Sztárok

Lilu jól hozta “Paris Hiltont” Budapesten

Hatalmas meglepetést és sok celebet ígértek Lilu saját fodrászüzletének megnyitójára, de Paris Hiltont idéző hangulat- és látványelemeket nem. Ehhez képest az r2 megnyitóján volt minden, ami az amerikai örököslányt idézte, szőke póthaj, délelőtti pezsgő, pink torta és egy aranyozott fotel, amelyben Lilunak szerencsére egy pózoló-blokkot is sikerült hibátlanul végrehajtania – mindezt egy zászlóaljnyi fotós kamerája előtt.
Keresztes a fodrászszékben sem volt boldog
Keresztes a fodrászszékben
sem volt boldog

„Lilu hatalmas meglepetéssel készül, új, különleges frizurával várja majd a sajtó képviselőit” – így szólt a mindent eldöntő mondat, amitől egyből úgy éreztük, hogy a r2 fodrászszalon megnyitójáról mi magunk sem hiányozhatunk. A Régiposta 2. szám alatt kialakított, és az amerikai trendeknek megfelelően ezért r2 névre keresztelt fodrászobjektum hatalmas üvegablakai mögött szabad szemmel is jól láthattuk, hogy minimum négyzetméterenként 10 főre duzzadt a tömeg. Ebből mintegy 2-3, tarkó felől történő ránézésre is celeb jellegű egyén volt, így a szent cél érdekében visszakézből legyűrtük a kitörni készülő klausztrofóbiás tüneteinket, és a helyhiány ellenére izomból, valamint nagytáskával bepréseltük magunkat.

Bemelegítés: egy komor Keresztes jobbra, egy boldog Bandi balra
Keresztes Ildikót, Csonka Andrást, Istenes Bencét, Fluor Tomit és Mádai Vivient tutira ígérték nekünk, és hiánytalanul meg is kaptuk őket. Keresztes Ildikón éppen dolgoztak, mármint a fodrászszékben. Az énekesnőt utoljára sűrűn könnyezni láttuk tévében, de a nehéz hétvégének és a sírásnak nyomát sem láttuk az arcán, legalábbis ha éppen fotózták vagy kamerával vették. Minden egyéb pillanatban egy komor jassz tekintetét idézően meredt maga elé, még az egyébként jól sikerült frizurája elkészítése közben is. A zabos tekintet már csak azért is érthetetlen volt, mert minimum a kerület leghelyesebb félvér fodrásza kényeztette és lőtte be a tincseit.
Még meg sem szoktuk a srác fonott fürtjei alól kikandikáló, kék kontaktlencsés szemeit, újabb élénk szín vakította retinánkat. Maga Csonka András állt elénk, lila pulóveréhez színtudatosan választott sál és széles mosoly kíséretében. Ha már így esett, megkérdeztük, hogy mi járatban a megnyitón. „Korábban sokat jártam ide Lilu régi butikjába vásárolni, és mivel amúgy is régóta barátok vagyunk, nagyon örültem, hogy elhívott” – hangzott a válasz. Hozzátette, hogy itteni megjelenése és a barátság ellenére azért továbbra is a korábbi fodrászához jár majd. „Hűséges típus vagyok, legyen szó fodrászról, fogorvosról vagy gégészről.”

Nézd meg a többi fotót is galériánkban! Fotó: Dömötör Csaba
Nézd meg a többi fotót is galériánkban!
Fotó: Dömötör Csaba

Póthaj, csajos torta és aranyozott trón van, tiara nincs
Közben Lilu is megjelenik, akár egy díva, úgy sétál le a felső szintről. A felajzott fotósok rohamot indítanak, a megnyitó alkalmából hajhosszabbításon átesett üzlettulajdonos pedig a szalon középen elhelyezett aranyozott, barokkos fotelbe veti magát. Szüntelenül kattognak a vakuk, mi meg csak pislogunk és próbáljuk nem csillogó trónnak látni azt, ami pedig igenis annak látszik. Ez tényleg tiszta Hollywood, és tiszta Paris Hilton. Kizárólag egy cuki kis tiarát hiányolnunk még a teljesség kedvéért.
Ezalatt a pult mögött gyülekeznek a hírességek, majd csatlakozik hozzájuk Lilu és Nagy Sándor fodrász is, de mindebből sajnos a fotósok serege miatt sok nem, legfeljebb Istenes Bence merészen és magasra ívelő, hetyke tupírja látszik. „Jaj-jaj! A nyakadba vennél? Köszönöm szépen, hogy így ismeretlenül is megtennéd!” – dermedten megfordulunk, és csak reménykedni tudunk, hogy mindez nem nekünk szól. És szerencsére nem. Maranec Fruzsina (ezúttal nem Barátok közt-, hanem riporteri szerepben) búgja mindezt egy ismeretlen férfiegyednek, aki affektálás ide, affektálás oda, azért inkább nem veszi a nyakába a sorozatcelebet.

