Sztárok

A siker 10 titka

Előfordulhat, hogy nagyon szeretnénk elérni valamit, olyannyira, hogy a cél érdekében szívesen tanulnánk mások tapasztalataiból is. Jöjjön tíz olyan tipp, ami felmérések szerint közös nevező a legtöbb sikeres ember életében.

A siker 10 titkaAmerikai szakértők összeállítottak egy tízes listát arról, hogy mi is az a tíz vonás, ami a legtöbb sikeres embert segítette célja elérésében, és aminek köszönhetően – saját bevallásuk szerint – valóra váltották álmaikat.

1. A gondolat ereje. Ne feledd, hogy gondolkozz pozitívan, koncentrálj a sikerre, ne pedig a kudarcra! Kerüld a negatív környezetet és a negatív embereket!

2. Határozd meg a célod! Legyél határozott, mondd például, hogy „következő hónapban elmegyek egy főzőtanfolyamra”, ne pedig azt, hogy „következő hónapban el szeretnék menni egy főzőtanfolyamra”. Legyen egy terved, amihez ragaszkodsz!

3. Tedd meg a szükséges lépéseket! A célok önmagukban még nem elegendőek, ne hagyd, hogy a félelem visszatartson a megvalósítástól.

4. Soha ne hagyd abba a tanulást! Képezd magad mindig tovább, menj vissza tanulni, olvass sokat. Bővítsd az ismereteidet, tanulj meg új dolgokat.

5. Légy kitartó és dolgozz keményen! Talán hallottad a mondást, hogy a siker egy maratoni futás, nem pedig egy sprint. Tartsd szem előtt a célod, és ne add fel!

6. Tanuld meg elemezni a részleteket! Vizsgáld meg a tényeket, tartsd fontosnak a visszacsatolást. Minél több információval rendelkezel, annál bölcsebb döntéseket tudsz hozni. Ismerd el a hibáidat, de ne nagyítsd fel őket, inkább tanulj belőlük!

7. Figyelj az idődre és a pénzedre!
Ha hiszel valamiben, az legyen a legfontosabb, minden energiádat, figyelmedet arra szánd, ne másra.

8. Ne félj attól, ha újdonságot vagy valamilyen eltérő dolgot képviselsz! Légy hű önmagadhoz, legyenek saját ötleteid! A nagy tömeg követése egyenes út a középszerűség felé.

9. Kommunikálj hatékonyan!
Legyél őszinte, mondd el, mit gondolsz, és sarkalld arra a többi embert, hogy ők is legyenek őszinték veled. Gyakorold az emberek motiválását és megértését.

10. Legyél megbízható! Vállalj felelősséget azért, amit teszel, ne csalj vagy hazudj! Amikor ígérsz valamit, ügyelj arra, hogy mindig meg is tartsd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top