Sztárok

Börtön várhat Liptai Claudiára?

Még nem tudni, hogy a rendőrség indít-e vizsgálatot Liptai Claudia ügyében, aki hatalmas botrányt okozott azzal, hogy terepjárójával egy mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen állt meg, méghozzá egy rokkantkártyával. Ha nem tud erre hivatalos magyarázatot adni, akár börtönbe is kerülhet.
Börtön várhat Liptai Claudiára

Hajdú Péter megint rokkantak helyén parkolt

A TV2 sztárja, aki A Nagy Duett című műsor háziasszonya, mélyen Börtön várhat Liptai Claudiára?hallgat az ügyben, de a különböző internetes fórumokon ízekre szedik, és Hajdú Péterhez hasonlítják, akinek az utóbbi években szintén – ráadásul többször is – meggyűlt a baja a törvénnyel, hiszen rossz helyen parkolt. 

Jogi szakértőnk szerint ha a rendőrség vizsgálatot indít, Liptai megütheti a bokáját. 

„Okirattal való visszaélés miatt akár börtön is várhat Liptai Claudiára, ha nem tudja bebizonyítani, hogy mozgássérült rokonát, ismerősét fuvarozta, amikor a Centrál Színház előtt mozgássérült-igazolvánnyal parkolt. De ennél is fontosabb lenne, hogy egy sztár inkább példát mutasson, és ne pedig hasonló viselkedésre sarkallja az átlagpolgárokat” – mondta el a szakértő. 

A parkolási szakma és a mozgássérült-szervezetek mindenesetre heves lobbizásokba kezdtek éppen a Liptai-féle esetek miatt, és olyan megoldások bevezetéséért lobbiznak a kormánynál és a fővárosnál, amelyek lehetetlenné teszik a hasonló visszaéléseket. Az egyik ilyen eszköz ujjnyomat-azonosítással működik. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top