Sztárok

Beatrice hercegnő: hogyan szabadult meg húsz kilótól?

"Királyi bombázó" – már csak így emlegetik a brit lapok II. Erzsébet unokáját, Beatrice hercegnőt. "Jobb feneke van, mint Katalin hercegnőnek!" "A legkirályibb lábak" – harsogják a szalagcímek. Joggal. A 22 éves hercegnő ugyanis kemény önsanyargatással húsz kilótól szabadult meg, és úgy tűnik, tartani is tudja a súlyát.

A történet egy lányról szól, akit régóta bántottak az alakja miatt. A szerelme ugyan így is elfogadta, de a többiek csúfolták. Az is elég lett volna, ha csak néhány tucatnyian élcelődnek az alakján, de ez a lány hercegnőnek született, az élete nyitott könyv, és amikor bikinis képek jelentek meg a dundi lányról, az egész világ rajta csámcsogott. Ekkor vett egy nagy levegőt…

Ducik a királyi családban
Beatrice hercegnő nem a legjobb géneket örökölte a felmenőitől. Ük-ük-ük nagyanyja, Viktória királynő, akire a hercegnő külsőleg megszólalásig hasonlít, alacsony és dundi volt. És még apja, András herceg, a királynő másodszülött fia, és az édesanyja, Sarah Ferguson is állandó súlyproblémákkal küzdöttek.

Beatrice hercegnő: hogyan szabadult meg húsz kilótól?
Beatrice hercegnő: hogyan szabadult meg húsz kilótól?

Sarah-t a titulusa, yorki hercegnő, Duchess of York után csak duchess of pork, azaz disznó hercegnőnek nevezték a lapok. Kétségbeesésében Sarah elvállalta az egyik legnagyobb amerikai fogyókúrás szervezet, a Weight Watchers patronálását, az ő segítségükkel sikerült lefogynia. Beatrice azonban nem követte édesanyja példáját, nem figyelt a súlyára.

Az egész világ előtt megalázták
Beatrice hercegnő: hogyan szabadult meg húsz kilótól?Pedig egy királyi hercegnő legyen mindig fitt, csinos, hiszen árgus szemek kísérik minden percét. Szegény dundi Beatrice is azt hitte, a nagy kalapok, a bőven szabott ruhák elrejtik az alakját. El is rejtették, bár azt sejteni engedték, hogy a van rajta súlyfelesleg. Aztán 2008-ban szerelmével, a milliomos Dave Clarkkal, akivel két évvel korábban, egy születésnapi buliban ismerkedett meg, a sztárok legfelkapottabb nyaralóhelyére, St. Barts szigetére ment pihenni. A paparazzók azonban lefényképezték a bikiniben fürdőző hercegnőt. Az egész világ azon csámcsogott, hogy a húszéves Beatrice-nak mekkora hasa van, hogy a combjai összeérnek, a derekán jókora úszógumi folyik ki a bikiniből, és még a mellei is lógnak.
Hiába a királyi élet, hiába a testőrök hada, a rossznyelvektől nem véd meg semmi. Beatrice alig mert előbújni, úgy szégyellte magát. Később azt mondta, hogy bosszantotta a súlya és az alkata, de nem volt meg a kezdő lökés ahhoz, hogy sportoljon és diétázzon. Hát ezek a képek megtették a hatásukat. „Nincs túl nagy önbizalmam, ezért nagyon fájt, amikor az emberek bántottak emiatt, de tudom, hogy az én életvitelem ezzel jár. Szükségem volt erre az impulzusra, hogy változást indítsak el” – mondta akkortájt a hercegnő.

Lefutotta a maratont
Beatrice tehát személyi edzőt fogadott, akivel órákon át futott, edzett a londoni parkokban, és a sok helytelen diéta után végre megtalálta azt, ami bevált: csak vizet ivott, és legtöbbször csak zöldséget és gyümölcsöt evett. Kevesen hitték volna, hogy a dundi lány képes leadni húsz kilót, a hercegnő pedig csak azért is megmutatta, sikerülni fog. Tavaly már bizonyított: lefutotta a londoni maratont. Akkor azt mondta, hogy mint minden lánynak, neki is sokat segített, hogy a szerelme bátorította. „Nemcsak magam, de Dave miatt is le akartam fogyni és megmutatni, hogy kemény akarattal sikerülhet. És ne aggódjanak értem, nem vagyok anorexiás” – lihegte a maraton után Beatrice, reagálva azokra a hírekre, miszerint beteg lenne.

Beatrice hercegnő: hogyan szabadult meg húsz kilótól?
Beatrice hercegnő: hogyan szabadult meg húsz kilótól?

A hercegnő ma már nádszálkarcsú, büszkén visel testhezálló ruhákat, miniszoknyákat, magas sarkú cipőket, az sem zavarja, ha strandolás közben fotózzák. Mert van mire büszkének lennie. Példát vehetne róla a húga, Eugenie hercegnő. Neki is lenne mit leadnia!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top