Sztárok

“Anyám fentről vigyáz rám” – Diana hercegné születésnapjára

Pontosan ma lenne ötvenéves Diana, walesi hercegné. Ha élne, biztosan büszke lenne két fiára, mert Vilmos és Harry megállják a helyüket az életben, és a szerelemben is szerencsésebbek, mint tragikusan meghalt édesanyjuk.

Feltámasztották Dianát

Olvasd el cikkünket arról, hogyan élne ma a szívek királynője!

A walesi hercegné mindig azt hangoztatta, meg szeretné ismertetni fiaival a palotán kívüli világot. Elvitte őket gyorsétterembe, vásárolgatni, csakúgy mint rászorulók, betegek és hajléktalanok közé. A gyorséttermeknek nem sok értelme volt, hiszen Vilmos és Harry soha nem élhetnek úgy, mint egy közember, soha nem ugorhatnak be egy hamburgerért. Sokkal nagyobb annak a jelentősége, hogy Diana a szenvedőkre is felhívta a figyelmüket, érzékennyé tette őket más emberek gondja iránt.

„Hittem, hogy anyám fentről vigyáz rám”

Diana hercegné büszke lenne a fiairaPersze ahhoz, hogy a hercegek megállják a helyüket, az apjuk, Károly herceg nevelése is kellett, hiszen Vilmos 15, Harry pedig 13 éves volt, amikor imádott anyjuk balesetben meghalt. De tény, hogy Diana volt az, aki a magot elvetette, főleg az érzékenyebb Harrybe. Ő a dél-afrikai gyermekeket segítő alapítványa miatt még az Egyesült Államokba is elutazik egy pólómérkőzésre, mert tudja, hogy az ottani gazdagok sokat fizetnek azért, hogy lássák őt pólózni. Nagy-Britanniában minden évben Harry jutalmazza azokat a gyermekeket, akik valamilyen kiemelkedőt teljesítettek tanulásban, a közösségükben, esetleg megmentettek valakit. Rendszeresen feltűnik kórházakban, öregek otthonában, hogy eltársalogjon a nélkülözőkkel, betegekkel. Szívén viseli a hadszíntereken megsebesült katonák rehabilitációját is. Hát persze, ő tudja, milyen harcolni, hiszen Afganisztánban maga vezette alakulatát, és úgy élt, mint a többi baka. „Hittem, hogy anyám fentről vigyáz rám – mondta a szolgálat után Harry herceg –, büszke lenne rám, hogy a hazámat szolgáltam.”

A legfontosabb tanács

Vilmos herceg nem kapott ilyen lehetőséget, őt, mint a trón második számú örökösét nem engedték a harcvonalba. De öccséhez hasonlóan ő is segíti a rászorulókat. Még Diana hercegné vitte el a hajléktalanok közé, Vilmos azóta is patronálja a legnagyobb, hajléktalanokat segítő szervezetet, sőt maga is eltöltött egy éjszakát velük az utcán. Diana tudta, hogy elsőszülöttje király lesz, ezért akarta, hogy találkozzon az utca emberével, ismerje a problémájukat, és segítsen nekik.

A walesi hercegnő azonban mégis azt tartotta volna a legfontosabbnak, hogy Vilmos olyan nőt vegyen feleségül, akit mélyen szeret, aki egy életen át a társa lesz, aki segít neki viselni a korona nehéz terhét. És Vilmos megfogadta anyja legfontosabb tanácsát, a szíve szerint választott. Igaz, soha senki sem ellenezte, hogy Katalint szereti, még a nagyanyja, Erzsébet királynő sem, aki miután megismerte a lányt, áldását adta rájuk. De sok irigye volt, főleg az olyan arisztokrata családok pletykáltak rosszindulatúan Katalinról, akik eladósorban lévő lányukat Vilmosnak szánták. De a kapcsolatuk túlélt mindent, úgyhogy Katalin lesz egykor Anglia királynéja, mégpedig a nyolcadik e néven.

A hercegnő igazi öröksége

Diana hercegné büszke lenne a fiairaA legtöbb brit szerint Vilmos, ha apja, a jövendő III. Károly után majdan trónra lép, kiváló király lesz, mert érti az embereket, mert képes kapcsolatot teremteni velük, mert közvetlen. Jó társa lesz majd a trónon Katalin, és tapasztalt tanácsadója lesz majd Harry személyében. Ha eljön V. Vilmos király és Katalin királyné ideje, megváltoztatják a monarchia arculatát: megtartják a briteknek olyan fontos hagyományokat, ceremóniákat, de nyitottabbak és közvetlenebbek lesznek, mint II. Erzsébet és generációja. Olyanok, amilyennek egykor Diana álmodta meg a királyságot. És ez lesz majd a walesi hercegnő igazi öröksége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top