Sztárok

Ha koplalással akar fogyni, hagyja abba!

Ha nem tetszett magának a strandon és most elhatározta, hogy szeptembertől drasztikus fogyókúrába kezd, tegyen le róla. Sokkal több kárt okoz magának, mint hasznot, és bár nagy valószínűséggel nem fog lefogyni, viszont az egészségét kockára teszi. Ráadásul a gyors diétákkal fogyókúrázók az átmeneti sikereik után 90 százalékban visszahíznak.

 

FLABéLOS alakformáló mozgásterápiás készülék
FLABéLOS alakformáló
mozgásterápiás készülék

A gyors tempójú, a drasztikus kalóriamegvonáson, azaz a koplaláson alapuló villámdiéták és fogyókúrák többek közt azért veszélyesek, mert a megszokott étkezési ritmusunk felborul, a szervezetünk pedig értetlenül áll a megváltozott körülményekhez, amelyekhez nem tud hirtelen alkalmazkodni.

Ennek komoly egészségkárosító hatása is lehet, akár az epe és a hasnyálmirigy működésében is zavar léphet fel, amellett, hogy a krónikus fáradtság, a fejfájás és az ingadozó vércukorszint miatti szédülés is rendkívül rossz közérzetet okozhat, amellyel nem könnyű még a napi megszokott tevékenységeket, feladatokat, munkát sem elvégezni.

A fogyókúrák másik veszélye a bevitt vitamin és ásványi anyagok mennyiségének a csökkenése, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, hiányuk esetén különböző betegségek léphetnek fel.

A gyors fogyókúrák alatt a vércukorszint rendkívül nagy ingadozásnak van kitéve. Az éhségérzetünkért felelős agyi központok egyik stimuláló ingere az alacsony vércukorszint. Ha ez az agyi központ stimulálva van, azt az akaratunkkal csak ideig-óráig tudjuk kordában tartani. Végül a biológia fog győzni, felfaljuk a fél hűtőszekrényt. Így könnyen kialakulhat a falási rohamok után érzett bűntudat miatt az ún. bulimia nervosa evészavar.

A legrosszabb mégis talán az, hogy miután a szervezetünk nagy nehezen átállt egy kevesebb kalória bevitelére, ahogy visszatérünk a régi étkezési szokásainkhoz, a szervezetünk azonnal raktározni kezd, így sokkal többet lehet visszahízni, mint amennyit a koplalással fogytunk.
Ha a fentiek még nem győzték volna meg arról, hogy letegyen a villámdiéták ígérte gyors sikerekről, még egy szomorú hírem van: koplalásos diétával elért soványsággal a strandon soha nem fog jól mutatni, maximum ruhában, de abban is csak ideig-óráig. A koplalással ugyanis csak elsorvadni lehet, de egy meztelenül is szép test eléréséhez ennél egy picit több kell.

Dr. Endre Veronika belgyógyász, obezitológus 3 éve használja a FLABéLOS-t a praxisában.
Dr. Endre Veronika belgyógyász,
obezitológus 3 éve használja
a FLABéLOS-t a praxisában.

Most akkor mit lehet tenni?

Az Európában is egyre ijesztőbb elhízási statisztikák is alátámasztják azt a tényt, hogy valóban obezogén, azaz az elhízást elősegítő környezetben élünk. Ez azt jelenti, hogy – bár nem elhanyagolható az egyén felelőssége sem!–- a környezetünk is arra „terel” bennünket, hogy kevesebbet mozogjunk és többet együnk a kelleténél. Ennek a tudatában kell lennünk.
Kocsival megyünk dolgozni, ülünk a számítógép mellett egész nap, este a tévé előtt, nem mozgunk eleget, és természetesen így többet is eszünk a szervezetünk által igényeltnél, kialakul a túlsúly és utána a betegségek.

A mozgás bevezetése azoknak, akik eddig nem mozogtak, nagy kihívás. Némi túlsúllyal már a lépcsőn is nehéz felmenni, futópadra állni szinte lehetetlen. Pedig az egyetlen hosszú távon is működő módszer a napi szintű mozgás beépítése az életünkbe természetesen egy ésszerű táplálkozás mellett.

Az orvosi rendelőkben is használt FLABéLOS alakformáló mozgásterápiás készülék ebben tud segíteni azoknak, akik szeretnének kitörni a jojódiéták és a túlsúly mókuskerekéből. Használata rendkívül könnyű, kellemes, nem terheli az ízületeket és a szívet, így még az idősebbek és a súlyosan elhízottak is biztonsággal használhatják.

Dr. Endre Veronika belgyógyász- obezitológus évek óta alkalmazza a FLABéLOS-t a túlsúllyal hozzá forduló páciensei lefogyasztásában, és valódi, hosszú távú sikereket ér el vele. A legjobb, hogy a leadott túlsúly nem jön vissza, mert a FLABéLOS a szervezet szénhidrátfelhasználását alakítja át, így a jojóhatás nagy eséllyel elkerülhető.

Az alábbi videóban – a Trendmánia egyik adásában – Dombóvári Vanda beszélget a doktornővel a FLABéLOS-szal kapcsolatos tapasztalatairól.

 

Ha a téma érdekli Önt és szeretne eljönni a soron következő rendezvényünkre és személyesen találkozni a doktornővel, aki a FLABéLOS mozgásterápiás alakformáló készülék hatásaival és a személyes tapasztalataival ismerteti meg Önt, az alábbi linken jelentkezhet a 2012. szeptember 27-én, csütörtökön este megrendezésre kerülő FLABéLOS – Zöldtea estre:
http://mediwel.tibro1977.hu/rendezveny/

A FLABéLOS – Zöldtea esteken az előadás után lehetőség van a szakértőktől (orvos, gyógytornász, dietetikus) kérdezni.
A FLABéLOS – Zöldtea esteken az előadás után lehetőség van a szakértőktől (orvos, gyógytornász, dietetikus) kérdezni.

A rendezvényt Budapesten, a Westend Hilton egyik konferenciatermében rendezzük meg általában kéthavonta, így ha ez az időpont mégsem alkalmas Önnek, a FLABéLOS forgalmazójának, a Mediwel Kft-nek a honlapján feliratkozhat a hírlevelünkre, ahol további információkat is találhat a

FLABéLOS alakformáló készülékről:
http://www.mediwel.hu/OTO_flabelos.php

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top