Sztárok

Kést is kaphat a kezébe Damu

Naponta 1600 tányért mosogat el, a répapucolásból pedig versenyt csinál a börtönbüntetését töltő színész. Állítja, nem kivételeznek vele a tiszalöki fegyházban – írja a Blikk.

Kést is kaphat a kezébe DamuNem számít veszélyes elítéltnek a Jóban Rosszban egykori sztárja – akit a volt kollégái közül csak egy látogat –, az előírások rá is vonatkoznak, például amint kilép a cellájából, megmotozzák, ám nem bilincselik meg. Mint mondja, az első napok hármas biztonsági fokozata után egyesbe rakták, ami azt jelenti, hogy együttműködik a személyzettel, nem jelent túl nagy veszélyt. A napi munkája során, amikor is kisegítőként dolgozik a konyhán, hol krumplit aprít vagy répát pucol, hol mosogat, hol zöldségesrekeszeket pakol, hol pedig a tálalás a reszortja. Engedélyezték neki a kés használatát, ami arra utal, hogy megbíznak benne. Naponta olykor 12 láda krumplit kockáz fel, és 1600 tányért mosogat el az időközben megizmosodott Damu, aki a munkát sportként fogja fel. A fejét maga borotválja, mert egyrészt praktikus a konyhán, másrészt nem látja az egyre szaporodó ősz hajszálakat. A konyhai munka után rendszerint a zárkájában található mosogatót és vécét takarítja. A napi 40 deka kenyér fejadagot a zárkatársának adja, mivel ő nem eszik kenyeret, azt viszont kihasználja, hogy havonta egyszer bevásárolhat (például tejet, cigit) a börtön kisboltjában 14 500 forintért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top