albumot adott el világszerte, és nem mellékesen 5 millió fontos, vagyis 1,8 milliárd forintos vagyonra tett szert alig pár év alatt, felkerülve ezzel a legjobban kereső brit zenészek listájára.

Jessie J, a gigantikus brit szupersztár

Dívás hisztik, nagy vágyak

Fiatal kora ellenére olyan zenészekkel dolgozott már együtt, mint Justin Timberlake, Christina Aguilera, David Guetta, Cyndi Lauper és Alicia Keys, de bevallása szerint a jövőben szívesen működne együtt Rihannával és Beyoncéval is. A sokoldalú tehetségének köszönhetően tavaly októberben felkérték a brit The Voice tehetségkutató egyik zsűritagjának, pontosabban „mesterének”. Az utóbbi időben szárnyra kaptak bizonyos híresztelések, miszerint Jessie J már az első széria után otthagyja a show-t, ennek hátterében részben az áll, hogy az énekesnő zenei karrierjét szeretné építeni, a nem hivatalos verzió pedig az, hogy sokan nem szívlelik szókimondó, már-már hisztisnek titulált természetét a műsorkészítők közül.

Jessie J, a gigantikus brit szupersztárSzerencsére a számos szakmai díjjal kitüntetett Jessie J a kritikákat jól viseli, amiből kollégáitól és kritikusaitól is jut neki bőven. „Ha valakiben, akkor benne ott rejlik a lehetőség, hogy ő legyen a brit Pink vagy Katy Perry” – szól egy pozitívnak szánt vélemény, míg Matthew Perpetua zenekritikus egyenesen Adele-hez és Amy Winehouse-hoz hasonlította, hozzátéve, hogy azért Jessie J-ből mégiscsak hiányzik valami. Úgy vélte, kollégáival ellentétben a 24 éves énekesnő nem tölti meg dalait semmiféle plusz érzelmi mélységgel.

Mindez persze kicsit sem hátráltatja a sztár sikereit, aki a londoni olimpia záróünnepségen többek között Brian Mayjel állt közösen színpadra sok millió tévénéző előtt, egy szabad szemmel nehezen látható ruhában. Szégyellősnek persze eddig sem volt nevezhető, már biszexualitását is szokatlanul lazán kezelte. „Soha nem tagadtam. Whoopie (Goldberg) is van pasikkal, igen, én szintén randizom fiúkkal és lányokkal is” – mondta egy tavaly márciusi rádióműsorban.

 

Se drog, se pia

 
Szerelmi életével ellentétben bulizási szokásaiban semmi kirívó nem szerepel. Jessie J azon ritka hírességek közé tartozik, akik nem isznak, nem cigiznek és nem is kábítószereznek. 18 éves korában ugyanis Wolff–Parkinson–White-szindrómája következtében kisebb agyvérzést kapott, és azóta is nagyon vigyáz magára és az egészségére, és legalább ennyire fontos számára a boldogság is. „Olyan emberekkel veszem körül magam, akik megnevettetnek. Ha úgy telik el egy nap, hogy nem nevetek, az elszomorít” – nyilatkozta korábban a londoni énekesnő, hozzátéve, hogy az élete mindegy egyes pillanatát élvezni szeretné.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top