Sztárok

Brad Pitt: A világ leggazdagabb emberének érzem magam, amióta apa vagyok

A negyvenhét éves, hatszoros apa ha tehetné, már kibújna a szépfiú-szerepből és egy zsémbes öregembert játszana. A magánéletben viszont vőlegényt kell alakítania, mert gyerekei azt akarják, hogy mihamarabb vegye el feleségül Angelina Jolie-t.

Brad Pitt: A világ leggazdagabb emberének érzem magam, amióta apa vagyokRitka lehet a csend egy hatszoros apa körül…
Amikor azon kapom magam, hogy csak ülök a szobában és csend van körülöttem, először azt mondom: ó, ez valami fantasztikus. Aztán eltelik harminc perc, és hamar rájövök, mennyire hiányoznak a gyerekek. Hiányzik az őrült rohangálásuk, a hangoskodásuk, a nevetésük, az, hogy azt mondják: apu, apu, nézd!

Hogyan tudsz mindent fejben tartani, minden fociedzést, táncpróbát? Angelina azt mondta, hogy listát vezet…
(Nevet.) Igen, a családban Angelina a szervező, és ez így van rendjén. Kettőnk közül ő a józanabb, én pedig maga vagyok a káosz.

Mit csinálsz, amikor jut magadra néhány órád?
Általában motorozni indulok.

Mire vagy a legbüszkébb?
A gyerekeimre. Azt hiszem, ezzel minden szülő egyetért. A világ leggazdagabb emberének érzem magam, amióta apa vagyok.

Hogy véded ki, hogy a gyerekeitek olvassák a rólatok szóló újságcikkeket?
Először is nem szokták beütni a szüleik nevét a google-ba. Ha megtennék, akkor se tudnák, mert blokkoltattuk. És minden egyéb mocskos dolgot. (Nevet.)

Brad legújabb filmjének forgatási szünetében
Brad legújabb filmjének forgatási
szünetében

Jöhet a kérdés, amit mindenki tudni akar?
A gyerekek kérdezgetnek minket a házasságról. Úgy értem, egyre gyakrabban. Szóval a házasság egy olyan dolog, amivel szembe kell néznünk Angelinával.

Apának lenni teljes idős állás? Tudsz még úgy lelkesedni egy forgatásért, mint előtte?
Sőt, sokkal szenvedélyesebb, lelkesebb vagyok. Mert tudom, hogy ha a gyerekeim felnőnek, elmennek moziba és megnézik ezeket a filmeket, hatni fognak rájuk, úgy, ahogy rám hatottak más darabok, amikor én voltam fiatal. Fontos, hogy hagyjak hátra magamból valamit, amire a gyerekeim büszkék lehetnek. 

Ezek szerint most a gyerekeid miatt színészkedsz, de mi késztetett arra, hogy ezt a pályát válaszd?  
Olyan helyről jöttem, ahol nem volt sok választási lehetőséged arra, hogy karriert csinálj. Két héttel a diplomaosztás előtt arról beszélgettünk a főiskolás haverokkal, hogy ki milyen munkát képzel el magának. Én pedig rájöttem, hogy nem állok készen arra, hogy beüljek egy irodába, így nem diplomáztam le. Dolgoztam két hetet egy páratlan munkahelyen, majd rájöttem, hogy adok magamnak egy esélyt. Imádtam a mozit és szerettem volna filmezni.

És jöttek a szívtiprószerepek szépen sorban. Mit gondolsz, egyszer véget ér a sor?  
Persze. Nagyon szeretnék végre egy zsémbes öregember alakítani.

Thelma és Louise (1991)
Thelma és Louise (1991)
Az ördög maga (1997)
Az ördög maga (1997)
Ha eljön Joe Black (1998)
Ha eljön Joe Black (1998)

Ideges szoktál még lenni egy forgatás előtt?
Hogy izgulok-e? Egyre kevésbé. Az idegeskedés elveszi az energiát, pedig arra szükségem van, hogy teljesen át tudjam élni a szerepet, és arra a pár hónapra eggyé váljak a karakteremmel.

És az, hogy te egy igazán nagy sztár vagy, nem teszi idegessé a körülötted dolgozókat?
Nem hiszem, nem igazán jellemző. Ha azt látom, hogy valaki segítségre szorul, lámpalázas, akkor odamegyek hozzá és felajánlom neki a segítségemet. Ez sokszor csak annyit tesz, hogy meghallgatom vagy közösen próbálunk.

Van az életedben bármi, amit másképp tennél, ha kaphatnál még egy esélyt?
Nem szoktam ezen gondolkodni.

Mit szeretnél még elérni?
Szeretnék felépíteni egy házat. Tudod, az alapoktól. Már nagyon régóta tervezem, csak a mindennapi munkám megakadályoz benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top