Tortacsatát robbantott ki Schobert Norbi

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Megtámadta az ország tortájának cukormentes verzióját a fitneszguru, mondván, nem létezik cukormentes sütemény. A díjnyertes torta alapanyagainak szállítója feljelentette Norbit – írja a Bors.
2012. 08. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Tortacsatát robbantott ki Schobert NorbiSchobert Norbi szerint nem létezik az ország cukormentes almatortája, hiszen csak az a termék nevezhető cukormentesnek, amelynek 10 dekájában a cukor mennyisége nem haladja meg a fél grammot. „Ha ugyanezt a tortát én hozom forgalomba cukormentes néven, akkor megbüntet a versenyhivatal 30 millió forintra, és még a boltjaimat is bezáratja”
– jelentette ki a súlyproblémákkal küzdő emberek megmentője, aki ennek ellenére elismeri a kezdeményezést, sőt mint mondja, jövőre már ő is támogatni fogja.

Az ország tortájára pályázatot kiíró szervezet nem reagált a vádakra. A süteményhez adalékanyagokat szolgáltató Antalicz Miklós azonban rémhírterjesztésre hivatkozva feljelentette Norbit a Miniszterelnöki Hivatalnál, valamint a III. kerületi rendőrkapitányságon, mondván, megzavarja és tönkreteszik az augusztus 20-i ünnepet.

Végül azonban mégis igazat adott a fitneszgurunak, és elismerte, hogy a börtönlakókat is megmozgató Norbinak a torta megnevezésével kapcsolatos kritikája jogos volt. S arra kérte az érintetteket, hogy változtassák meg a torta nevét: cukormentesről hozzáadott cukrot nem tartalmazóvá.
Olvass tovább

Hozzászólások

Elvira78 2012-08-22 09:36

Ha az emberek pontosan fogalmaznának, akkor elkerülhetnék a pontatlan fogalmazásból származó kellemetlenségeket. Egyébként pedig szeretném, ha olyan pékáruk lennének a polcokon, amelyeket a rendszerváltás előtt gyártottak az akkor még állami tulajdonú pékségekben.

maszi 2012-08-17 20:45

személy szerint nagyon sajnálom Norbit, hogy sohasem képes egy kicsit lazítani, és mindig "betámad" valakit.

Így hiába nem eszik szénhidrátot, sem zsírt,  az állandó görcs fogja őt elvinni idejekorán!

copinia 2012-08-17 13:35

Szerintem a glikémiás indexre írta,hogy 0.

 

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energiatartalom: 0kcal

Fehérje: 0g

Szénhidrát: 99g    ebből eritrit: 99g

Zsír: 0g

 

Az eritriol a legegészségesebb és a legkisebb kalóriatartalmú (és szénhidrát tartalmú) választási lehetőség a cukorhoz és más cukoralkoholokhoz képest. Felhasználhatósága azonos más testes édesítőszerekével, ráadásul egészséges és magas az emésztési toleranciája.

Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre. Így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.

A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Sőt kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el.) 

LINA 2012-08-17 12:51

Norbi már teljesen becsavarodott az általa hírdetett és kétes értékű diétájába. Nem csoda,ő maga erősen hízásra hajlamos+ a cukorbetegségre!

 

A lányáról nem is szólva,aki már most is komoly súlyproblémákkal kűzd!

Ez pedig genetika,mivel a gyerekei már az anyjuk hasában is állítólag a "fantasztikus" update kaját voltak kénytelenek enni,mégis elhízott a lánya. Talán csak nem a Norbi diétától?? :DDDD

 

Amúgy Norbiék személyesen próbálták népszerűsíteni az USA-ban a kajáikat. A new york-i utcán osztogatták ingyen a kövér amerikaiaknak a sütijüket "egészséges,nem hízlal bármyennyit eszel belőle" felkiáltással. Ettől pedig óriási üzletet remél/t/ Amerikában. :DDDDD

kissniki 2012-08-17 12:13

éppen ma került a kezembe a boltban norbi zéro cukorja aranyárban. a tájékoztatóban ez szerepel: " kalória és szénhidrátmentes, glikémiás indexe ezáltal 0" a doboz oldalán:

 

Átlagos tápérték 100g termékben:

Szénhidrát: 99g

 

mindamellett valóban sokkal jobb,mint a fehércukor, de ne tessen már a 99 g-ot 0 g-nak hirdetni!

morcos 2012-08-17 11:14

 

Norbitól,  a  kedves  nejétől, egyaránt  kiráz  a  hideg.

 

De most  azt  kell  mondanom,  hogy  igazat  szólt. 

 

Valóban  úgy  lett  volna  helyes,  hogy: hozzáadott  cukrot  nem  tartalmaz.

 

Más  dolog,  hogy  talán  nem  kellett  volna  belekötni az ország tortájába,  mert  azt  mindenki  tudja,  hogy ha már  gondoltak  a  cukorbetegekre is,  akkor  nem  tesznek  bele + cukrot.

 

Vagyis  itt,  csupán  helytelen  fogalmazásról  van  szó.

Nyina. 2012-08-17 11:11

Elhiszem :)

De ha mondjuk édesítőszerrel készíteném a párom kedvenc fehércsokis-epres muffinját hát lenne nemulass :D:D. És én sem szívesen enném meg.

Mindenki márt szeret és ez így jó.

Nyina. 2012-08-17 11:09

Jól beszélsz :)