Sztárok

VIVA Comet 2011: “Szeretem őket, mert híresek!”

Az év könnyűzenei eseménye, amin még mi sem ismertük fel a legfelkapottabb tinisztárokat, ahol Hajdú Péter és VV Laci órákig elmélyülten diskuráltak, Liptai Bochkorral, Ördög Nóri pedig a férjével nyomult, és ahol a női mosdóban vagy Dzsuzsák Balázs, vagy Alekosz volt a téma. A Viva Comet 2011-en jártunk.
Még több fotó képgalériánkban! Katt!
Még több fotó képgalériánkban! Katt!

Vélhetően nincs még egy olyan díjátadógála – vagy ahogy a szervezők szerényen emlegették: a nyár egyik legnagyobb zenei és társasági eseménye –, amelyen oly sokszor hangzik el az „Ez ki?” kérdés, illetve az erre adott „Fogalmam sincs” válasz, mint a 2011-es Viva Cometen. A buliba oltott díjosztogatásnak az idén először helyet adó Papp László Budapest Sportaréna már a nyolcórás kezdés előtt is hemzsegett a magukat valakiknek érző – s ezen elméletüket sajátos ruhakölteményekkel, frizurákkal, sminkekkel és nem utolsósorban viselkedéssel alátámasztani igyekvő – senkiktől. Mert ha egy rendezvény legnevesebb, legtehetségesebb, vagy épp legkeményebben dolgozó előadóművészeinek top 10-ébe bizonyos Düki csont nélkül belefér, az elég sokat elmond mind magáról a rendezvényről, mind a maradék pár száz „sztárvendégről”. Még ha utóbbi halmaz fényét olyan hírességek is emelték, mint az Operabál és a sarki turkáló stílusát egyazon ruhában egyesítő Kiszel Tünde, a mindig szimpatikus és barátságos Hajdú Péter, vagy a betegesen fitt Schobert házaspár. Norbi és Réka egyébként sajátos módszerrel gondoskodott arról, hogy kitűnjenek a celebek foggal-körömmel kitűnni vágyó tömegéből: az egyik gyorsétterem kajáját tömték magukba hosszasan és gátlástalanul a VIP-részleg kellős közepén – jóízű cuppogásuk láttán sokunkban egy világ dőlt össze, miközben persze meg is nyugodtunk, hogy a látszat ellenére még ők sem tökéletesek.

Hajdú eközben véghezviszi az éves tévécsatorna-házasságot, ugyanis hosszas beszélgetésbe kezd az egyik büféasztalt unottan támasztó VV Lacival. Lelki szemeink előtt látjuk, ahogy VV Laci az őszi szezonban a Frizbi testőr-kelléke lesz, hogy egy esetleges Karda Bea – Komár Laci kamuverekedést megfékezzen. 

„Az ott híres?” „Asszem. Kérjünk tőle, biztos, ami biztos.”

A VIP-részleget a közönségtől elválasztó határvonal (leszámítva a női vécét, amiről majd később ejtünk szót) a gála tán legizgalmasabb helyszíne: 8 és 14 év közti (főleg) lányok csüngenek a kordon túloldalán, és próbálnak aláírást/fotót begyűjteni kedvenceiktől. Első ránézésre legalábbis így áll a helyzet, de amikor pár másodpercre alábbhagy a sikongatás, simán el lehet csípni egy-egy „Az ott híres?” „Asszem. Kérjünk tőle, biztos, ami biztos” típusú párbeszédet. Persze akadnak, akiket valóban ismernek, ilyen pl. Fluor vagy SP, meg valami Bence gyerek is – a kordont őrző biztonságiakat valamilyen furmányos módon kicselező, 10 éves Niki például ettől a három énekestől szeretne autogramot szerezni, elmondása szerint csak miattuk utazott ide (kicsit odébb álldogáló és cseppet sem lelkes) édesanyjával Százhalombattáról. „Azért szeretem őket, mert híresek!” – adja meg a választ mimikáját elnézve hülyének tartott kérdésünkre, majd elszalad, mert meglátott valakit, akit vagy egy szappanoperából, vagy egy tehetségkutatóból, vagy egy valóságshow-ból ismer.

Még több fotó képgalériánkban! Katt!
Még több fotó képgalériánkban! Katt!

