Sztárok

Peller Mariann: “Hang”-os hétköznapok

Négy évvel ezelőtt a Peller Mariannal a buszon együtt utazók még csak találgatták, hogy tényleg az óriásplakáton szereplő műsorvezető ül-e mellettük. Mára azonban már nemcsak a televíziónézők számára lehet ismerős, hiszen az elmúlt négy évet hihetetlen fordulatszámon élte Mariann.

A sztár évekkel ezelőtt a nővére unszolására kezdett el szinkronizálni. „A nővérem egyik nap megragadott és magával vonszolt egy szinkronstúdiós meghallgatásra. Középiskolásként – kicsit kilógva az egyetemisták sorából – kísértem őket, de szerencsémre a testvérem hitelesen tudta képviselni, hogy én is közéjük tartozom. A próbát követően a nővéremmel együtt visszahívtak bennünket különböző meghallgatásokra, és idővel kisebb szerepeket is kaptunk. Mivel viszonylag hasonló karakterű a hangunk, ezért arra is volt példa, hogy beugrottunk egymás helyett. Nagy álmunk azonban, hogy egy filmbeli testvérpárt szinkronizálhassunk közösen” – mondta el Mariann.

Peller Mariann:

 

A televíziós műsorvezetésnél is elengedhetetlen, hogy Mariann megtalálja a megfelelő hangot és beszédstílust interjúalanyaival és a közönséggel is. „Már az első adásomtól próbáltam arra figyelni, hogy a stúdióban ülő közönség a segítségemre legyen. Lenyűgöző érzés és hihetetlen energiát ad, ha sikerül velük együtt alkotni.” A ma napig vannak visszatérő nézők is a közönség soraiban, akik közül többel is naponta e-mailt vált a sztár. „Műsorvezetéskor egyszerűen muszáj magamat adnom az egyes felvételeken, és ez az, ami szimpatikussá tehet a közönség számára” – tette hozzá.

Bár Mariann szinkronszínész és műsorvezető is, mégsem csak a saját hangját szereti hallatni. Barátait, családtagjait akár naponta többször is felhívja apró-cseprő kérdésekkel. „Az okostelefonom előtt nem voltam az az e-mailezős típus. Mindig egy külön szeánsz volt megnézni a postafiókomat. Az új készülékemmel, a Nokia Lumia 800-zal azonban ez megváltozott. Ma már ott tartok, hogy néha chatelve beszélem meg a párommal a programunkat. Ráadásul öt hónapja szereztem meg a jogosítványomat, ezért már az ingyenes* Nokia Vezess! hangvezérelt navigáció lehetőségeit is ki tudom az utakon használni.”

 

*www.nokia.hu

 

További információk>>>

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top