Sztárok

“Egy luxusprosti teste olyan, mint egy háborús veteráné”

Milliók, luxusélet, csillogás az egyik oldalon. AIDS, HPV, szifilisz, fertőzések a másikon. Ez a luxusprostituáltak világa. Megszólaltattuk egyikük nőgyógyászát, aki szerint betege teste olyan, akár egy "háborús sérülté".

A fiatal, tapasztalatlan lányok azt hiszik, Dubaj az álmok, a korlátlan lehetőségek és a mesés gazdagság földje. Évente több száz ismert és ismeretlen fiatal nő vág neki titokban a nagy útnak, hogy szégyenérzetét, erkölcsi tartását feladva sok pénzt keressen.

Titokban dubajoznak

Diplomás, rendezett körülmények között élő lányok ülnek fel a gépre, hogy a kint töltött egy vagy két hét alatt megkeressék egy autó, vagy a „bátrabbak” akár egy lakás induló részletét. Nem tartják magukat prostituáltnak, az útról pedig senkinek sem beszélnek. Otthon szerető családtagok várják őket, akik mit sem tudnak a lányok pénzkereső kalandjairól.
És persze ott van néhány magyar híresség, akik tagadják ugyan, hogy valaha is vízumot váltottak volna az arab világba, de attól még időről időre igenis felülnek a repülőgépre és szerencsét próbálnak.  De milyen árat fizetnek a dubaji kalandért és a cserébe kapott luxuséletért?

„A páciensemnek már el kellett távolítani az egyik petevezetékét”

„Egy luxusprosti teste olyan, mint egy háborús veteráné”Arról, hogy a férfiak mit tesznek a lányokkal, lehet sejtésünk, de vajon a testük milyen sebeket szerez? Tényleg van az a pénz, amiért egy nő óvszer nélkül lefekszik egy idegen férfival, kockáztatva azt, hogy esetleg HIV-fertőzött lesz? Megszólaltattuk az egyik “dubajozó” magyar luxusprostituált nőgyógyászát, akit nevezzünk Dr. V.-nek, hiszen nevét az orvosi titoktartás miatt nem vállalhatta. Az egyetlen dolog, amiért nyilatkozik, hátha az általa elmondottak elrettentő példaként szolgálnak a fiatal lányok számára. “A páciensem gyönyörű fiatal nő, látszólag a szépség, egészség szobra. Sajnos azonban a valóság más. Mondhatni olyan a teste, mint egy háborús veteráné – kezdte a doktor. “Legutóbb, amikor nálam járt és a különböző fertőzéseinek a sorát kellett felsorolni, azt mondtam az asszisztensemnek, hogy igyon meg előtte egy kávét, mert igen hosszú munka következik. A genitalis humán papillomavírus (HPV)- fertőzés az egyik leggyakoribb víruseredetű, szexuális úton terjedő betegség. Eddig több mint száz HPV-genotípust különítettek el.  A prostituáltak körében sokkal gyakrabban előfordul ez a kórokozó, náluk látni leggyakrabban az 58-as, vagy a legmagasabb rizikófaktorú genotípust, amely 75 százalékban méhnyakrákot okoz. A páciensemnek már el kellett távolítani az egyik petevezetékét, nagyon lecsökkent az esélye annak, hogy természetes úton teherbe essen” – tudtuk meg a doktortól.

„Félévente szűrjük AIDS-re, szifiliszre, gonorrheára, hepatitiszre”

Az említett lánynak a sok gombaölő gyógyszertől gyenge a májfunkciója és fordult már orvosához méhszájseb miatt is. „Félévente szűrjük AIDS-re, szifiliszre, gonorrheára, hepatitiszre,  elvégezzük az STD-szűréseket. Ma már nem ijedünk meg annyira ezektől a betegségektől, hiszen mindegyik kezelhető, az AIDS pedig gyógyszerekkel nagyon sok éven át szinten tartható betegséggé »szelídült«. Egy prostituáltnak folyamatosan járni kell ezekre a vizsgálatokra és én azt mondom, borzalmas felelőtlenség óvszer nélkül szexuális aktust létesíteni. Főként kegyetlenség ez egy férfi részéről, aki miután együtt volt egy fertőzött prostituálttal, lefekszik a feleségével vagy a barátnőjével, és viszi tovább a vírusokat a gyanútlan nőnek. Nem ítélek én el senkit, prostitúció mindig is volt, lesz is, de felelősséggel kellene ezt is csinálni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top