Rajongókra vadászó celebek

Az ismertség és az ismeretlenség közt húzódó senki földje amúgy elsősorban nem a rajongók, hanem a rajongottak, pontosabban a rajongásra vágyó, de szűk családi és baráti körükön túl lényegében mindenki számára ismeretlen, de hogy, hogy nem a celeboldalra keveredett figurák viselkedésformáinak megfigyelésére ad relatíve szórakoztató alkalmat. A péntek esti bulinak távolról sem a hírességekre vadászó, a „Lola” vagy a „Düki” szavak hallatán sikító és/vagy sírógörcsöt kapó lánykák voltak a legnevetségesebb szereplői, hanem a celebvadászokra vadászó celebek – ilyenekből pedig akadt dögivel. Ők azok, akik „merő véletlenségből” végtelenül unott arckifejezéssel ácsorognak a rajongók mellett, s akik – ha már így hozta a szerencsés véletlen – maguktól felajánlják nevük bevésését a füzetkébe, sőt nagyvonalúságuk újabb megnyilvánulásaként kérés nélkül pózolnak az arra járó (és rájuk nem épp elítélhető módon ügyet sem vető) fotósoknak is. Mondanánk neveket, de nem tudunk – bocs.

Időközben feltűnik a Debreczeni Zita – Kedves Ferenc páros. Comet-gálán őket még együtt nem láthattuk, mintha az üzletember is rájött volna arra, amit Donald Trump már pár éve tud: a válság óta a „boldog kapcsolatban élek, minden happy” médiamegjelenések igencsak fel tudják lendíteni az üzletet.

Még több fotó képgalériánkban! Katt!
Még több fotó képgalériánkban! Katt!

„Te nézted azt a szart?”

A buli helyszíneit bejárva azon már meg se lepődök, hogy a VIP-ek sincsenek tisztában egymás kilétével – egyes beszélgetésekből kiindulva azt is simán elhinném, ha a saját nevükkel is hadilábon állnának. Elbeszélgetek pár fiúbandával (átlagéletkor 20,5 év) az élet nagy kérdéseiről, pl. hogy miért isznak dobozos whisky-kólát (mert menő), hogy jobban lehet-e „híres zenészként” csajozni (igen, naponta 5–10 új lány jelöli be őket a Facebookon), illetve hogy mit gondolnak a díjátadóról (azt, hogy zsír). A magát az egyetlen magyar metálzenekarként aposztrofáló AWS énekesétől azt is megtudom, hogy a magyar zenei életben túl kevés a mocsok, és hogy ha az ember meg akar húzni egy lányt, akkor nem számít a személyiség, csak a körítés.

A legemelkedettebb társalgások persze a női vécében zajlanak, ahol egy (vélhetően modell, vagy annak készülő) szőkeség ajkának aprólékos fényesítése közben megjegyzi, hogy „attól, hogy 10 centis magassarkút húzott a redvás lábára, már azt hiszi, lett valaki”. Majd babaarcát púderező barátnőjével rátérnek Fluorra, s valaki aggodalmas hangon, suttogva megkérdezi: „Az ugye egy bőrbetegség?” Mindeközben két kollegina már Alekosztól idézget vidáman, és miután a görög hős magánéletét is kivesézték, kifelé menet az egyik kérdőre vonja a másikat, hogy „Te nézted azt a szart?”, mire jön a magától értetődő válasz: „Dehogy, egyet se láttam!”

Amint a két kollegina kipördült a mosdóból, a legdrágább magyar focista csaja, Zimány Linda jött be, az este legszebb ruháját viselő modell hangosan közölte, hogy bizony a gyorskajával „leette a száját, és egyébként is”.

Csak akkor veszem észre, hogy teljesen bedugult a fülem az iszonyatos erővel dübörgő technótól, amikor éjféltájt lelépek, s mivel a VIP-részlegből jöttem ki, több, a bejárat körül sündörgő tizenéves is odajön autogramot kérni. Igazán autentikus gyűjtőhelye a tehetséges és (méltán) ismert zenészeknek a Comet, ha itt már engem is popsztárnak néznek.

VIVA Comet díjazottak:
Legjobb klip: Tóth Gabi – Elég volt
Legjobb férfi előadó: SP
Legjobb új előadó: Fluor Tomi
Legjobb női előadó: Wolf Kati
Legjobb együttes: Children of Distance

 

 

 

 

A magyar Victoria Beckham estéje percről percre

Érkezés: A legdrágább magyar focista kedvese, Zimány Linda pánt nélküli csodaszép, földig érő ruhában érkezik a Cometre. Mindenki szerint Linda az este legjobban öltözött celebje.
20:27: Linda a mosdóban elmeséli barátnőinek, hogy újra kell rúzsozni az ajkát, mert bizony a gyorskajával leette a sminkjét.
21:20: A modell és barátnői, köztük Debreczeni Zita bemutatót tartanak, hogyan lehet 20 centis cipőben ugrálva örülni SP győzelmének.   
22:00 körül: Linda barátnőivel karöltve kívülről fújja  Fluor Tomi: Mizu című slágerét.
22:50: Az afterparti lemezlovasától a Debreczeni–Zimány-páros Adele: Rolling in The Deep című slágerét kéri, és az első sorban mutatják be: bizony ők az este királynői, még akkor is, ha most nem a glamour modelleket, hanem a könnyűzenét ünneplik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top