Sztárok

Kétszer csókolta meg feleségét Vilmos herceg – fotók

"Gyönyörűen nézel ki" – ezeket a szavakat súgta Kate Middleton fülébe Vilmos herceg az oltár előtt. A fiatalok kimondták az igent! A Nők Lapja Cafén percről percre közvetítjük Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét. Friss fotók, videók és beszámolók az év legfontosabb esküvőjéről!

14:32
A királyi család befejezte az üdvözlést, visszavonultak a palotába. Az emberek pedig örömükben a szökőkútba ugráltak. Kora este kezdődik a fogadás, melyre több mint hatszáz embert várnak. Holnap reggel pedig Harry herceg ad korai reggeli fogadást azoknak a vendégeknek, akik a legtovább maradnak a „partin”.

Megházasodott Vilmos herceg! Percről percre tudósítunk a királyi esküvőről!


14:26

Vilmos és Kate először lépett ki férjként és feleségként, és köszöntik az embereket. Követik őket az apródok, Erzsébet királynő és Károly herceg, Camilla, valamint Kate Middletone szülei. Az emberek csókot követelnek, és Vilmos szájon is csókolta feleségét az erkélyen. Harry herceg Kate testvérét, Pippát szórakoztatja az erkélyen, Kate pedig a koszorúskislányokkal beszélget. Elcsattan a második csók, melyet Vilmos „Wow” felkiáltása követ. A légierő gépei tiszteletkört tettek a palota felett.

Megházasodott Vilmos herceg! Percről percre tudósítunk a királyi esküvőről!


14:25
A fehér függönyök mögött már mozgolódnak az emberek. A légierő repülői elindultak, hogy tiszteletkört tegyenek a Buckingham-palota felett.

14:10
Rendőri felvezetéssel hatalmas tömeg indul el a Buckingham-palota elé, hogy láthassák Vilmos herceg és felesége köszöntését.

13:50
A BBC riporterei azt találgatják, vajon „megismétlődik-e” Diana és Károly erkélyjelenete. Ők ugyanis szájon csókolták egymást az üdvözlésnél.


13:40

Vilmos és felesége, Kate legközelebb 50 perc múlva lép a tömeg elé, amikor is a Buckingham-palota erkélyéről köszöntik majd az embereket. Ekkor az Egyesült Királyság légierőjének repülői elhúznak majd a palota felett. Eközben a Hyde Parkban konfettiágyúk lövik ki a virágsziromból készült konfettiket. 

 

13:30
Megérkezett a házaspár, és Harry herceg a Buckingham-palotában, az egyik állami fogadóhelyiségben várja meg Erzsébet királynőt és a családtagokat. Ezután kerül sor az esküvői fotózásra a palotában.

A királyi esküvő percről percre

13:18
Vilmos herceg ugyanabban a hintóban ül, amelyben annak idején édesanyja, Diana, és édesapja, Károly herceg is ült az esküvőjük után. Harry herceg az apródokkal egy hintóban üdvözli az embereket, széles mosollyal integet. Ebédidőben egy zárt körű fogadást ad a királynő, ezután magyar idő szerint körülbelül fél kettőkor lép ki az erkélyre a friss házaspár és köszöntik az egybegyűlteket.

Botrányoktól tartanak az angolok

13:15
Egy 12 tagú királyi lovasőrség kíséri az ifjú házaspárt, Vilmos végig tiszteleg a kormányzati negyedben elhaladva, Kate pedig integet az embereknek. Közben elindul Erzsébet királynő és Fülöp herceg az apátságból, egy fedett hintóban.

13:10
Megszólaltak a harangok – a herceg és felesége egy nyitott, 1902-ben készült hintóban indulnak vissza a palotába. Vilmos kisebb bakit is csinált, ugyanis rossz oldalra ült.

13:05
Immáron hivatalosan is férj és feleség Vilmos és kedvese, Kate Middleton. A friss házaspár aláírta a házassági anyakönyvi kivonatot, majd kéz a kézben kisétáltak a kápolnából, vissza az apátságba, a násznép felállva köszöntötte őket. Vilmos és Kate először köszönti az embereket házaspárként London utcáin. Mögöttük Harry herceg és Pippa Middleton sétál.

