Sztárok

Megerősítették! Babát vár a hercegnő

Kisbabát vár Viktória svéd koronahercegnő. Bár Svédországban mindig az elsőszülött örökli a trónt, így mindegy, fia vagy lánya születik Viktóriának, a kismama mégis jobban örülne egy kicsi hercegnek.
Viktória hercegnő és férje, Dániel herceg
Viktória hercegnő és férje, Dániel herceg

A televíziók, rádiók megszakították adásukat, amikor a svéd királyi udvar bejelentette, hogy a rendkívül népszerű Viktória koronahercegnő és férje, Dániel herceg első gyermeküket várják jövő év márciusára. A svéd alkotmány szerint nemre való tekintet nélkül mindig az elsőszülött örökli a trónt, Viktória azonban mégis jobban örülne egy fiúnak. Női trónörökösként tudja, milyen nehéz olyan férfit találnia, aki a rengeteg uralkodói kötelezettségben támasza lesz, mindig mögötte halad, és megelégszik a hercegi ranggal, miközben asszonya királynőként uralkodik. Ez azt jelenti, hogy Viktóriát, ha trónra lép, felségnek kell hívni, férje pedig „csak” királyi fenség lesz, így meg kell hajolnia asszonya előtt. Férfi trónörökösként talán könnyebb társat találni, ráadásul a trónon egyenrangúként, mint király és királyné ülhetne egykor a hercegnő gyermeke. Viktória ugyan megtalálta azt a férfit, aki annyira szereti, hogy elviseli a másodhegedűs szerepét, de ki tudja, ha lánya születik, neki lesz-e ilyen szerencséje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top