Sztárok

Fluor Tomi: “Nem érdekel, ha azt mondják, hogy amit én csinálok, az a szakma alja”

"Na, mizu, mizu, mizu?" – valahogy így robbant be a köztudatba alig néhány hét leforgása alatt Fluor Tomi, akiről azon kívül, hogy SP és Brasch Bence lakótársa, nem sokat tudunk. Utánanéztünk, ki is ez a különös, székesfehérvári srác?

Meggyűlt a baja a sulival

Fotó: Sanoma Archív/Szabolcs László
Fotó: Sanoma Archív /
Szabolcs László

Tomi és barátai is azt állítják, rendkívül problémás, zűrös kamasz volt a középiskolás évek elején, egészen addig, amíg önkifejezés gyanánt rátalált a rappelésre, ami ugyan hosszú évek leforgása alatt, de alaposan megváltoztatta az életét. „A családomban eddig senki nem állt reflektorfényben – meséli Tomi. – Furcsa is most nekik ez az őrület, ami körülöttem kialakult, hiszen tőlük távol áll mindenféle nyilvános szereplés. Ami biztos: ők aztán nem gondolták volna, hogy egy nap majd ez a bulizás lesz a főállásom” – mondja a 23 éves fiú, aki az elmúlt tíz évben bizony nem vetette meg a bulikat, klubokat, baráti összejöveteleket, és minden őrültségben benne volt, ami csak kínálkozott. „Tomi mindig is bolond volt – meséli a rapper egyik jó barátja, Heiter Benzo László. – Rengeteg őrültséget csináltunk együtt. Egyszer például elsüllyesztettünk egy vízibiciklit a Balaton kellős közepén. Tíz éve ismerem őt, s már akkor is sokkal jobban szerette a bulikat, mint a tanulást, ami miatt nemegyszer meggyűlt a baja szülőkkel, sulival. De az élet mégis igazolta, hogy neki ebben a világban a helye, hiszen ha nem rappelünk annyit annak idején, talán sosem derül ki, hogy ő ebben tehetséges.” Benzo azt mondja, Flour jó barát, akire bármikor, bármilyen helyzetben lehet számítani – néhány éve még egymás legnagyobb bizalmasai voltak. A fiatalember örül barátja sikereinek, de sajnálja, hogy Tominak egyre kevesebb ideje jut közös programra.

Írni csak bömbölő zene mellett

SP és Tomi
SP és Tomi
Fotó: Sanoma Archív / Szabolcs László

A 23 éves Fluor Tomi tíz évet várt erre a sikerre. Nekünk bármilyen hirtelennek tűnik is a felbukkanása, ő bizony már régóta ott van az undergroundban, ontja magából a szövegeket és mindent elkövet annak érdekében, hogy munkáit minél szélesebb körben megismerjék.  Állítása szerint nem az a célja, hogy ezzel gyors pénzkeresetre tegyen szert, a zenéit bárki letöltheti az internetről – szerinte ebben rejlik az SP-vel közös Partyarc című szám és a Mizu nagy sikere is. „Nem érdekel, ha azt mondják, hogy amit én csinálok, az a szakma alja. Én élvezetből rappelek és örülök, ha a számaim másokat szórakoztatnak. Ez is egy műfaj, amit képviselek, lehet szeretni, vagy nem szeretni. Azonban amíg ennyi szeretetteljes levelet kapok, és táblás csokikkal várnak rám a lakásunk előtt, addig nem hiszem, hogy ne volna létjogosultsága annak, amit csinálok.”
Tomi évek óta együtt lakik a tinik másik bálványával, SP-vel, és nemrégiben a harmadik ifjú titán, Brasch Bence is beköltözött a lakásba, ahol mindenkinek külön szobája van. Hetente egyszer jár hozzájuk egy takarítónő, így a házimunkára nem sok gondjuk van – csak azon kapnak össze olykor, ki vásárolt utoljára toalettpapírt –, amolyan férfiasan. Mivel pillanatnyilag mindhármuk élete fellépésekből, partikból és interjúkból áll, nem sokat vannak otthon. Ha mégis, az egyik szobából musicaldalok, a másikból romantikus-szerelmes dalok, a harmadikból őrült hangos zene szűrődik – mit szűrődik, tódul kifelé, mert Tomi csak így tud szöveget írni.

„Tudom, hogy megosztó vagyok”

Fotó: Sanoma Archív/Tóth Beáta
Brasch Bencével
Fotó: Sanoma Archív / Tóth Beáta

„Amikor tizenéves voltam, rengeteg bajom volt a világgal – meséli Tomi. – Ennek megfelelően az akkori szövegeim igen depresszívek, s helyenként polgárpukkasztóak voltak, ami miatt csak még jobban megosztóvá váltam. Mára túllendültem ezen a korszakon és a pozitív dolgokra koncentrálok, azon igyekszem, hogy a szövegeimben legyen szórakoztatás, humor, optimizmus, imádom a dalokban kifigurázni a különböző élethelyzeteket.”
Brasch Bence két éve ismeri Tamást, SP születésnapi buliján találkoztak először, és azonnal összebarátkoztak. Mint mondja, nem sok olyan megbízható barátja van, amilyen Fluor. „Néhány évvel idősebb nálam, és remek tanácsokat ad nekem az élet minden területén – meséli Bence. – Nem felszínes, és egyáltalán nem szállt el a Mizu sikerétől, pontosan olyan, mint amilyennek megismertem. Ő egész más úton vált híressé, mint én, aki a tehetségkutatónak hála, pár hónap alatt megkaptam azt az ismertséget, amiért ő nagyon sok éven át küzdött. Ezt tisztelem benne, mert tényleg a legaljáról járta végig a szamárlétrát.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top