A királyi esküvő percről percre

12:53
Egy évtizeddel azután, hogy Vilmos és Kate először találkozott a főiskolán, férj és feleség lettek. A friss házaspár most írja alá a házassági anyakönyvi kivonatot. Tekintve, hogy királyi esküvőről van szó, három példányban rögzítik hivatalosan az esküvőt. A papírokat az apátság legszentebb részében, egy kis kápolnában írják alá. Ide vonul el a házaspár és a szűk rokonság.

Megházasodott Vilmos herceg! Percről percre tudósítunk a királyi esküvőről!

12:30
A canterburyi érsek beszédében a hűségről, a tisztességről és az őszinteségről beszélt, mint a házasságot összetartó legfontosabb tulajdonságokról. Hozzátette, minden esküvő királyi esküvő, és minden esküvőnek a reményről kell szólnia. Egy újabb beszédben a házasság és minden emberi kapcsolat megrontójának nevezték a mesterkéltséget.

12:20
Vilmos herceg és Kate Middleton házastársak.

A királyi esküvő percről percre

12:15
A ceremónia elkezdődött, senki sem jelentkezett azzal a szándékkal, hogy tudna esetleges akadályozó tényezőről, amiért ez a frigy nem jöhet létre. Vilmos megtette a fogadalmat, majd Kate is kimondta az igent. A fiatal pár örök hűséget fogadott, de ahogy azt korábban megírtuk, az engedelmességet már kihagyták a szövegből.

A királyi esküvő percről percre


12:10

A menyasszonyt édesapja Vilmos mellett kísérte. A herceg azt súgta választottjának az oltárnál, hogy gyönyörűen néz ki. Mindkettőjük arcán széles mosoly látható. Kate Middleton édesanyja megkönnyezte lánya bevonulását.

A királyi esküvő percről percre

12:04
Vilmos és Harry odasétál az oltárhoz az egyházi méltóságok mellett. Megszólal a kórus. Kate Middleton édesapja oldalán az oltár elé sétál, mögötte húga, Pippa fehér ruhában.

Megházasodott Vilmos herceg! Percről percre tudósítunk a királyi esküvőről!
12:03

Kate Middletont édesapja bevezeti a Westminster-apátságba. Az északi ajtóból a menyasszony még egy utolsót integet a népnek. Kate ruhája jackard-mintás, nagyrészt csipke, tiarát visel, haja le van engedve, több mint kétméteres a fátyla. Ruhája a híres színésznő, Grace Kelly ruháját idézi, mely szintén alul selyem volt, felül pedig csipke. 

A királyi esküvő percről percre

12:01
Kate Middleton megérkezett az esküvőre.

A királyi esküvő percről percre

11:58
Kate testvére, Pippa, bevezeti a virágszóró kislányokat az apátságba.

11:51
Kate Middleton édesapjával együtt beszállt a luxusautóba, elindultak az esküvőre. Kate kisebb, egyszerű gyöngyvirág csokrot szorongat a kezébe. Az „udvari” fotósnak élénk türkiz ruhája van. Kate ruháját egyelőre nem látni rendesen. Az egyszerű középosztálybeli hölgyet hatalmas üdvrivalgással köszönti az utcán várakozó tömeg.

A királyi esküvő percről percre

11:49
Erzsébet királynő és Fülöp herceg besétáltak az apátságba. Megszólaltak a harsonák a királynő tiszteletére.

A királyi esküvő percről percre

11:45
Károly herceg, Vilmos apja, és második felesége, Camilla, megérkezett a Westminster-apátságba. Camilla hasonló árnyalatú ruhát visel, mint Kate Middleton édesanyja, hatalmas fehér kalappal és fehér gyöngysorral.

A királyi esküvő percről percre

11:42
Erzsébet királynő és Fülöp herceg elindult a palotából. A királynő egy élénksárga ruhát visel, hozzáillő kalappal. A legnagyobb üdvözlést Erzsébet és Fülöp kapta.

