Sztárok

Olaszországban érzi jól magát, de a magyar lányokat szereti Kásás

Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk remekül érzi magát Olaszországban, de ha a lányok között kell választania, akkor a magyarokra teszi le a voksát. A válogatottba két és fél év kihagyás után visszatérő bajnok Miskolcon adott exkluzív interjút a Nők Lapja Cafénak.

Hogy érzed magad itthon?
Mindig jó hazajönni. Többek között azért is, mert kizökkenek a megszokott kerékvágásból. Kint nap mint nap monoton edzések követik egymást, jó más társakkal együtt vízbe szállni. Jól éreztem magam most, hogy újra itthon játszhattam.

A Volvo Kupán újra a válogatott tagjaként szálltál vízbe. Milyen érzés volt?
Pár hete, amikor az első edzésre hazajöttem, az fura érzés volt. Sok új, fiatal játékos szerepel a válogatottban, de vagyok már annyira rutinos, hogy viszonylag hamar vissza tudtam rázódni. Olaszországban egy más életritmushoz szoktam hozzá, a nyaraim szabadok voltak.

Fotó: Sanoma Archív/ Czagány Balázs
Fotó: Sanoma Archív / Czagány Balázs

Szabadok voltak a nyaraid. Mit csináltál? Nem volt különös, hogy nincs semmi dolgod?
Dehogynem. Éppen ezért az első nyár úgy is telt el, hogy nem igazán csináltam semmit. Elodáztam mindent: három hónap hosszúnak tűnt, azt gondoltam, van még időm. Aztán hirtelen eltelt a szünet. Furcsa volt, hogy nem kellett sportolnom. Két-három hét után azonban éreztem, hogy hiányzik a mozgás. Nem hittem volna, hogy ez elő fog fordulni. Amikor valaki fáradt, várja a pihenést, és hallani sem akar a sportról. A második nyárra már tanultam az előző év hibájából, akkor lejártam teniszezni. Emellett utaztam, sok időt töltöttem a barátaimmal.

Amerikában is jártál. Miért?
Egy négynapos bajnokságra mentem. Érdekelt a verseny, ezért egy olasz vízilabdás barátomon keresztül érdeklődtem arról, hogy játszhatnék-e a bajnokságban. Három hetet töltöttem kint, egy hetet New Yorkban, majd Kalifornia következett, ahol a bajnokság is zajlott, utána pedig Hawaiira mentünk. Igazából az egésznek csak nyaralás célja volt, de így legalább a mozgás sem maradt el.

Szereted az Egyesült Államokat?
New Yorkban és Kaliforniában voltam már többször. New York lényegesen zsúfoltabb, de ott is nagyon jól éreztem magam, viszont nekem igazán Kalifornia jött be. Talán a klíma miatt, illetve azért, mert nagyobb terek vannak, ami szabadabb érzést ad az embernek.

Ha az USA-ba kellene költöznöd, akkor ezek szerint Kaliforniát választanád?
Igen, bár nem hiszem, hogy élnék az Államokban. Nem jön be az amerikai élet. Számomra az egész valahogy egy nagy filmnek tűnik, amely a csillogásról és a külsőségekről szól. Az emberek viselkedése sem igazán tetszik.

Fotó: Sanoma Archív/Tóth Beáta
Fotó: Sanoma Archív / Tóth Beáta

Elgondolkodtál már azon, hogy ha befejezed a pályafutásodat, hol élnél szívesen? Olaszországban vagy itthon?
Nem tudom megmondani, pedig gondolkodtam már ezen. Tizenharmadik éve élek kint, nagyon megszerettem az országot. Ha Magyarországon töltök egy kis időt, utána szívesen megyek vissza, örülök, hogy újra Olaszországban lehetek. Recco csendes, nyugis hely, ahol 22 óra után nincs élet. Én magam is nyugodt típus vagyok, ezért szeretek itt élni. Néha persze én is vágyom valami mozgalmasabbra, de ezeket a vágyaimat itthon ki tudom élni.

Ha a lányok között kell választani, akkor az olasz vagy a magyar lányok?
A magyar lányok. Ők természetesebbek. Az olasz lányok nagyon szeretik festeni magukat, öltözködni, de valahogy túl sok az egész, és ha leveszik a sminket, akkor már nincs minden rendben velük. Magyarországon több a szép lány is. Éppen ezért én a magyar lányokat preferálom, de persze volt már olasz barátnőm is.

A média szereti boncolgatni, hogy éppen ki a barátnőd.
Ezt mostanra megszoktam, és már elég jól hárítom ezeket a kérdéseket. Olaszországban egyébként még pont ez a vonzó, hogy ott nem foglalkoznak a magánéletemmel. Itthon jobban oda kell figyelnem arra, hogy mit csinálok. Persze bujkálni azért nem bujkálok.

Mivel töltenéd az idődet, ha nem lenne ennyi edzésed?
Utazgatnék, teniszeznék, koncertekre járnék, elmennék Amerikába megnézni a kedvenc kosárcsapatom, a Lakers egyik meccsét, tenisztornákra járnék.

Hova utaznál szívesen?

Dél-Amerikában nem jártam még sehol. Afrika keményebb részeire is elmennék, India, Tibet és Nepál is érdekel.

Néztem a vízben a csapat tagjait, sokaknak egyre nagyobb tetoválásuk van. Neked egy sincs. Miért?
Nem szeretem a tetoválásokat. Többen vagyunk olyanok, akiknek nincs. Például Varga Dani, Madaras Norbi, Szécsi Zoli és Molnár Tamás. Van, akinek jól áll a tetoválás, én nem érzem közel magamhoz.

Szerinted van rá esély, hogy 2012-ben is megnyerjétek az olimpiát?
Esély van rá. Sok munkával és nagy akarással mindent el lehet érni. Bár az is tény, hogy erősödtek a versenytársak. Van néhány olyan csapat, amely rengeteget fejlődött és nagyon jók. Nem lesz könnyű a helyzetünk Londonban. Már a három egymás utáni győzelem is álom volt, sokan azt sem gondolták volna.

Itthon ti számítotok a sportolók között példaképnek. Neked van saját ikonod?
Kobe Bryant kosaras és Roger Federer. Egy Lakers-meccsért akár hajnal négykor hajlandó vagyok fent lenni, hogy meg tudjam nézni. Sajnos személyesen még egyikükkel sem találkoztam. Pedig 2008-ban Pekingben Kobe Bryant egyszer bent volt az olimpiai faluban, láttam is messziről. Mi edzésre mentünk, így nem tudtam odamenni hozzá. Nagy álmom lenne, hogy találkozhassak velük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top