Sztárok

“Nem szeretem a celeb szót”

David Suchet 12 éve alakítja a híres nyomozót, Poirot-t, a fiatalok épp annyira kedvelik, mint az idősebb korosztály. Népszerűség ide vagy oda, ő jobban szeret teljesen átlagos életet élni.

„Nem szeretem a celeb szót”

„Nem szeretem a celeb szót”

Klasszikus bűntények a tévében

1989 óta bújik bele Poirot bőrébe. Még mindig kihívást jelent önnek ez a szerep?
Természetesen! Nem akarom, hogy unalmas legyen akár a sorozat, akár a karakterem, ezért rendszeresen régi detektíves filmeket nézek és könyveket olvasok a magánnyomozásról. Valamivel újítani kell a sorozatot.

Nem ön az első, aki a híres nyomozót alakítja. Ellesett valamit az elődjeitől? Voltak félelmei, amikor belevágott a munkába?
Igen, először óriási nyomást éreztem, és ahogy az lenni szokott, mindenkinek meg akartam felelni. Aztán eszembe jutott, hogy 15 évet töltöttem a Royal Shakespeare Companynál, és tudtam, hogy képes vagyok megfelelni az elvárásoknak.

„Nem szeretem a celeb szót”Mi a hobbija? Mi lazítja el, amikor nem forgat?
Imádok fényképezni, és jelenleg próbálom elsajátítani a modern, digitális fotózási technikákat. De ha őszinte szeretnék lenni, imádom a munkámat, és az is kikapcsol, mármint a színészet.

A mai világban igen divatos jelző a „celeb”. Mit gondol erről?
Soha nem néztem magamra úgy, mint egy híresség. Azt hiszem, nagyon veszélyes lehet egy emberre, ha elhiszi magáról, hogy celeb – gyakran valamiféle státusznak tekinti ezt a „rangot”.

Inkább negatív vagy inkább pozitív karaktert szeret alakítani?
Mindkettőt. Poirot egy nagyon pozitív figura, így a többi munkában szeretem megmutatni a másik oldalt is, hogy egyensúlyt teremtsek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top