Sztárok

Nem tudták megverni Sebestyén Balázst

Szombaton és vasárnap is TV2-es műsor végzett a nézettségi lista első helyén, de hétköznap még mindig az RTL Klub a vezető. Ezt néztük a hétvégén.

Nem tudták megverni Sebestyén BalázstA nők az RTL Híradót nézik

Mi a SHR?
Nézettségmérésnél használt kifejezés. SHR, azaz share, arányt jelent. Értéke azt fejezi ki, hogy az éppen televíziózó nézők mekkora része figyeli a vizsgált műsort.

A péntek papírforma szerint alakult a nézettségben. Ismét magasan vert mindenkit a Sebestyén Balázs-féle 1 perc és nyersz! Az ügyességi vetélkedőre 1 673 047-en voltak kíváncsiak, ez valamivel több, mint 35%-os SHR-t jelent. Dobogós lett még pénteken a Barátok közt és a Fókusz, míg a TV2 tehetségkutatója, a Megasztár stabilan hozta a negyedik helyet. Az énekversenyre a teljes lakosság körében 1 167 502-en voltak kíváncsiak. Érdekesség, hogy a Jóban Rosszban sorozatra is szinte majdnem ugyanennyien kapcsoltak. A nőknél ugyanaz az első öt műsor rangsora, mint a teljes lakosságnál. Viszont a pénteki eredmények szerint a nők inkább az RTL Klub Híradóját nézték szívesen, míg a totális nézettségben a TV2 Tények híradása nyert.

Nem tudták megverni Sebestyén BalázstA magyar imádja a retrót
Szombaton azonban egyértelműen győzedelmeskedett a TV2: a kereskedelmi csatorna a Tényekkel tudta megszerezni az első helyet. A TV2 híradására 1 156 487 néző volt kíváncsi a teljes lakosság körében, ami az akkor tévézők majdnem 27%-át tette ki. Ezután két RTL-es műsor, a Híradó és a Fókusz Plusz következik a listán, a negyedik legnézettebb műsor pedig az Aktív Extra volt. A nőknél is nagyjából ugyanez az állás született, azzal a különbséggel, hogy a hölgyek körében az Aktív Extra (alig 20ezer nézővel) megverte a Fókusz Pluszt.

A köztévé a lottósorsolással, a Híradóval és a Büszkeség és balítélettel tudott bejutni a szombati legjobb tízbe. Az első harmincban ott van még a Story4-en vetített Hölgyválasz és a Viasat3-on sugárzott, 1987-es Menekülő ember. Úgy látszik, a cicanadrágban futkorászó Schwarzenegger még mindig felspannolja a buli előtt álló fiatalokat.

Nem tudták megverni Sebestyén BalázstHajdú feltört, tarolt a Napló
Vasárnap ismét egy TV2-s műsor, a Napló lett a legnézettebb, igaz, szorosan utána második az RTL Klub Híradója, ami nézőszámokban ugyan kevesebb, mint a Napló, de adott időszakban ez érte el a jobb közönségarányt. Egy perc különbséggel kezdődött a két esti mozifilm, a TV2-s Mr. Bean nyaral című filmre 1 millió 70 ezer néző, míg az überhíres főszereplőket felvonultató, vizuális orgazmust okozó Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik majdnem 900 ezer embert érdekelt.

A múlt heti adatokhoz képest majdnem 40 ezerrel több néző választotta Hajdú Péter Frizbijét, aminek a közönségaránya 21,9% lett. A 45 perccel később kezdődő Heti Hetes ugyan veszített a nézettségéből, de ahhoz képest, hogy fél tizenegykor került a képernyőre, kimagaslóan jó, 27,45%-os SHR-t produkált.
Egy újonc műsor is bemutatkozott vasárnap este: a köztévén 21:26-tól adták a magyar készítésű, Munkaügyek című sorozatot – ami nyilván a magyar Office akar lenni, csak nem jött nekik össze –, ami közel 200 ezer embert érdekelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top