Sztárok

Amikor a segítség életet menthet – hello holnap! adományvonal a daganatos gyerekek gyógyulásáért

A rák a legrettegettebb betegségfajta; különösen az, amikor a legvédtelenebbeket, a gyerekeket támadja meg. Ám a kicsik szervezete erős: az időben felismert és kezelt gyerekkori rákbetegségek többsége gyógyítható. A kezelések azonban embert próbálóan nehezek. Elviselésükhöz nyújt segítséget a Magyar Telekom kezdeményezése, a hello holnap! által működtetett 1788-as adományvonal: 2012 májusában és júniusában a daganatos gyerekek megsegítésére lehet hívni a számot.

Amikor a segítség életet menthet – hello holnap! adományvonal a daganatos gyerekek gyógyulásáértMagyarországon ma mintegy 5000 gyerek szenved valamilyen rákbetegségben. Kezelésükhöz, gyógyulásukhoz nyújt segítséget az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért a civil szervezetek és a gyerekek gyógykezelésével foglalkozó onkohematológiai intézményeket támogató alapítványok munkájának összefogásával. A hello holnap! 1788-as adományvonalán májusban és júniusban az ő munkájuk támogatására gyűlik a pénz, amiből a szövetség különféle gyógyászati eszközöket szeretne vásárolni. Tervezik az injekciók folyamatos beadását kiváltó, beépíthető portok, hordozható gyógyszeradagoló pumpák, orvosi műszerek és a felfekvés elkerülését segítő decubitusmatracok beszerzését. Ezek az eszközök segítenek csökkenteni az embert próbáló kezelések során fellépő fájdalmakat, könnyíteni elviselésüket. Apró segítség – ami rengeteget jelent a betegséggel harcoló kicsiknek.

A 1788-as hello holnap! adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobilhálózatából is elérhető, akár SMS-ben is. A hívás és az SMS díja 100 Ft, ami – a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével – áfamentes. A 2012. május és június hónapok alatt beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért lesz.

 

Amikor a segítség életet menthet – hello holnap! adományvonal a daganatos gyerekek gyógyulásáért

 

A szövetség munkájáról a www.szovetsegunk.hu oldalon írnak részletesen, a hello holnap! tevékenységének megismeréséért pedig érdemes felkeresni a www.helloholnap.hu oldalt.

 

Amikor a segítség életet menthet – hello holnap! adományvonal a daganatos gyerekek gyógyulásáért

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top