Sztárok

A legzseniálisabb tehetségkutatós gyerekprodukciók

A korhatár léte, illetve nemléte szinte állandó vitatéma a tehetségkutatók kapcsán, de mi ezúttal csak a tehetségre voltunk kíváncsiak. Félretéve minden korosztályos aggályt, összeszedtük a tehetségkutatók legmegindítóbb tiniprodukcióit szerte a világból.
A legzseniálisabb tehetségkutatós gyerekprodukciók

Azt, hogy egy-egy gyerek, vagy akár egy tinédzserévei végét taposó fiatal elég érett-e egy televíziós műsorban való szereplésre, sőt versenyen való megmérettetésre, nem a mi tisztünk eldönteni. Kifogásolni persze lehet, hogy sok szülő a tehetséges, de zsenge korú gyerekét gond nélkül elengedi hasonló műsorba, míg sokan mondják azt is, hogy a sérülékenység sokkal inkább személyiség-, nem pedig korfüggő. Ahelyett, hogy energiánkat bármelyik álláspont megvédésébe fektetnék, mi inkább a legemlékezetesebb, leginkább szívhez szóló produkciók után kutattunk, és olyan tinédzserek tehetségkutatós fellépései közül válogattunk, akik az alacsony korhatárnak köszönhetően igazán különlegeset nyújtottak a nézőknek.

  Nézd meg a legemlékezetesebb gyerekprodukciókat a hazai tehetségkutatókból, itt!

Jack Vidgen
Alig 14 évesen elindult az ausztrál Csillag Születik ötödik szériájában, és ha már így adódott, meg is nyerte. Simán. A hiperszőke, fiatal kora ellenére nagyon összeszedett fiút nem sokkal később leszerződtette a Sony Music. 2011-ben saját stúdióalbuma az élen debütált az ausztrál zenei listákon, és bár az idei, sorrendben második lemeze sikerét tekintve kicsit megtorpant, Jack a YouTube-on továbbra is arat. Hátszőrtupírozó CSISZ-es produkcióját (Whitney Houston – I Have Nothing) eddig 3,7 millióan tekintették meg.

Christina Parie
Szintén ausztrál, aki az X-Faktorban kapott szárnyra. Külsejével, viselkedésével ellentétben rekedtes hangorgánuma abszolút nem egy 15 éves tinilányt idézett. Mindez annyira lenyűgözte a zsűrit, aki tökéletes pop-rock palántát látott benne, hogy végül a top 6-ig jutott. A lánynak azóta hatalmasra duzzadt a rajongótábora, jelenleg pedig a 16 & Unstoppable című pop-punk számával próbálja a köztudatban tartani magát, Avril Lavigne ausztrál verziójaként.

Luke Lucas
A fiú 16 évesen indult tavaly a brit X-Faktorban, ahol a felvezetőben olyan brit akcentussal beszélt, hogy vitte el a házat, majd az élő adásban az angol nyelvet nem bírók számára is élvezhető udvarlásba fogott. A Tulisa nevű zsűritag imádta a „husi” tini őszinte rajongását és esetlen közeledését, mi pedig a regényes nevű Luke produkciójától érzékenyültünk el. Nem vagyunk ezzel egyedül, Michael Jackson Who’s Loving You című számával a fiú sokakra hatott, ám végül nem bírta a műsorral járó nyomást, és egy későbbi adásban összeomlott, majd kiesett. A zűrös távozás ellenére jó emlékeket szerzett, a műsornak köszönhetően ismerte meg vele egyidős barátnőjét, Marley Macalesher-Griersont is, akit állítása szerint Luke emlékezetes produkciója megríkatott.

Hollie Steel
Az angol kislány csak 10 éves volt, amikor a brit Csillag Születikben indult. „Minden egyes alkalommal ellágyul a szívem, ha énekelni hallom” – mondta róla az édesanyja. Hollie angyali hangja nem csak rá volt ilyen hatással, és bár a 2009-es műsor során a kislány előadás közben elsírta magát, végül a hatodik helyig jutott. Hollie azóta leszerződött egy zenei kiadóval, és már a harmadik lemeze kiadásán is túl van.

Brianna Bishop
Ugyanebben a műsorban, de Ausztráliában indult 2010-ben a 12 éves Brianna. A selejtezőn lazán, zsigerből énekelt, játszott nemcsak a hangjával, hanem az arcával is, és teljesen elvarázsolta a zsűrit. Briliáns előadóként jellemezték, aki fiatal kora ellenére igazi profi. A jövőjét egyelőre sokan inkább a musicalszínházban látják, nem pedig a könnyűzenei színpadon.

Ronan Parke
Ronan Parke a brit Csillag Születik ötödik szériájában tűnt fel tavaly, és bár a fogadóirodák őt tartották a legnagyobb esélyesnek, végül nem győzött. A 11 éves fiú egy tinédzserkor kapujában álló puttó és Justin Bieber jól sikerült „keresztgyerekeként” állt színpadra, és énekelt olyat, amire nem nagyon voltak szavak. Az elképesztő cukiság elképesztő hanggal is párosult, nem csoda, hogy több kiadó is megkereste a verseny után. Debütáló albuma azonban egyelőre nem hozta a várt sikert.

Sally Chatfield
Az ausztrál X-Faktorban mutatta meg két éve, mit tud, és bár akkor már a tinikor vége felé járt, 7 éves kora óta aktívan énekelt. Christina Aguilera számát olyan érzelmesen és emlékezetesen énekelte el, hogy az egyik zsűritag szerint minden korábbi ausztrál X-faktoros produkció emlékét elmosta vele. A lány azóta kiadta első albumát, és többnyire élő tévéshow-kban, koncerteken lép fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top