A királyi esküvő percről percre


11:39

A büszke apa, Károly herceg, és Camilla lassan megérkezik a Westminster-apátságba.

11:26
Elindult a esküvő helyszínére Kate Middleton édesanyja és testvére. Húsz perc múlva, londoni idő szerint 10:51-kor indul el a hotelből a menyasszony.Middleton édesanyja egy galambszürke ruhát visel hatalmas kalappal.

A királyi esküvő percről percre

 

11:20

Vilmos és Harry herceg megérkezett a Westminster-apátságba. Vilmos láthatóan nagyon izgul, köszönti egyházi méltóságokat, majd a Spencer családot, végül a királyi család tagjaihoz sétál.

A királyi esküvő percről percre

11:13
Harry herceg és Vilmos herceg elindult a Buckingham-palotából. Autójuk lassan halad, természetesen hatalmas üdvrivalgás fogadja őket. Vilmos piros, míg öccse sötétkék díszegyenruhában van.


11:00
Guy Ritchie és állapotos kedvese is megérkezett az esküvőre. Madonna nem kapott meghívást. Londoni idő szerint még egy óra van hátra az esküvőig. Időközben megérkezett a apátságba az angol miniszterelnök is, akinek párja egy méregzöld ruhát visel. 

A királyi esküvő percről percre


10:56

Az emberek már a kapun lógnak. Három lány felmászott a Buckingham-palota kapujára.

10:47
Megérkezett Elton John és párja a Westminster-apátságba. A gyereküket otthon hagyták.

A királyi esküvő percről percre
A királyi esküvő percről percre

10:44
Kate Middletonhoz reggel hatkor érkezett meg a fodrász és sminkes csapat. Kiderül, hogy a menyasszony négy hónappal az esküvő előtt volt először a fodrászánál megbeszélésen, és a ceremónia előtt négyszer csináltak neki „próbafrizurát”. Hogy végül milyen hajkoronája lesz az arának, azt még mindig nem tudjuk.

10:38
Íme, egy teljes alakos fotó a Beckham házaspárról a Westminster-apátság előtt.

A királyi esküvő percről percre


10:30

Közel kétezer vendég érkezik az esküvőre. Tony Blair és Gordon Brown azonban nem lesz jelen.

A királyi esküvő percről percre

10:17
A barátok úgy állják körbe Victoria Beckhamet, hogy annak gömbölyödő pocakja egyáltalán ne látszódjon. Victoria, úgy tűnik, egyáltalán nem akarja, hogy ez a nap róla szóljon. Érthető.

A királyi esküvő percről percre

10:14
Egyre több vendég érkezik az esküvői helyszínére. A tévéközvetítésekben továbbra is egy dologra kíváncsiak: milyen lesz Kate ruhája? A Beckham család megérkezett a Westminster-apátságba. Az állapotos Victoria egy fekete, visszafogott, saját tervezésű ruhát, hozzá illő fekete Philip Treacy-fejdíszt visel. Férje pedig Ralph Laurenben pompázik.

10:00
Londoni idő szerint kilenc órakor letartóztattak egy férfit a Westminster-apátság előtt.

A királyi esküvő percről percre


09:40

Kate Middleton fivére, JAMES elindul a londoni Goring Hotelből a Westminster-apátságba.

A királyi esküvő percről percre


09:35

Megérkeztek az első vendégek a Westminster-apátságba. Közben a Daily Mail nyilvánosságra hozta az esküvői ülésrendet. A hagyományok szerint Vilmos mögött foglal majd helyett a királyi család, Kate mögött pedig a Middleton család. Vilmos „oldalán” láthatjuk majd a diplomatákat, más országok királyait, hercegeit, a Middleton család barátait. Kate mögött foglal helyett Vilmos elhunyt édesanyjának, Dianának a családja, valamint az ifjú pár barátai.

