Sztárok

Mi áll Novodomszky Éva radikális életmódváltása mögött?

A napokban egy alapos állapotfelmérés során derült ki, hogy az m1 Ma reggelének műsorvezetője hajlamos a súlyos szívbetegségre. Évát a megérzései vitték orvoshoz, mert úgy érezte, valami nincs rendben.
„Marco a kis motoros korszakát éli,
Cris pedig biciklizik”

Hogyan vetted észre, hogy valami nincs rendben?
Nem volt konkrét, súlyos tünetem, amivel az ember rohan az orvoshoz, vagy rosszabb esetben viszik. Egyszerűen csak azt vettem észre, hogy kevésbé vagyok energikus, egy ébren töltött éjszaka után nagyon nehezen regenerálódom. Persze mindez betudható annak, hogy két kisgyereket nevelek, kora reggeli műsort vezetek, sokat segítek a férjemnek az étterme ügyeiben, és tudom, hogy nem pihenek eleget. Meggyőződésem, hogy emberekkel nem  véletlenül találkozunk; éppen ebben az időszakban ismerkedtem meg a népszerű olasz orvossal, dr. Filippo Ongaróval, aki a rendszerszemléletű gyógyítás híve. A Ma reggelben volt vendégem, amikor nálunk is megjelent egy könyve, és nagyon magával ragadott a módszere.

Miben új ez a módszer?
Nemcsak a tünetekre koncentrál, hanem a szervezet egészét vizsgálva keresi meg az okot, ami megbetegít bennünket. Vagy megbetegíthet. Mert azt is meg lehet állapítani, hogy milyen betegségekre van hajlamunk, így helyes életmóddal, jó táplálkozással el is kerülhetjük azokat. Havonta néhány napot tölt Magyarországon,legutóbb engem is kivizsgált, és bár alapvetően egészséges vagyok, kiderült, mire számíthatok, ha nem vigyázok magamra.

Azonnali életmódváltás?
Dr. Ongaro megismertetett egy különleges, genetikai alapú táplálkozásmóddal, a nutrigenomikával.  Azok az élelmiszerek szerepelnek az étrendemben, amikre az én sejtjeimnek a génállományom alapján leginkább szükségük van. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre hangzik, sok étel rossz működésre készteti a sejtjeinket, azokat kell ennünk, amelyek jó irányba terelik őket.

El is kezdtem a doktor elvei szerint élni az életem, ami egy igen alapos tisztítókúrával kezdődött…

Férjének, ha tud besegít az étteremnél
Férjének, ha tud, besegít
az étteremnél

Látom, most is ott van előtted a zöld tea, a férjed, Salvo pedig az étterem túlsó végéből nézeget téged épp, azok pillantásával, akik tegnap lettek szerelmesek. De könyörgöm, már hét éve együtt vagytok! Azt mondják az idősek, kevés együtt töltött idő a jó házasság titka.
(Nevet.) Azért nekünk is megvannak a magunk gondjai, különösen mostanában. Salvónak rengeteg munkája van, gyakran egyedül töltöm az estéket is otthon, a fiúkkal. Amikor csak tudunk, bejövünk hozzá, hogy egy kicsit mégis együtt lehessen a család. Talán az süt a férjem arcáról, hogy értékeli az ittlétemet! Legalább látjuk egymást. A sors fintora, hogy miután ide költözött Olaszországból, azért voltak nehéz napjaink, mert nem volt munkája, most pedig azért vannak, mert túl sok van. De ami a lényeg: a biztos érzelmi alapok megvannak köztünk, sok mindent túléltünk már együtt, és remélem, ez így is marad. Jó érzés, hogy amikor engedi az ideje, meglepetés programokat szervez nekem, nekünk. A mi esetünkben is igaz az örök törvény: a kapcsolattal bizony foglalkozni kell.

Tényleg nem árt, hiszen van két tündéri bambinótok. Jól kijönnek egymással?
A kicsi állandóan nyúzza a nagyot. Ez jó, mert legalább elrángatja az imádott playstationje elől. Inkább rosszalkodjanak, mint a gép előtt üljenek! Szerencsére szeretnek a szabadban lenni. Marco a kis motoros korszakát éli, nem győzünk rohanni utána, Cris pedig biciklizik. Remekül elszórakoztatják egymást. A konyhában is szívesen dolgoznak a kezem alá, már amennyire tudnak. Cris például csak a saját maga által megpucolt répát hajlandó megenni, és ilyenkor az öccsére is gondol. Azt vettem észre, hogy nem féltékenyek egymásra, ehelyett nagy szövetségesek, jó testvérek a gyerekeim.

Dr Ongaro megismertetett egy különleges, gén alapú táplálkozásmóddal,
„Dr. Ongaro megismertetett egy különleges,
genetikai alapú táplálkozásmóddal”

Gondolom, nekik is van szerepük abban, hogy szükségét érzed az életmódváltásnak…
Szeretnék sokáig az ő energikus, fiatal anyukájuk lenni. Nem könnyű a stresszel és munkával teli világban egészségesnek maradni, de én teszek rá egy kísérletet és komolyan veszem. Örülök, hogy rátaláltam erre a módszerre, mindig kíváncsi voltam rá, hol lehet a gyenge pont az egészségemben. A felmenőim eseteiből nem tudtam kikövetkeztetni. Előfordult sok különböző betegség, de szívproblémáról nem tudok… Persze a fiúkat is belevontam az új életmódomba, egyre egészségesebben esznek ők is, nem is volt nehéz, mert a gyerekek tényleg azt csinálják, amit a szüleiktől látnak. De a legbüszkébb Salvóra vagyok, aki a nagy szenvedélyéről,  a kóláról mondott le, miután egyszer Filippo mesélt neki a szénsavas üdítőkről. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top