Sztárok

Aggódik unokájért a magyar színész

Forgács Gábor aggódik születendő unokájáért. A színész-humorista ezért rábeszélte a lányát, hogy éljen az őssejtmegőrzés lehetőségével.

„Sokat kutakodtam a témában, és sikerült rábeszélnem Bea lányomat, hogy éljen az őssejtmegőrzés lehetőségével! A Sejtbankot választottuk, ahol az is kiderült, hogy ma már nemcsak a vért, de a köldökzsinórszövetet is meg lehet őrizni, ami további lehetőségeket rejt a gyógyítás terén. Remélem, minden a legnagyobb rendben lesz, és hamarosan a karomban tarthatom az unokámat!” – mesélte Forgács Gábor.

No de mi is az az őssejtmegőrzés? Új korszak kezdődött az őssejtmegőrzésben, ugyanis míg korábban megsemmisítés várt a szülést követően feleslegessé váló méhlepényre és a köldökzsinórra, most felfedezték azok rendkívüli fontosságát. Ugyanis szervezetünkben az elhasználódott, illetve megbetegedett szövetek, szervek regenerációját az ún. mesenchymális őssejtek végzik, amelyek a köldökzsinórban futó ereket összetartó szövetben, a Wharton-kocsonyában találhatóak meg, méghozzá kiváló minőségben, könnyen szaporítható állapotban. Tehát a köldökzsinórvér levétele mellett magának a köldökzsinórnak a lefagyasztása, tárolása is rendkívül fontos az őssejtek minél szélesebb körű jövőbeni felhasználása szempontjából.

 

Aggódik unokájért a magyar színész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top