Sztárok

Amiket száműzött a palotából II. Erzsébet

Darren McGrady húsz éven át volt II. Erzsébet szakácsa. Azt meséli, az uralkodó a tiszta és egyszerű ízeket szereti, bizonyos ételeket pedig egyenesen kitiltott a palota konyhájából.

Gyémántjubileum-hét a Nők Lapja Cafén!
Ez a hét a 60 éve uralkodó II. Erzsébetről szól! Kövesd velük az ünnepséget, less be a kulisszák mögé, és tudj meg mindent a királynőről!

A királynő egykori szakácsa arról mesélt a Daily Mail lapnak, hogy az uralkodó minden nap négyszer étkezik, reggelire előszeretettel fogyaszt szárított gyümölcsöt, gabonapelyheket és makadámdiót. „Ha vele étkezik Fülöp herceg is, akkor mindig van dzsem és kenyér is az asztalon. A királynő maga keni meg a férje kenyerét” – ecsetelte a szakács, aki azt is kikotyogta, hogy II. Erzsébet minden nap 11 órakor felhajt egy gin-tonikot. „Ebédre grillezett halat és legtöbbször cukkinit vagy spenótot fogyaszt. Az ötórai tea szent, ilyenkor szendvicseket és aprósüteményeket készítettem számára. Vacsorára vadhúst kért, általában szarvast vagy fácánt a balmorali birtokról. A kedvenc gyümölcse az őszibarack, de aminek soha nem tudott ellenállni, az a csokoládé” – árulkodott a palota régi szakácsa. Erzsébet egyébként két zöldséget utál: a paradicsomot és a fokhagymát, ezeket száműzte a konyháiból.

Amiket száműzött a palotából II. Erzsébet

Meztelencsigát soha!

1986-ban a királynő Kínában járt, ahol a protokollt figyelmen kívül hagyva valami meztelencsigaféle állatot szolgáltak fel számára. És míg mindenki azzal volt elfoglalva, hogy milyen jól használja az uralkodó az evőpálcikákat a rizs evésénél, senki sem vette észre, hogy a furcsa húst eltüntette a retiküljében. Kivéve egy fotóst.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top