Sztárok

Belerúgtak Stohl és Damu áldozataiba

Sokan felszisszentek a hétfő esti Showder Klub után, amikor a Damu-, Stohl- és Bakáts-ügyből csinált viccet az egyik humorista. Mert lehet-e viccelődni valaki másnak a szenvedésén?

Belerúgtak Stohl és Damu áldozatábaNem a humorista az első, aki elsütötte az alábbi mondatot: „Ha bestohlozok, akkor megdamuzlak.” Régóta olvasható ez a „poénos” mondat a Facebookon. És ha valaki szeretné az ismerőseivel megosztani, akkor csak annyit ír az idézet alá: „elbakátsoltam”, vagyis elloptam, és kiposztoltam a saját oldalamra.
De azok, akik ezen nevetnek, végiggondolják, hogy olyan emberek szerencsétlenségén, baján viccelődnek, akik valószínűleg mindennél jobban szeretnék elfelejteni mindazt, ami velük történt? Mert kifigurázni a Való Világ nem túl okos Cristofel nevű játékosát, és viccet csinálni egy nemi erőszakból, valljuk be, nem ugyanaz a történet! Mit érezhet Palácsik Tímea, amikor azt hallja a tévében, hogy „megdamuzlak”? Vagy Pali bácsi, Stohl András balesetének legsúlyosabb sérültje, nem szeretné-e már lezárni a körülötte zajló médiacirkuszt? Mert ezekkel a viccnek szánt mondatokkal az áldozatok sebeit tépik fel újra és újra. Sőt viccet faragnak az esetükből. Másik oldalról pedig anélkül, hogy bárki mosdatnék: Stohl András már a jogerős ítélet szerinti börtönbüntetését tölti, Damu Roland pedig első fokon hat évet kapott. A már földön fekvő emberekbe nem túl elegáns ilyen módon belerúgni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top