Sztárok

Valóban nem Károly herceg Harry édesapja?

A vasárnapi látványos hajófelvonulást nézve egy boldog királyi családot láthattunk együtt ünnepelni. Mégis időről időre a szárnyra kapnak olyan pletykák, melyek azt sugallják, a királyi fenségek veszekednek, balkézről valók, és szórják a pénzt. De lássuk, mi az igazság a sok pletykáról, tévhitről!
Valóban nem Károly herceg Harry édesapja?

Pletyka: Károly herceg lemond a trónról fia, Vilmos javára.
Az igazság: Károly születési joga, hogy anyja halála után király legyen, ezt a jogot senki sem veheti el tőle. Vilmos herceg többször kijelentette már, nem szeretné, ha nagyanyja után ő következne a trónon, egyrészt apja iránti szeretetből és tiszteletből, másrészt hercegként sokkal szabadabb életet élhet, mint uralkodóként.
   
Valóban nem Károly herceg Harry édesapja?Pletyka: Harry hercegnek nem Károly az apja, hanem James Hewitt, Diana szeretője
Az igazság: Diana egy interjúban maga is elismerte, hogy éveken át szeretője volt James Hewittnak, de a viszony 1986-ban kezdődött, Harry pedig 1984. szeptember 15-én jött világra. És elég csak egy pillantást vetni a Harryre, hogy lássuk, mennyire hasonlít Károly hercegre. A vörös haját pedig nem Hewitt-tól örökölte, az kimondottan Diana családjáé, igazi Spencer-vonás.

Pletyka: Katalin túl vékony ahhoz, hogy gyermeket szülhessen.
Az igazság: A hercegnő mindig is ilyen vékony volt, remek orvosok segítségét kérheti, ha szükség lenne rá, hiszen mégis csak az a legfőbb kötelessége, hogy trónörököst szüljön.

Galéria a hajósfelvonulásról itt
Galéria a hajós felvonulásról itt

Pletyka: II. Erzsébet nem kedveli Kamillát.
Az igazság: Tény, hogy a királynő nem ment el Károly és Kamilla esküvőjére, csak az azt követő egyházi áldásra, de csak azért, mert jelenléte a windsori városházán túl nagy biztonsági felhajtással járt volna. Kamilla rajong a vidéki életért, nem a divatnak és a szórakozásnak él, diszkréciójára pedig mi sem jellemzőbb, mint hogy soha egy szót sem nyilatkozott a magánéletéről. Ezeket az erényeket a királynő nagyra értékeli.

Petyka: Túl költséges a monarchia.
Az igazság: Nagyjából egy liter tej árába kerül minden britnek a királyság fenntartása – igaz, ebben az összegben nincsenek benne a védelmi kiadások. A mindenkori brit trónörökösé a cornwalli királyi birtok, melynek jövedelméből Károly magát, Kamillát, Vilmost, Katalint és Harryt eltartja. Ők egy fillérbe sem kerülnek az adófizetőknek. A királynő minden évben kap hétmillió fontot saját és családja költségeire. A liter tej ára valójában az udvartartás költségeit fedezik, fizetéseket, rezsiszámlákat, renoválásokat…

Gyémántjubileum-hét a Nők Lapja Cafén!
Ez a hét a 60 éve uralkodó II. Erzsébetről szól! Kövesd velük az ünnepséget, less be a kulisszák mögé, és tudj meg mindent a királynőről!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top