Bálint Antónia még mindig szoptatja ötéves lányát

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Augusztusban lesz ötéves Bálint Antónia kislánya, de a színész-műsorvezető azt mondja, még most is szoptatja gyermekét.
2012. 06. 28. |

Kövess minket!

f Ajánlom

„Úgy érzem, hogy – bár itt lenne az ideje – nem ártok sem az ő, sem a saját lelkemnek azzal, hogy még mindig hagyom, hogy a mellemet fogva aludjon el. Időnként az is előfordul, hogy – akár egy csecsemő – szopizni próbál, persze anyatej híján ez már egy csak néhány perces rituálé...” – nyilatkozta a Hot!-nak Bálint Antónia, aki egyelőre képtelen nemet mondani a lányának, mert úgy érzi, gyermekét megnyugtatja, hogy ennyire a közelében lehet. „Ahogy okosodik persze, egyre inkább érzi, hogy ez már nem lenne neki való... Babi nagyon értelmes kislány, meg fogja érteni, hogy le kell szoknia a mellemről” – zárta le Antónia.

fotó: Sanoma Archívum
Fotó: Sanoma Archívum
Olvass tovább

Hozzászólások

sophia 2012-07-05 08:37

Olvastam a cikket, láttam az azóta erről szóló riportokat, döbbenetes:(

 
Mindenkinek joga van eldönteni, meddig szoptatja a gyerekét, a családunkban és a barátaink között van példa mindkét táborra. Én a sokáig szoptatók táborát erősítem, a kisfiam három éves koráig kapott anyatejet, a kislányom most nyolc hónapos, őt még jelenleg is szoptatom.
Kedvenc sógornőm két és fél éves koráig szoptatta az ikerfiait, a kislányuk két éves, és még mindig van teje.
A másik sógornőm  már az első hetekben nyűgnek érezte, és inkább feladta:(  az ő döntése, ezért nem ítélem el, viszont én más véleményen vagyok.

 

A legtöbb kicsi magától abbahagyja, nálunk nem így történt, de a kisfiam kétéves kora után már csak reggel, délután alváskor és az esti lefekvéskor kapott tejcit. 


Antóniára visszatérve, nála szó sincs szoptatásról, mivel teje, nyolc hónapig volt, aztán a folyamat abba maradt.
Majd egy idő után, mikor a kislánya látott egy kisbabát, akit az anyukája táplált, szerette volna kipróbálni:( Akkor kellett volna megmagyarázni neki, hogy kislányom, te is így "ettél", amikor kisbaba voltál, de anyának már nincs teje! A gyerek szerintem megérti, de ha egy felnőtt nem szab határt, akkor jönnek a gondok.

Amikor a kisfiam másfél-két éves volt, neki is sokszor eszébe jutott a tejci, de azért nem tépte le rólam az utcán a ruhámat, és megértette, nem lóghat egész nap rajtam. A szoptatást természetesnek tartom, de nem álltunk meg nyilvános helyen, mások előtt, félrevonultunk.

Pszichológus szemmel ( van a családban, a sógornőm) ő is csak mosolygott, persze, mondta, vannak kirívó esetek, de azért nem ez az általános:)

 
Most pedig már a csapból is ez folyik, írott sajtó, média...

 
A kedves hölgy pedig nyilatkozik, néha ellentmondásba keveredik, most már kezdi szépíteni, hetente kb csak egyszer fordul elő, a cikkben csak megemlítette... olvastam, az egész erről szólt, képekkell illusztrálva.

 
Én is nagyon szeretem a gyerekeimet, ölelgetem őket, nagyon sokszor hozzámbújnak. Természetes, hogy biztonságra vágynak, de azért vannak határok.

 
Háromféle típus létezik a sztárvilágban, az egyik a mindegy mivel, és milyen áron, de legyek címlapon minden héten. (hallottunk az edzéseiről, amikkel remek formában tartja magát, aztán jött a gyerektartásdíj story, de egyik sem volt elég ütős, így kellett valami, amiről aztán hetekig lehet cikkezni, mert erre sokan felkapják a fejüket)

A másik fajta nem enged betekintést a magánéletébe, diszkrét, visszafogott,  számtalan példát tudnék sorolni.

A  harmadik típus pedig néha közöl a sajtóval tényeket, nehogy elferdítsék a valóságot, de azért inkább a háttérbe húzódik, és csak részben zajlik a nyilvánosság előtt az élete.

 

 

 

Torolt_felhasznalo_572064 2012-07-03 09:37

Az az idő már eljött.

Angyallány 2012-07-03 08:45

Ez egy akkora butaság! Méghogy fogamzásgátló hatása van!

 

Egyik osztálytársam és testvére között 11 hónap a korkülönbség. Az anyuka szoptatott elég szépen. Akkor miről is beszélünk?

Heö2 2012-07-03 08:15

Szep is lett volna,ha a fiam,aki 6 eves volt mar,amikor a lanyom született-kedvet kapott volna egy kis cicire (pedig ö is nagy fan volt anno).....hat tuti nem engedtem volna,hogy ujrakezdje-de szerencsere nem is jutott az eszebe.;)

pipogizi 2012-07-01 19:32

Ebben több szomorú dolog is van: 1 Szegény Antónia olyan buta, hogy az már fájdalom, és ez most napvilágra került. Folyamatosan hülyeségeket beszél. Egyszer azt mondja, hogy a szoptatást akarja népszerűsíteni(tej nélkül), máskor szabadkozik, hogy nincs is teje, ergó nem szoptat! Hátszegény, nem az eszéért szereti anyukája. 2. Az, hogy egy gyerek személyiségét büntetlenül teszi tönkre, az nem tréfa. A gyámhatóságnak kellene ezt megvizsgálni. Ha csak az "üres" cicijével engedi játszani a kislányt, az már betegség. Az, pedig, hogy most fel van háborodva a cikkek miatt, szintén a nagy eszére enged következtetni, hiszen ha nyilatkozott, itt az eredmény. Miért csodálkozik?  A gyerek egészséges fejlődése viszont vicc nélkül veszélyben van. Ő nem PASIPÓTKLÉK!!!!

feleselek 2012-06-30 21:32

Majd akkor írjatok, ha még 15 évesen is szoptatja!

Torolt_felhasznalo_256863 2012-06-30 20:24

Na ...pont így gondolom én is.....egy másik cicire cseréli pár év múlva...normális ember ilyet nem tesz/ hagy a gyerekének....... Kevés dolog van számomra ami BETEGES, de az nagyon az !