Sztárok

Elkelt az utolsó európai trónörökös

Spontán örömünnep tört ki Luxemburgban, amikor csütörtök délelőtt a miniszterelnök bejelentette, hogy a nagyhercegség trónörököse, Guillaume herceg eljegyezte a belga Stéphanie de Lannoy grófnőt.

Elkelt az utolsó európai trónörökösA menyasszony 1984-ben született az egyik legősibb belga arisztokrata család sarjaként, ő a grófi pár legkisebb, nyolcadik gyermeke. Guillaume herceg 1981-ben látta meg a napvilágot, ő a jelenlegi uralkodópár, János és Mária Terézia öt gyermeke közül az első. A herceg igazi mintagyermek, svájci egyetemeken tanult, majd abban az angliai Sandhurst katonai akadémián végzett, ahova Vilmos és Harry hercegek is jártak. Ezt követően bankoknál, minisztériumoknál dolgozott, és számos országban képviselte hazáját.

Stéphanie és Guillaume gyermekkoruk óta ismerik egymást, éppen ezért kevesen tudják, hogy mikor szerettek egymásba. Kevés cikk és közös kép készült róluk, ezért volt az eljegyzésük hatalmas meglepetés az alattvalóknak.  A királyi jegyességek hagyományosan nem tartanak sokáig, így várhatóan az esküvőt nyáron tartják. Egy ideig nem lesz több ilyen látványos menyegző, Guillaume ugyanis az utolsó nőtlen európai trónörökös, aki ráadásul „kollégáival” ellentétben nem polgárlányt, hanem arisztokratát vezet oltár elé.

Kubai menyasszony
Az uralkodó János nagyherceg kész volt lemondani a trónról azért, hogy elvehesse Mária Teréziát. Az uralkodóház ugyanis nem nézte jó szemmel, hogy a hölgy kubai, rettegtek attól, hogy ennek milyen következménye lesz a hidegháború kellős közepén, 1980-ban. János azonban válaszút elé állította családját, vagy lemond, vagy elveszi egykori egyetemi csoporttársát, akivel Genfben tanult együtt. Az élet a szerelmüket igazolta, 32 éve házasok, öt gyermekük és két unokájuk született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top