Sztárok

Kocsis Tibi megható ajándéka Malek Miklósnak

Malek Miklós már az első válogatón érezte, hogy a Kocsis Tibi döntős lehet, a Mentorok Házában pedig már ki is mondta: "Meneteljünk együtt a döntőbe!" Janicsák Veca pedig már egy éve edzette lelkileg Tibit a sikerre.

„Még a válogatón megfogott, ahogy énekelt. Persze hatalmas felelősséggel járt, hogy a Mentorok Házában a döntőt emlegettem, de végül is ez történt” – emlékezett vissza Malek Miklós. Az X-Faktor győztesének mentora nagyon meghatódott, amikor Tibó könnyezve neki énekelte el a finálén a nyertes dal néhány sorát.  „Ez nagyon kedves gesztus volt tőle, bár eredetileg ez a dal a nézőknek szólt. Persze én is néző vagyok, amikor énekel.”

Kocsis Tibi megható ajándéka Malek MiklósnakMiklós nem érzi magát jósnak, így nem szeretne találgatni, mi lesz Tibivel öt év múlva, de tanácsokkal szívesen ellátja, és természetesen szeretné egyengetni a karrierjét. „Nagyon szeretném, hogy megtalálja a zenei stílusát, ebben pedig ha elfogadja, segítek neki. Tibinek színes a zenei palettája, biztos vagyok benne, hogy még hosszú évekig részese lesz a magyar zenei életnek. A legnehezebb az embernek a saját zenei mondanivalóját megtalálnia. Az egy dolog, hogy énekelni tudunk, de a legnagyobb dolog a sajátunkat megteremteni” – mondja a mentor. Malek mindhárom mentoráltját már barátként kedveli, hiszen a közös munka igényelte, hogy megnyíljanak egymás felé. Annak pedig kifejezetten örül, hogy Muri Enikő lett az év női hangja. „Megérdemli!  Hogy miért nem ő nyert? Mert Tibi úgy érzem, hogy közelebb tudott kerülni az emberek szívéhez.”

Kocsis Tibi megható ajándéka Malek MiklósnakJanicsák Veca öt éve, a Csillag születik óta ápol barátságot Kocsis Tiborral. Az egész verseny alatt kampányolt mellette, még Tibó szülővárosába, Lajosmizsére is elutazott a finálé napján, hogy ezzel is támogassa barátját. És persze a jelentkezésben is volt egy kis része. „Tibi tavaly végigélte velem az X-Faktort. Én is próbáltam őt győzködni, hogy idén fusson neki, aztán egyszer csak szólt, hogy jelentkezik. Lenyűgöző volt látni, hogy milyen elszántan készült a versenyre. Testileg-lelkileg edzette magát – emlékszik vissza Veca, aki végigizgulta Tibiért a versenyt, és örömmel tapasztalta, hogy az idő múlásával egyre jobban ellazult a színpadon is. „Végig hittem, hogy megnyerheti. Az elején ő is feszültebb volt, aztán rájött, hogy el kell engednie a szívét és a lelkét.”

Veca szerint öt év múlva Tibi még mindig sikeres lesz. “Nagyon remélem, hogy sok lemeze jelenik meg, és szerintem ő ugyanilyen lelkes, tiszta szívű ember, és színvonalas előadóművész marad” – mondja az énekesnő, aki egyelőre nem tervez közös dalokat Tibivel, mert úgy gondolja, egymás segítésének nem kell ennyire látványosnak lennie. De a háttérben továbbra is kapcsolatban maradnak majd. Tibi győzelmének pillanatát pedig örökre a szívébe véste. “Amikor ott álltam Lajosmizsén, végigbőgtünk és ömlött a könnyünk, és néztünk egymásra a nővéremmel, hogy sikerült neki. Úgy érzem, hogy egy kicsit helyettem is megnyerte a versenyt. Nagyon megérdemelte.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top