A közben elkezdődött köszöntőben Lilu elmeséli, hogy Nagy Sanyival a VV 4 alatt ismerkedtek, majd barátkoztak össze, elismeri, hogy ami a haját illeti, macerás, és kijelenti, kettejük találkozása sorsszerű volt. A közös üzlet ötletét az adta, hogy kiderült, a fodrász szerencsére képtelen kétszer egyforma hajat készíteni a műsorvezetőnek, ráadásul az „emberi vetülettel” is minden rendben volt.

A pezsgőbontásnál Fluor Tomi hozza a muszájbohóc szerepét, forgolódik és párhuzamosan ijesztgeti a mikrokörnyezetét megkérdőjelezhető palackbontási ismereteivel. Ezt nagy meglepetésre mindenki túléli, miközben Lilu csak azon aggódik, hogy aki nincs kocsival, az igyon. Megérkezik az emeletes, csicsás marcipán fodrászkellékekkel díszített torta, amelyből bár nem akarjuk, megint Paris Hiltont látjuk kikacsintgatni kajánul. Rögtön fel is metszik szegényt, ami lássuk be, jobban is áll neki. A „stílusát” a geek-szemüveggel végérvényesen megtaláló Maranec Fruzsina sajnos továbbra sem szünetel verbálisan. Aktuális beszélgetőpartnerének a magas celebfaktorra utalva kifejti, hogy márpedig ez itt a Kánaán. „Általában nekünk az RTL-es arcok érdekesek. Mármint Dukai Regina jó-jó, de…” – na, ebből ennyi elég, veszünk egy nagy levegőt és Lilu után vetjük magunkat egy miniinterjú reményében.

Pozitív csalódás, mind kívül, mind belül
Kígyózó sorba tömörültek azok, akiknek ugyanez járt a fejükben. Miután sorra kerültünk, megkérdeztük, hogy az előző két (luxus férfiruha- és fehérneműbolt) üzlete bezárása után mennyire tájékozódott, mielőtt az újabb vállalkozását beindította volna. Nagyon szimpatikusan a tudtunkra hozta, hogy a szakmai részt nem véletlenül bízta profira. „15 éve dolgozom fodrászokkal, sminkesekkel, így azért nekem is van jócskán viszonyítási alapom. A családommal közösen csinálom, de Sanyi az üzlettársam. Ő a szakmai tudását, én pedig a nevemet adom a szalonhoz” – hangzott a válasz, amit kifejezetten korrektként értékeltünk, így nem firtattuk tovább a dolgot.

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

Pepi a fejtetőn?
Megkerestük a hajas elkövetőt, és egyben szakmai felelős Nagy Sándort is, mert azért az nagyon érdekelt, hogy mivel tud többet, szebbet majd ez a szalon, legalábbis Lilu arcát leszámítva. „Nem sok olyan hely van a városban, ami azért ennyire ki van találva, ennyire meg van csinálva. Mindezt úgy, hogy nem kérünk el csillagászati összegeket” – tudtuk meg Sanyitól, és azt is, hogy a non-galaktikus árak rövid hajas beszárítás esetében például 3 ezer forintnál állnak meg, hosszú hajnál pedig vágással, festéssel/melírozással, szárítással sem több a számla 16 ezer forintnál, aminél tényleg vannak drágábbak is a városban. Ha már így alakult, rákérdeztünk arra a valamire Istenes Pepi, azaz Istenes Bence fején, és kiderült, hogy ez a szintén a helyszínen (saját hajból) készült frizura 10 perc alatt hozható össze. Persze otthon is meg lehet próbálkozni vele, de hajvasaló szükséges ahhoz, hogy ilyen peckesen álljon, vagy némi zselé.
Ezzel azért nem elégedtünk meg, fúrta az oldalunkat a kíváncsiság, hogy mit hord a másik celeb törzsvendég, Fluor Tomi a sapka alatt. Erre azt frappáns választ kaptuk, hogy „hajat”. „Neki csak én láthatom a haját, mert sapkában van mindig. Ez az imidzséhez hozzátartozik” – vágta rá a fodrász. Az kérdés, hogy vajon titok-e, milyen mechanikai védőréteget rejteget a Mizu énekese a baseballsapka alatt, mindenesetre mi eláruljuk: göndör barnát.

Ezzel a közkinccsel (mert ugye a titok, amit hárman ismernek, már közkincs), és azzal a tanulsággal léptünk ki a szalonból, hogy semmi túlzás nem volt a meghívóban, miszerint Lilu hatalmas meglepetéssel készült. Alig egy óra alatt sikerült ugyanis annyi „Paris Hilton-os életérzést” megidéznie, mint amennyivel a Coin áruház két évvel ezelőtti megnyitója óta garantáltan nem szembesült a magyar sajtó.

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top