Sztárok

Elhunyt Columbo – titkok Peter Falk életéből

83 éves korában elhunyt Peter Falk, a világhírű ballonkabátos nyomozót, Columbót megszemélyesítő színész. Kevésbé ismert érdekességeket szedtünk össze a többszörös Emmy-nyertes színész életéből.

Elhunyt Columbo - titkok Peter Falk életéből1. Miközben azt soha nem tudtuk meg, hogy ki is Columbo felesége, a színész igazi neje, Shera Danese a népszerű sorozat hat epizódjában is szerepelt.

2.  Idehaza Szabó Gyula kölcsönözte a hangját a ballonkabátos nyomozónak, és a lánya szerint előfordult, hogy háttal a filmnek szinkronizálta a filmet. „Annyira ismerte a karakterét, hogy volt, amikor a képernyőnek háttal mondta fel a szöveget. Amikor a nyomozó szivart vett a szájába, akkor apám bekapta egy ujját, úgy szinkronizált.”

3.  Peter Falk a magyar Falk Miksa dédunokája volt.

4.  Egyik szemét hároméves korában, daganatos betegség következtében veszítette el.

5.  15 évesen tengerésznek, diploma után pedig CIA-ügynöknek akart állni, de elutasították, és első filmszínészi próbálkozásai is kudarccal végződtek. 

6. Utolsó éveiben Alzheimer-kórral küzdött. 2008-ban magáról sem tudva rohangált Beverly Hills utcáin, ekkor a bíróság felesége gyámsága alá helyezte.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top