 
A királyi esküvő percről percre

09:17
A BBC közvetítéséből kiderül, hogy kétezren nézik élőben az esküvőt annak az iskolának az udvarából, ahová Vilmos és Kate járt. Londonban a Hyde Parkban több ezer ember várja a nagy napot. De még az  űrhajósok is eljuttatták jókívánságaikat Vilmosnak és Kate-nek egy videoüzenetben. Alig több, mint másfél órával a menyegző előtt továbbra is titok, hogy milyen lesz a menyasszonya ruhája, haja és sminkje. Ezekre leghamarabb 10:51-kor kapunk választ, amikor Kate elhagyja a Goring Hotelt.
 

09:00 Habár David Beckham maga is részt vesz családjával együtt a királyi esküvőn, a focista videoüzenetben is tolmácsolta jókívánságát Vilmosnak és Kate-nak. Valamint arról beszélt, hogy milyen nagyszerű érzés, hogy részese lehet ennek a frigynek.

08:30
Az esküvői menet útvonalát elárasztották az emberek. Három órával a ceremónia előtt már szinte mozdulni sem lehet a Westminster-apátság előtt. Sok angol az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy mégis megnézi a királyi esküvőt, így a vasúttársaság számos „mentesítő” járatot indított Londonba.

 

A királyi esküvő percről percre

 

Péntek 08:00 Péntek reggelre, az esküvő napjára ismét arról kezdtek pletykálni, hogy Kate Middleton már áldott állapotban van. Mindezt abból a – szerintük árulkodó – fotóból szűrték le, mely csütörtök kora délután készült, ezen Kate a hasát simogatja, amikor megérkezik abba a londoni szállodába, ahonnan elindul majd az esküvőre. Nos tény, hogy az angolok többsége szerint Kate és Vilmos már jövőre szülői örömök elé néznek majd, ám ez nem azt jelenti, hogy már most terhes lenne.

A királyi esküvő percről percre


Csütörtök 17:00 Már hetekkel az esküvő előtt érezhető volt London utcáin a fokozott rendőrségi készenlét. A trónörökösre a Scotland Yard testőrei vigyáznak. Az esküvői menet 10:40-kor indul, amikor a királyi család tagjai elindulnak a Buckingham-palotából, 10:51-kor a menyasszony és családja elhagyja a Goring Hotelt.

Az esküvői útvonal
Az esküvői útvonal

A szertartás helyszínének bemutatása
A szertartás helyszínének bemutatása

Csütörtök 12:00 A ceremónia végleges „műsorrendjének” tanúsága szerint Kate házassági fogadalmából egy lényeges ígéret hiányozni fog. A fiatal trónörökös jövendőbelije a hagyományoknak megfelelően azt megígéri, hogy amíg csak élnek, szeretni és tisztelni fogja hercegét, akit gyengédséggel is elhalmoz, és kitart mellette – ám „engedelmeskedni” nem fog neki. Rowan Williams, Canterbury érseke ugyanis úgy fogja feltenni a kérdést a trónörökösi arának, hogy „Wilt thou love him, comfort him, honour and keep him… so long as ye both shall live?” A kérdésből hiányzik az „obey” – szót fogadni, engedelmeskedni – kitétel, vagyis Kate Middleton modern feleségként azt nem ígéri meg, hogy Vilmosnak élete végéig mindenben engedelmesen szót fogad.

Vilmos és Kate esküvőji programfüzete
Vilmos és Kate esküvői programfüzete

Szerda este: Két nappal az esküvő előtt Vilmos herceg a barátaival ment focizni, míg menyasszonya, Kate Middleton ruhapróbán járt. Vilmos az utolsó előtti „szabad” estéjét a londoni Battersea Park futballpályáján töltötte, ahol barátaival több mint két órán át kergette a labdát. Ezalatt menyasszonya az utolsó esküvői ruhapróbával volt elfoglalva. A mai eseményeket figyelő kétmilliárd tévénéző csak akkor alkothat képet Kate Middleton esküvői ruhájáról, amikor az ara – pontosan kilenc perccel a szertartás kezdete előtt – kilép a londoni Goring Hotel ajtaján, hogy édesapja oldalán a királyi család által rendelkezésére bocsátott Rolls-Royce-szal az apátsághoz hajtasson.

 
fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
 
fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk


 


 

 


 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top